životnost turbodmychadla
-
lukes 2,5 tds
- Diskuzní Nováček
Re: životnost turbodmychadla
ja sam neviem ,len viem to že ide to toho taka mala hadica
- vlado007
- Extra diskutér
Sak ti to pisem ze to ma obtokovy ventil. Ne naklapacie lopatky. A ta hadicka reguluje cez membranu ten ventil.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
-
Peter.Zatloukal
- Diskuzní Nováček
Ahoj Fronteráci,tak nějak jsem podědill Fronteru A 2,3td a zaregistroval se k vám.Hned by se mi hodilo pár rad.Odešlo mi turbo,prostě vůbec nejde a propouští olej.Sehnal jsem turbo do 2,5td s tím že by tam mělo jít po přehození příruby na výfuk.Má někdo tušení jestli to tam pujde i s připojením intercooleru?Díky za rady...[/color]
Frontera A 2,3TD dlouhá,zelená metal,chromovaná kola mangels.
-
lukes 2,5 tds
- Diskuzní Nováček
nazdarek kluci mam jednu otazku ? nejde mi regulacia turba , naklapanie lopatiek tak by sa to malo volať. Ma to vplyv na výkon.
- Janeš Petr
- Moderátor
vítám těPeter.Zatloukal píše:Odešlo mi turbo,prostě vůbec nejde a propouští olej.[/color]
olej propouští každé turbo, je to danné jeho konstrukcí. pokud je v turbu hřídelka, turbínová a dmychadlová vrtulka a vše se točí, je už na 99% jisté, že je turbo funkční. pokud ti netěsní obtokový ventil, nebo ti čerpadlo nedává dostatek nafty na to, aby se turbo vůbec mohlo roztočit, není třeba překopávat zbytečně půlku auta na turbo z 2,5tds. ještě si vyplň podpis , viz. pravidla - viewtopic.php?f=9&t=5217#p16334
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Janeš Petr
- Moderátor
selským rozumem, myslíš, že by se výrobce namáhal něco takového do turbodmychadla montovat, kdyby to nemělo žádný vliv na výkon ? ....ještě bych podotkl, že není třeba zasírat několik vláken stejným problémem. v tomhle vlákně - viewtopic.php?f=7&t=2869&start=15#p83668 - ti už několik lidí radilo, co máš udělat, včetně toho, že rozhodně nemáš turbo s proměnnou geometrií lopateklukes 2,5 tds píše: nejde mi regulacia turba , naklapanie lopatiek. Ma to vplyv na výkon.
dál bych se ti dovolil připomenout další vlákno - viewtopic.php?f=7&t=2234&p=87381#p87388 kde jsi řešil řidící jednotku a též to nedořešil. pokud ti jde jen o počet příspěvků, odpověděl jsem ti už v jiném vlákně
....a laskavě si vyplň bydliště - viz. pravidla
-
Peter.Zatloukal
- Diskuzní Nováček
No dokud turbo šlo,mělo kolem 2tis výrazný zátah..A ted prostě nic,auto nemá výkon.Díval se mi na to jeden chlápek,který není odborník přes Frontery a říkal že je nefunkční a že propouští olej do výfuku,takže to hodně kouří..Já to auto zdědil po otci,má to nalítané kolem 250tis a nebylo s ním zacházeneé v rukavičkách,takže mě nenapadla jiná možnost..To turbo z 2,5tds jsem už koupil,takže pokud není problém jinde,rád bych ho tam dal...Co mi radíte vy?díky
- Janeš Petr
- Moderátor
-
Peter.Zatloukal
- Diskuzní Nováček
Ne,pokud na to šlápnu tak je za autem černošedá clona...
- Janeš Petr
- Moderátor
olej z turba kouří pořád stejně, většinou bíle, nebo šedobíle a to v každém režimu víceméně stejně, protože tlak oleje je od nějakých 1200ot/min už neměnný a tudíž se nemění ani jeho unik přes těsnící labirynt hřídelkyturba . pokud to kouří jen když tomu doložíš, může to být třeba EGR ventilem, velkou dodávkou paliva a nebo, a tomu bych ve tvém případě skoro věřil, stoletým vzduchovým filtrem. pokud není včas měněný, motor kouří černě, protože nemá dost vzduchu na spálení nafty a do toho bíle, protože když se udělá v sací trubce od filtru moc velký podtlak, vlivem zasraného filtru si začne turbo přisávat olej přes hřídelku
-
Peter.Zatloukal
- Diskuzní Nováček
No ten původní filtr tam byl asi dlouho,hned jak jsem auto dostal do rukou jsem vyměnil všechny filtry a náplně,ale ten vzduchovej byl hodně zasranej a byl i nasáklej olejem..Po té výměně,jde motor na volnoběh líp,nedusí se,ale na to turbo to vliv nemá..Pokud by byl problém v tom ventilu,projevilo by se to jen na tom turbu,nebo ještě nějak?
- Janeš Petr
- Moderátor
pokud zůstane z nějakého důvodu ventil otevřený, výfukové plyny jdou přes ventil rovnou do výfuku, takže turbo nemá co roztáčet. a zrovna tak obráceně, pokud bude přerušené nebo skříplé tlakové vedení mezi turbem a vstřikovacím čerpadlem, čerpadlo se nedozví, že turbo už začlo tlačit vzduch do sání motoru, nezvýší dodávku nafty a opět nemá co turbo více roztáčet. proto se mi nelíbí diagnozy typu - je špatné turbo. turbo je jen obal , hřídelka , těsnění a dvě lopatková kola - vcelku nic, co by mohlo přestat jen tak z ničeho nic, fungovat
- vlado007
- Extra diskutér
Jednoducho si nastartuj auto, daj dole hadicu zo sania, a pridaj aspon na 3 tis ot. manualne na cerpadle. Proste musi to z tej hadice fukat (tlacit vzduch). Pokial nie, daj von to turbo a pozri co s nim je.Mozno to nieco nasalo a vrtulka je KO. A z tej 2,5 tds neviem teda ci ti to tam sadne.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
- Janeš Petr
- Moderátor
já myslím, že z hadice to bude foukat, i když bude obtok otevřenej, nebo dávka nafty poloviční, jen to nedá plnící tlak
-
Peter.Zatloukal
- Diskuzní Nováček
OK,zítra to zkusím a v případě že to tlačit vzduch bude,jak pokračovat dál?Ten ventil,je náká drahá sranda?četl jsem tu něco o jeho zaslepení..Dal bych to někam do servisu,ale už jsem na tom autě udělal sám tolik věcí bez náké praxe,takže si tuhle radost nenechám ujít,baví mě to..