Ukazatel tlaku mazání

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Mata.rc
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Ukazatel tlaku mazání

Příspěvek od Mata.rc »

Mám problém. Když otočím klíčkem rosvítí se normálně kontrolka mazání motoru a po nastartovámí zhasne, ale ukazatel tlaku mazání vyskočí už před startovámím na maximum a tam zůstane i při běhu motoru. :?:
Byl bych vděčný za jakýkoliv příspěvek k tomuto tématu. Díky.
Slaava
Moderátor

Tlak oleje

Příspěvek od Slaava »

Co máš za auto? Máš přerušený drátky od čidla. Tohle tu už bylo několikrát řešený, např. na viewtopic.php?t=62 nebo na viewtopic.php?t=634
Mata.rc
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mata.rc »

2,2i 16V r.v. 1995. Kokal jsem na čidlo a kabely OK. Když z čidla odpojím jeden kabel tak zhasla kontrolka (při zapnutém klíčku) a budík se ani nehnul.
Slaava
Moderátor

Tlak oleje, jé, jé!

Příspěvek od Slaava »

Mata.rc píše:2,2i 16V r.v. 1995. Kokal jsem na čidlo a kabely OK. Když z čidla odpojím jeden kabel tak zhasla kontrolka (při zapnutém klíčku) a budík se ani nehnul.
Na 99% to bude ten kabel. Asi bude přerušenej někde jinde. Zkus ho celej jenom dočasně nahradit jinou dvoulinkou. Mohlo ti taky zdechnout čidlo, to ale umírá jenom málokdy, většinou skomírá postupně několik let. Změř si, čistě pro pořádek, skutečnej tlak oleje.
Mata.rc
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mata.rc »

ok.tak díky ja se na to číhnu :D
Slaava
Moderátor

Lovu zdar

Příspěvek od Slaava »

Lovu zdar :!:
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

mel sem stejny problem.Po nastartovani mi rucicka vyletela az nahoru za roh.Myslel jsem ze je to cidlo.V patek sme ho s klukama menili v servisu asi 2 hodiny nez se k tomu vubec dostali.Menil jsem zaroven olej takze byl dole filtr.Musel se ohnout klic c.19 do Z a plocha klice zbrousit aby se tam vubec dostal.Kdyz sme vymenili cidlo tak to ten spravny efekt nemelo.Rafika uz se sice hybe ale lita taky za roh.Ale uz oproti puvodnimu stavu nevyleti rovnou ale nekdy spadne treba na pulku a podobne.Du studovat schema zapojeni jestli to nevede nekde pres nejakej konektor.Ale asi bych se priklanel k vadnemu dratu.Kouknu jak je to zapojeny ale jeden konektor kterej je takovej kulatej nahore je na kontrolku ten normalni nasazovaci by mel byt na tlak.Ale neni mi jasny pres kterej tam de + pol.To cidlo by melo fungovat jako potenciometr takze by se na konektoru melo menit napeti byd logaritmicky nebo linearne ale to uz fakt jen hadam.Rozhodne zkus nejdriv draty cidlem to asi nebude ja ho menil jen kvuli tomu ze sem ho mel.Jinak mam A 2,5TDS r.v.1998
Mata.rc
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mata.rc »

Skoušel jsem odpojit dráty s čidla a myslel jsem že to něco udělá a nic,akorát když jsem odpojil ten plastovej konektor tak zhasla kontrolka. Jinak mě to skočí nahoru už když zapnu zapalování, nemusim ani startovat. Teď nemám moc času se vtom hrabat, až budu mít čásek tak skusim natáhnout k budiku nový kabely. Může bejt ten budík vadnej?
Slaava
Moderátor

Souhlasí

Příspěvek od Slaava »

Mata.rc píše:Skoušel jsem odpojit dráty s čidla a myslel jsem že to něco udělá a nic,akorát když jsem odpojil ten plastovej konektor tak zhasla kontrolka. Jinak mě to skočí nahoru už když zapnu zapalování, nemusim ani startovat. Teď nemám moc času se vtom hrabat, až budu mít čásek tak skusim natáhnout k budiku nový kabely. Může bejt ten budík vadnej?
To souhlasí - pokud není kontakt, tak rafika leze nahoru. Pokud je vše v pořádku, tak napětí z čidla ji tlačí dolu. Stále to teda vypadá na přerušenej drátek, případně na totální kolaps čidla. Ten je ale nepravděpodobnej.
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

to jo na draty to vypada.Slaavo nevis jestli nejdou nahodou pres nejakej konektor treba ten kruhovej co je v motoru?Me se to po vymene chova jak debil lita to nahoru dolu jak otekly uz sem to pomalu prestal sledovat :-) A kdyby bylo vadny cidlo tak by podle me svitila kontrolka mazani.Kurna srac ty draty me tam stvou.To samy je s ABS jak s tim vletim do hlubokyho snehu nebo to navlhne tak to vyradi ABS.To zase bude nejakej konektor dole na ramu :-(
Slaava
Moderátor

Od pantáty...

Příspěvek od Slaava »

U mojeho 2,3TD to běží rovnou dírou pod palubku.
DAN
Začínající diskutér

Příspěvek od DAN »

Pokud koukam na schema treba u 2,2i, tak to jsou 2 nezavisly cidla pro tlak a budik. Mechanicky jsem to nevidel a mozna to je treba v jednom snimaci. Kazde cidlo jde jednou stranou ke kostre, druha strana k zarovce jde primo a k budiku taky a na ceste dle schematu jsou dva konektory-zdroje problemu. Takze to klidne odpoj od cidla a ohmetrem proti kostre zmer jestli se ti meni hodnota z cidla, ktere vede k budiku.
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

jj to by slo problem je ze musim sundat kolo a to se me teda kurna vubec nechce je tam pristup jak k penezum od vlady :-) :-) Ja budu hledat problem v nejakym konektoru tam to 100% bude :evil:
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

tak mas pravdu ted cumim na schema a fakt tam sou 2 konektory.Tlak jde na potenciometr a kontrolka je jako spinac.Bud 1 nebo 0.Tak pri tom co tam pisou dratky 0,5mm se nedivim ze to hnije :-) Kdepak udelali soudruzi z NDR asi chybu? :-) :-)
Mata.rc
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mata.rc »

Takže kontrolka ma jiný čidlo než budík? A kde je to čidlo budiku? našel jsem akorád jedno za alternátorem.
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“