Crash Test

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Eisner
Diskuzní Nováček

Crash Test

Příspěvek od Eisner »

Tak sem provedl nedobrovlně crashtest meho Bečka, bohužel, plechy se ohejbaly jen u mě, protože kapličky u silnic nemáji deformační zony, takže sem deformovol jen já. Jinak nebyl sem nalitej, ani sem nespal za volantem, vyhejbal sem se nějakymu psovi a při rovnání sem šel do smyku, bylo to v zatačce, kdybych věděl že to takhle dopadne, tak ho přejedu, couvnu na něm a majtel mi ještě umeje vzorky na gumach!!! Při mé smule veškerej naraz šel na ram (šasí), auto na pvní pohled v pořadku, ještě sem s ním dojel do dílny asi 20km, ale myslel sem že to dám ještě ten den dohromady pomocí dílu z vrakoviště. Ale po sundání narazníku se objevilo něco jako noční mura, ohlí šasí a posunuta tyč stabilizatoru. Takže sem všeho nechal, obvolal klempírny, šup s tim na podval. Když to klempíř viděl, tak prohlásil, to bude asi na vyměnu ramu, celej předek je zahlej doleva a kasle de zase doprava. Tak už sem přemejšlel jak tady budu prodávat B na díly. Ale stal se zazrak, druhej den sem se u nej zastavil jak to teda vidí a on to už měl srovnany! Řikal že to byla trochu kovařina ale zadařilo se i za studena, což je prej dobře. Chladič a nic jineho to neodneslo, prostě vše zustalo funkční. Tak už jen čekam na lak a světla, hned mužu kompletovat, celkova cena oprav není zatim známa, ale asi to zadarmo nebude:( Jinak rana cca v 60kmh, hlavou sem rozbil okno a pytle nevystřelily, jo a ten ježíšek co je v ty kapličce chycenej dratem do betonu mě dostal nejvíc, když sem tak nějak zjistil co se stalo, nevim jestli to už teda bylo, nebo to bylo narazem, ale byl ohnutej směrem dolu, takže namě jako by koukal.

Jinak mi klempíř vypravěl že tam měl patrola mrdlího na předek, měl pevnostní naraznik, asi v 70 km o barak. Totalka, urvany všechny držaky od kasle, posunutej motor i z převodovkou dopředu, dokonce prej zmizel i fofrklacek, prostě ram zustal na místě, ale vše co na něm je přišrobovany šlo dopředu i z řidičem. Vše vinou toho narazmiku, takže ho už taky nechci..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera A Long, 2.2i, r.97, Frontera B long 2,2dti, r.04
Slaava
Moderátor

Re: Crash Test

Příspěvek od Slaava »

Tak už vím, proč sháníš ten světlomet. No hlavně že to dopadlo víceméně dobře.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

pěkný , ale myslim, že to muselo být míň jak v padesáti, protože "pade" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jel ten pasat, co do mě naboural - odhodil fronteru 12m a sám pokračoval ještě dalších 30 a tomu zmizel celej předek
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
Eisner
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Eisner »

No, ja se od ty kapličky jako by obtočil, protože sem přesně před ní šel do strany, proto je i to šasí ke straně a ne do zadu, takže veškerou ranu dostal jen tek kus ramu co je na fotce, kapotu ohnul pěnovej narazník, a blatník hrana kapličky. Píšu 60kmh, protože v těch místech asi takhle jezdim, jezdim tudy často, takže když odečtu nějakou tu reakci, smyk, tak to bylo padesat...
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

no, já spíž poukazoval na to, že ten pasat nejel pade
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

oj oj ...chce to este fotku tej kaple pre uplnost. ako vidno ramy su tuhe a vydrzia vela, horsie je to, ze buda nema poriadne deformacne zony a prenos sily z budy do ramu a opacne visi na obvykle 2-4 pevnostnych skrutkach bud vpredu alebo vzadu > podla typu buracky.
tie airbagy si mal v poriadku a vystrelit mali? priputany si bol a poriadne?
plechy sa spravia, mal si stastie ze sa nic vazne nestalo. zdravie je prvorade.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Crash Test Frontera B / Isuzu Rodeo/ Honda Passport

Příspěvek od sherpa »

pekne fotky aj s popisom
http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=21
ale asi len od roku vyroby 2000.......
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
tirlin
Začínající diskutér

Příspěvek od tirlin »

Kamaráde, měl jsi štěstí, auto se spraví, ale pamatuj, žáden pes za to nestojí. Pokud to není jelen nebo muflon, tak neuhnu ani kanci. Vždycky je lepší auto versus zvíře než varianta auto versus strom, zeď, protijedoucí auto (u tebe kaplička), je totiž nepřetlačíš a náraz bude daleko větší, pro posádku nebezpečnější a auto to více odnese. Asi se to lehce řekne, po bitvě každý generál ...to vím a ty jsi musel rozhodnout v mžiku, ale fakt se to vyplatit nemusí. Přeju ti, ať se dobře spraví a auto jede rovně.
Frontera Béčková dlouhá 2.2 litrová nafová 2001 vyrobená černá =Nový Jičín=
stefi_ul
Pokročilý diskutér

Příspěvek od stefi_ul »

Tak tohle jsou instinkty, ktery nekdy nejdou proste ovladnout... Mozek rekne bacha - uhni... jak to udelas, pokradmu doda na posledni chvili... bacha je tam i kaplicka...
Kamos si ponicil pravy dvere u oktavky a cekal dlouho, az mu nekdo neda prednost na sidlisti, pojede pomalu, ale neda pradnost a on mu tam vjede a pujde to na vymenu... Mel nekolik moznosti a pokazdy to koncilo piskanim gum a nadavanim.
Nakonec si je vymenil z jiny bouracky sam a gumy uz menil nekolikrat...
Kdo ridi dlouho, tak to pochopi. :wink:
Jeep G Ch 98, 5.2,156kW,e85 - BFG KM2
A 1992, 2.4i, - uz jen par organu
OII 2.0TDi, 103kW.
Canon 40d, Canon 14-40l/f4, Canon 70-200l/f2,8, Sherpa 450R,
Benq DV M23
608201193,60347163
robert.kvita
Super diskutér

Příspěvek od robert.kvita »

Přesně, Když se mě tak 7-9 m přede mnou objevilo auto, tak si přesně pamatuju své myšlenky: Kurva, vždyť on jede protí nám, a jdem do kytek. Vůbec jsem nehodnotil situaci, třeba jak uhnout, jen jsem se připravoval na náraz. Možná kdbych řídil bylo by to jiné, nevím. Vím jenom, že adrenalin opravdu funguje jako anestetikum. Stačil jsem po paměti zmáčknout telefon a oznámit rodině že jsme dost na kaši a je to asi moje poslední volání. Nevnímal jsem žádnou bolest, jen křik zraněné přítelkyně a jinak hrobové ticho, a snažil se utírat oči od krve abych viděl zda nevyšlehnou plameny....... A pak jsem měl tu hroznou smůlu, že jsem neztratil vědomí, to další bylo opravdu dost škaredé......
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
stefi_ul
Pokročilý diskutér

Příspěvek od stefi_ul »

Auuuu....
Jeep G Ch 98, 5.2,156kW,e85 - BFG KM2
A 1992, 2.4i, - uz jen par organu
OII 2.0TDi, 103kW.
Canon 40d, Canon 14-40l/f4, Canon 70-200l/f2,8, Sherpa 450R,
Benq DV M23
608201193,60347163
Eisner
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Eisner »

Když to tak tady čtu, tak ono je fakt lepší nebourat, z vyprávění se tomu kolikrat i člověk zasměje, ale prožit to, to nepřeju nikomu. Sám sem zažil dvě větší bouračky, popisovat to nějak nebudu, prostě blbci se vraceli ze zabavy... smích, teplo, hudba - rana, zima, křik (v sedumdesati na naledí do stromu)!
Ale poměrně kuriozní nehodu měla, moje přítelkyně asi před pěti lety, tenkrat to teda takova sranda nebyla. Jela rano Astrou do prace, bylo docela přimrzlo, ja jel kousek po ní jinym směrem, zrovna sem měl na Ačku navlečeny šípy do bahna, takže sem jezdil krokem. Najednou telefon, milačku ja bourala a narazilo do mě auto, řikám jestli ji nic není, že tam jedu odpověd že ne že už je tam sanitka, tak sem to stejně nevydržel a zdrhnul z prace. Přijedu na ono místo, Astra 10 metru v poli a o kousek dál Oktavka, tak du k sanitce a teprv sem zjistil jak to bylo, dostala prostě hodiny, zakutalela se do mokreho pole (namrzla byla jen ta zatačka), zustala na boku, vylezla střechou a zavolala si o pomoc (nebylo jí dobře), jen položila telefonm letěl oktavkář, taky hodiny ale zustal na kolech, no a cestou po poly přehodil mojí přítelkyni přes střechu, naštěstí se opravdu nic nestalo, (jak řekla že do ní nabouralo auto, znamena že srazilo jí:)) jen lehkej otřes mozku a Astra opravena za tři tisíce jezdí dodnes. Pán co ji srazil se málem zhroutil a ještě dnes se občas ozve a omlouvá se!

Jinak zde je frontera po opravě, celková oprava vyšla na 45 tisíc, do opravy počítam i geometrii, čepy a ložiska ale i baterku, ktera se nárazem upně rozsypala. Když to tak vezmu, nebyl problém ani z prací, to se dalo zaplatit i z lakem docela dobře, ale to shánení dílu bylo opravdu peklo, číré světlo prostě nejde sehnat asni v Dojčlandu, takže tam mám světla z Rodea (bez homologace Eu), tím že díly nejsou, se podle toho pohybujou ceny.
Jinak na fotkach není moc znát ten rám ale auto bylo celí na piču, prostě do kosočtverce, cela rana šla na to beranidlo co je pod narazníkem. Puvodně jsem chtěl fronteru prodat, ale ve skutečnosti jí nic není, vše je funkční, nic se nesjiždí ani nikam netahne, sem spokojenej jako když sem jí koupil.

Další foto plus bonus provizorní světlo zde: http://krascek.rajce.idnes.cz/Frontera_crash
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
miroslav
Diskuzní Nováček

Příspěvek od miroslav »

Tirlin napísal že lepšie je auto proti zvieraťu ako buchnuť do niečoho tvrdého, a je to božia pravda. Mám tú skúsenosť z diviakom, ja som uhol on ušiel, nársledne náraz a auto išlo saltom cez predok pritom ečťe pirueta a pristátie na kolesách. Pežot 205 kratší asi o 40 cm, prežil som z rozbitou hlavou modrinami na stehnách od volantu a na zadných sedačkách, to preto že som namal pásy. Odvtedy zákon nezákon vždy sa pripútam. Ale najzaujímavejšie na tom všetkom je že si pamätáím absolútne všetko, každú milisekundu, viem ako som poletoval po aute, ako sa auto točilo aj to ako mi cvakli zuby pri tom pristátí. Teraz ma vždy pobaví keď nejaký 20 ropčný chlapec povie že je skúsený šofér, podľa na saním človek stane až po prvej nehode keď zažije tu šupu a potom následne vidí čo to z autom porobilo. Toť moja skúsenosť.
robert.kvita
Super diskutér

Příspěvek od robert.kvita »

miroslav píše:že si pamätáím absolútne všetko, každú milisekundu
Mozek je okamžitě napumpován adrenalinem a endorfiny tak mu to myslí proklatě rychle. Takhle funguje i nástup ůčinku některých drog, jen ten absťák je horší.
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
Eisner
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Eisner »

Každej reaguje jinak, mužeš mit za sebou miliony Km a stejně udělaš kravimu, mužeš bejt zavodnik v rallye a stejně flakneš strom nebo jezdit na kamionu a prostě přehlidneš v noci brzdící světla kolegy, jsou červeny jako předtim, jen víc svítěj. Nebo prostě začneš v padesti ladit radio a zamysliš se nad skladbou a šup škarpa.

Osobně sem srazil v Ačku dvě srny, obě v noci, jedna se zasekla hlavou o ty dráty před předníma světlama, vubec sem nereagoval, jen rana, přibrzdil sem, naložil a jel, v podstatě bezeškody. Podruhe mi téměř na stejném místě vyskočila přesně na to same místo, ale tím že byla ve vyskoku, letěla až na střechu, urvala rampu světel a zustala mezi kaslí a rezervou, byla totalně vyržena, asi se trhla o rám, v tu chvíli to vypadalo jako bych srazil bezdomovce ve vataku ale nebyl to rozeplej vatak, ale otevřená srnka, mužu řict, než sem vylezl z auta, tak sem si ještě zapálil, nevěděl co to vlastně bylo, hroznej pocit, ještě dva dny sem na to myslel.
Když se my stalo to co je na fotkach, bylo to přesně obráceně, snažil sem se udělat všechno, jen ne to zvíře srazit..... ono se to vlastně povedlo, zvíře sem nesrazil
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“