Výměna těsnění klikového hřídele C24NE
- Halca
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Výměna těsnění klikového hřídele C24NE
Zdravím všechny Frontéráky,
jelikož mi čas od času kapal z motoru olej, pustil jsem se do výměny těsnění na klice (předního). Shodil jsem náhon řemenů, sundal kolo pro snímač otáček.. ukázalo se něco, co se asi dalo očekávat, staré těsnění je jako beton. Nedaří se mi ho pořádně odstranit, takže bych se chtěl zeptat, jestli se dá z motoru vypáčit i ten kroužek, na kterém je navlečené? Bohužel vnitřek těsnění se rozdrobil a vnější zaškvařená část jsem po x hodinách práce ven zatím celou nedostal.
.. případně bych uvítal nějaký typ na odstraňovač zbytků těsnění.
Díky za info, Jakub
jelikož mi čas od času kapal z motoru olej, pustil jsem se do výměny těsnění na klice (předního). Shodil jsem náhon řemenů, sundal kolo pro snímač otáček.. ukázalo se něco, co se asi dalo očekávat, staré těsnění je jako beton. Nedaří se mi ho pořádně odstranit, takže bych se chtěl zeptat, jestli se dá z motoru vypáčit i ten kroužek, na kterém je navlečené? Bohužel vnitřek těsnění se rozdrobil a vnější zaškvařená část jsem po x hodinách práce ven zatím celou nedostal.
.. případně bych uvítal nějaký typ na odstraňovač zbytků těsnění.
Díky za info, Jakub
auto: Opel Omega A 2,4I Caravan ... C24NE 4ever! Pořizovací cena 6tis, prodejní cena 0, užitná hodnota nevyčíslitelná. Prostě Opel 
+ klasika Jawa 20
+ klasika Jawa 20
- Slaava
- Moderátor
Re: Výměna těsnění klikového hřídele C24NE
Dej fotku. Mě se starý gufero vždy podařilo ven dostat tak, že sem do něj z čela (tam, kde má vevnitř plechovou výztuhu) ve směru jeho osy navrtal samořeznej vrut a za něj sem to vytáhnul ven.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
taky mi není dost dobře jasné, o jaký kroužek se jedná. tím myslíš tu část gufera, za kterou drží v díře ? no tu vypáčíš šroubovákem. na odstranění těsněni je nejlepší nějaká škrabka nebo šábr
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Halca
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
díky, foto udělám zítra ráno.
Myslím plechový kroužek, na který se to gufero nasunuje. Nechtěl jsem ho moc páčit, protože jsem si nebyl jistý, jestli má takto jít vyndat. Zatím ale vypadá, že se ani nehne. Jinak se to snažím vyměnit bez demontáže prsíček motoru..Janeš Petr píše:taky mi není dost dobře jasné, o jaký kroužek se jedná. tím myslíš tu část gufera, za kterou drží v díře ? no tu vypáčíš šroubovákem. na odstranění těsněni je nejlepší nějaká škrabka nebo šábr
auto: Opel Omega A 2,4I Caravan ... C24NE 4ever! Pořizovací cena 6tis, prodejní cena 0, užitná hodnota nevyčíslitelná. Prostě Opel 
+ klasika Jawa 20
+ klasika Jawa 20
- vlado007
- Extra diskutér
To sa neda dat von. A naco to chces dat von
Je tam vydrata drazka?
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
- Halca
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
To ne.. ale vnitřek těsnění byl k.o. a šel ven hladce. Jenže vnější strana co je nacpaná v té dvou milimetrové drážce zvnějšku je tam zaškvařená a nejde dost dobře dostat ven
Navíc plechovou vložku to původní těsnění nemělo. Asi mi nezbyde než vzít čalounickou jehlu a vydrápat to odtud
+ klasika Jawa 20
+ klasika Jawa 20
- Slaava
- Moderátor
Vyfoť to, já tomu teď už vůbec nerozumím. Motor 2,4i by měl mít konstrukčně skoro stejný prsa (kryt rozvodů) jako 2,3TD, u kterýho je prostě gufefo jenom nakleplý v díře v prsou. Zkusím najít starý gufero ze svýho motoru. Podle mě jak píšeš o tom "plechovým kroužku, na kterej se gufefo nasunuje", tak to je prostě ta plechová vložka gufera, která ti tam zůstala poté, co se odrbalo gumový čelo s protiprachovým břitem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Halca
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
necháme to asi na to foto 
Vypadá podobně, staré těsnění jsem z toho víceméně olámal. Možná máš tedy pravdu. Třeba to je skutečně vnitřek starého těsnění, ale drží to opravdu dobře.
Vypadá podobně, staré těsnění jsem z toho víceméně olámal. Možná máš tedy pravdu. Třeba to je skutečně vnitřek starého těsnění, ale drží to opravdu dobře.
+ klasika Jawa 20
+ klasika Jawa 20
- Slaava
- Moderátor
Nějaký fotky mýho původního gufera - průměr je 60mm abys věděl pokaď až to dolovat ven:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Halca
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Slaava píše: průměr je 60mm
Díky za rady
..kdyby někdo nutně potřeboval něco na C24NE, tak mám jeden funkční polomotor na zahradě.
Naposledy upravil(a) Halca dne 06 srp 2011 14:00, celkem upraveno 1 x.
+ klasika Jawa 20
+ klasika Jawa 20
- Janeš Petr
- Moderátor
to mi vyprávěj, jak naklepneš novej simerink do díry, kde ti zbyla celá vnější část gufera starého
to by to nové gufero musel mít vnější průměr minimálně o 2mm menší
- Halca
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jak to tam dostali, to opravdu nevim. Vytáhl jsem odtud postupně tohle:

první šlo ven to co je položené nahoře.. to je podle mě pozůstatek jednoho těsnění. Pod ním bylo zapečené to druhé.. vlevo nahoře. Leda že by to těsnění mělo uvnitř dvě plechové vložky.

první šlo ven to co je položené nahoře.. to je podle mě pozůstatek jednoho těsnění. Pod ním bylo zapečené to druhé.. vlevo nahoře. Leda že by to těsnění mělo uvnitř dvě plechové vložky.
+ klasika Jawa 20
+ klasika Jawa 20
- Janeš Petr
- Moderátor
a nemohl to být mezikroužek použitý při nějaké z minulých oprav pro nějaký jiný rozměr gufera ???
- Slaava
- Moderátor
Tohle je zralý na žádost o vyjímku z přírodních zákonů. 
- Halca
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ale beru to sportovně.. žádný učený z nebe nespad a když tady něco zorám, tak se zase ta moc nestane. Po zimě budu potřebovat druhé auto pro příťulku, takže budu nejspíš hledat krátkou Fornteru se stejným motorem
+ klasika Jawa 20
+ klasika Jawa 20