na co si dát pozor při koupi frontery
- J.J offroudak
- Diskuzní Nováček
2.2Tdi
cau chlapy,asi budu kupovat fronterku 2.2tdi ma najito 129t,aspon podle budiku
jen jsem se chtel zeptat na co si dat pozor a do budoucna co tak nejcasteji odchazi?jinak uz jsem v ni jel a celkem pododa i motor slapal slusne.a turbo zabira az po 2000t?u stare to rve driv.tak nevim.za kazdou radu budu rad.tak zatim
frontera B 2.2DTi zatm v zakladu
frontera A 2.3td(predelana na 2.8td)zvisena o 10cm
- Vokoun
- Ultra diskutér
Re: na co si dát pozor při koupi frontery
Nazdar kolego,
dal bych si pozor, jak nabíhají budíky po staru při rozjezdu, zda neklepe vstikovací čerpadlo, přehřívání motoru, kontrola přiřazování předního náhonu.
Někdo určitě něco připíše
dal bych si pozor, jak nabíhají budíky po staru při rozjezdu, zda neklepe vstikovací čerpadlo, přehřívání motoru, kontrola přiřazování předního náhonu.
Někdo určitě něco připíše
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
- vlado007
- Extra diskutér
Ja by som k tomu povedal asi ze hlave pri tych km pozeraj na to aby to bola Frona r.v. 2002 a vyssie.

Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
- robert.kvita
- Super diskutér
Zkus pohledem zjistit jestli se někdo nehrabal v elektrice, jestli jsou nějaké servisní záznamy, dva klíče, kdy byl měněn olej a jaký, aspoň z visačky, Jestli má tažné tak optřebení koule, domlácaný kufr, stav disků a pneu, Prostě poznás že v tom jezdilo prase co necítí s autem nebo si jej někdo opečovával.
Rovnoměrnost při extrémním brždění . Stav kotoučů a destiček, pod 50% žádej slevu
Stáří baterie, nad tři roky žádej novou
Koroze výfuku , sleva
Slícování karoserie, stopy po tmelení
KOROZE, kára i rám. Auta třeba z GB co jezdily při pobřeží v soli dokážou být neskutečně shnilá
zpuchření hadic je známkou pozdní výměny kapalin a oleje
Motor raději Y22DTH než X22DTH, není to tak Traktorové a jsou tam máně poruchové čerpadla.
Hlavně zvedák na dílně a pohled zespodu, jako Starý Fronterák víš na co se máš koukat..... Které šrouby nespo stopy po povolování
Vůle v difech přo otáčení kol, přední je bez motoru zaplý
Nech si ukázat velký TP, kolik to mělo majitelů a kde bylo zakoupeno.
na: https://ic.ckp.cz/ICwww/servlet?_page=searchSPZ&lngID=1
se podívej jestli sedí povinné ručení s TP
Jeďte ve více lidech, dokážete lépe zblbnout bazaristu, jeden jen chodí kolem a "kolomazí" o nejdrobnějších vadách. (např. "ten motor je na tom stejně jak já, oba dva meleme z posledního" ) Ptejte se na všechno všichni najednou. Pak žádej rozumnou slevu, ( slevy byT´malé žádej na každý komponent zvlášť, on na 1000kč bude slyšet a po sečtení máš 10000kč dolů a on už nemůže uhnout) dávej stále najevo, že ty máš peníze a jsi pánem obchodu, Asertivita je vhodná........
Vem si s sebou odštěpek kolíček tvrdého dřívka a přejeď s ním brzdové trubky, nejsou li shnilé, lepší je šroubovák ale to Tě taky může vyrazit...
PS Proč kupuješ novou, stará dosloužila? Kde to kupuješ? Kdyby to nebylo daleko zajel bych tam s tebou.
Rovnoměrnost při extrémním brždění . Stav kotoučů a destiček, pod 50% žádej slevu
Stáří baterie, nad tři roky žádej novou
Koroze výfuku , sleva
Slícování karoserie, stopy po tmelení
KOROZE, kára i rám. Auta třeba z GB co jezdily při pobřeží v soli dokážou být neskutečně shnilá
zpuchření hadic je známkou pozdní výměny kapalin a oleje
Motor raději Y22DTH než X22DTH, není to tak Traktorové a jsou tam máně poruchové čerpadla.
Hlavně zvedák na dílně a pohled zespodu, jako Starý Fronterák víš na co se máš koukat..... Které šrouby nespo stopy po povolování
Vůle v difech přo otáčení kol, přední je bez motoru zaplý
Nech si ukázat velký TP, kolik to mělo majitelů a kde bylo zakoupeno.
na: https://ic.ckp.cz/ICwww/servlet?_page=searchSPZ&lngID=1
se podívej jestli sedí povinné ručení s TP
Jeďte ve více lidech, dokážete lépe zblbnout bazaristu, jeden jen chodí kolem a "kolomazí" o nejdrobnějších vadách. (např. "ten motor je na tom stejně jak já, oba dva meleme z posledního" ) Ptejte se na všechno všichni najednou. Pak žádej rozumnou slevu, ( slevy byT´malé žádej na každý komponent zvlášť, on na 1000kč bude slyšet a po sečtení máš 10000kč dolů a on už nemůže uhnout) dávej stále najevo, že ty máš peníze a jsi pánem obchodu, Asertivita je vhodná........
Vem si s sebou odštěpek kolíček tvrdého dřívka a přejeď s ním brzdové trubky, nejsou li shnilé, lepší je šroubovák ale to Tě taky může vyrazit...
PS Proč kupuješ novou, stará dosloužila? Kde to kupuješ? Kdyby to nebylo daleko zajel bych tam s tebou.
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
- J.J offroudak
- Diskuzní Nováček
tak je celkem pekna udrzovana lak jako novej,disky taky proste celkem lestenka interier na olejovany
tazne bylo pridelane a je jako nove motor cist ze bych se z nej najedl
byl jsem se jenom kouknout jeste tam pojedu a skouknu zbytek co kdo poradil,jinak dik za rady a ochotu,jo je to od ostravy.
frontera B 2.2DTi zatm v zakladu
-
David.hub
- Diskuzní Nováček
Koupě 3,2 automat lpg- na co si dát pozor
Zdravím
Je to už nějaký pátek co jsem vlastnil Ačko na lpg. No ted se chci k fronterce vrátit v podobě Bčka s 3,2 lpg a automatem. na co si dát u téhle motorizace pozor? No a taky jak automat- je to moje první auto s automatem.
Dostal jsem takové obecné rady,že automat nesmí v kopci couvnout, že se musí sám pomaloučku rozjed, při brždění plynule podřazovat až do dvojky. No a co na to zkušení "kolegové" kteří mají tyhle miláčky doma?
Pokud se nepletu, tak 3,2 automat je trvalá čtyřkola že ano?
Za každou radu předem moc díky, jestli by byl někdo tak ochotný, že by si semnou o tom pokecal, tak pisněte sms na 773179195 a já zavolám zpet.
Diky DAVE
Je to už nějaký pátek co jsem vlastnil Ačko na lpg. No ted se chci k fronterce vrátit v podobě Bčka s 3,2 lpg a automatem. na co si dát u téhle motorizace pozor? No a taky jak automat- je to moje první auto s automatem.
Dostal jsem takové obecné rady,že automat nesmí v kopci couvnout, že se musí sám pomaloučku rozjed, při brždění plynule podřazovat až do dvojky. No a co na to zkušení "kolegové" kteří mají tyhle miláčky doma?
Pokud se nepletu, tak 3,2 automat je trvalá čtyřkola že ano?
Za každou radu předem moc díky, jestli by byl někdo tak ochotný, že by si semnou o tom pokecal, tak pisněte sms na 773179195 a já zavolám zpet.
Diky DAVE
Frontera sport , r.v.96 , LPG,
- vlado007
- Extra diskutér
Re: Koupě 3,2 automat lpg- na co si dát pozor
3,2 je taky isty pohon jak vsetky ostatne Bcka. Ziadna trvala 4kolka. A co sa tyka automatu, tak asi tolko ze skoro kazdemu kto uz ju nemal repasovanu sa pokazila. Takze pravda je taka ze bud je po repase, alebo ta to bude cakat. 
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
- sherpa
- Super diskutér
- Kontaktovat uživatele:
mne automat v kopci cuval, na volnobeh.....ale ten kopec bol taky ze uz rucka nedrzala......HDM na volnobeh ale nikdy nezabera naplno.....rozbeh je velmi pomaly a pozvolny....fajn na kolony....
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T