Sněhové řetězy nebo MT gumy
- Slaava
- Moderátor
Sněhové řetězy nebo MT gumy
Můžete někdo poradit, jestli mají větší výkon na sněhu (nemyslím ani tak tu uježděnou záležitost na cestě, jako spíš prašan na poli) MT gumy nebo sněhový řetězy
Pomiňme takový ty nedostatky řetězů, jako že se nedaj nazout stisknutím spínače na palubce, že omezujou rychlost nebo že když se poserou, tak ti proletí kastlí na světlo boží.
De mi o to, že chci změnit gumy z 31" na 33" - jenže na 33" už pak nebude místo na řetězy. Ale ty 33" bych chtěl v provedení MT, tak jestli bych se pak nemožností nazutí řetězů nemusel trápit.
Díky bando!
De mi o to, že chci změnit gumy z 31" na 33" - jenže na 33" už pak nebude místo na řetězy. Ale ty 33" bych chtěl v provedení MT, tak jestli bych se pak nemožností nazutí řetězů nemusel trápit.
Díky bando!
-
Radim Solanský
- Začínající diskutér
-
Žanek
-
PETR&JITKA
- Začínající diskutér
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
MT versus řetězy
Takže nejdříve MT:
Pokud koupíš originál MT jsou příliš tvrdé a kloužou na silnici na sněhu a vodě jako sviňa. V bahně a v terénu jsou pak super. POkus jsou to protektory, tak jsou z měkčí gumy a mají označení M+S a sedí slušně na silnici na vodě a na sněhu velice dobře a v hlubokém sněhu mají skvělé záběrové vlastnosti. Ve vrstvě sněhu pak zabírají úplně krásně. Loni jsem s protektory MT projel Libavou jen na zadní náhon. Gumy MT jsou na hovno na led ostatně jako každé jiné gumy. Samozřejmě na ujetý sních je nejlepší zimní guma stejně jako na led, ale ta zase končí v okamžiku kdy je naváto nebo vrstva neodhrnutého sněhu.
Řetězy:
Vynikající řešení do hlubokého sněhu, na led, písek a podobné sračky. Pokus nasadím na Mt gumu řetězy tak, pak si můžu bejt jistej že dojedu velice daleko. Navíc řetězy jsou velmi dobré na led, jelikož jsou schopny se zakousnout a podržet auto. Je to určité omezení sice po jízdu, ale na hory nebo na jízdu přes zaváte pole skvělé. A navíc existují řetězy i na 33 a nebo si je můžeš sám vyrobit.
To je asi tak v kostce vše.
Pokud koupíš originál MT jsou příliš tvrdé a kloužou na silnici na sněhu a vodě jako sviňa. V bahně a v terénu jsou pak super. POkus jsou to protektory, tak jsou z měkčí gumy a mají označení M+S a sedí slušně na silnici na vodě a na sněhu velice dobře a v hlubokém sněhu mají skvělé záběrové vlastnosti. Ve vrstvě sněhu pak zabírají úplně krásně. Loni jsem s protektory MT projel Libavou jen na zadní náhon. Gumy MT jsou na hovno na led ostatně jako každé jiné gumy. Samozřejmě na ujetý sních je nejlepší zimní guma stejně jako na led, ale ta zase končí v okamžiku kdy je naváto nebo vrstva neodhrnutého sněhu.
Řetězy:
Vynikající řešení do hlubokého sněhu, na led, písek a podobné sračky. Pokus nasadím na Mt gumu řetězy tak, pak si můžu bejt jistej že dojedu velice daleko. Navíc řetězy jsou velmi dobré na led, jelikož jsou schopny se zakousnout a podržet auto. Je to určité omezení sice po jízdu, ale na hory nebo na jízdu přes zaváte pole skvělé. A navíc existují řetězy i na 33 a nebo si je můžeš sám vyrobit.
To je asi tak v kostce vše.
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
Řetězy na 4x4
http://www.pemacar.cz/_zbozi_detail.php?id_zbozi=104542
Tak jsem si dnes objednal dvě sady tohoto typu. Tak uvidím a o zkušenosti se rád podělím. Cena koncová i s dopravou do domu 2.600,-[/color]
Tak jsem si dnes objednal dvě sady tohoto typu. Tak uvidím a o zkušenosti se rád podělím. Cena koncová i s dopravou do domu 2.600,-[/color]
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
- farmář
- Moderátor
-
Radim Solanský
- Začínající diskutér
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
Petře, nevím jak toto mám pochopit.farmář píše:chceš něco říct?dnes jsem vyměnil jetý patnáctkový za nový šestnáctkový.Budou stačit:-)
Měnil jsi asi pneu 15"
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
- farmář
- Moderátor
nee,Mildo,měl jsem řetězy z Ducata a tam byly 14tky kola,mám tucha zpětně,Cčka.Ty řetězy šly i na hubený 15tky kola,ale jinak už to bylo docela moc.Kámoš měl nové na 16tky ale potřeboval je vyměnit za řetězy na jeho široké 14tky tak jsme to čenžli 1ku1dné
Směnný obchod vesnický :-) tyuž mi sedět budou dobře

Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
tak jak to tady ctu tak se zacnu poohlizet po nejakejch retizkach na svy 245/75 R16 pac se nechci nekde na horach na slovensku v breznu ztrapnit ze nekde nevyjedu :-) Dneska sem zkousel na tech srackach jen zadek a nebyl sem schopnej se rozjet na 4x4 bez problemu :-) V sobotu sem jel s detickama do LAA do Rakouska a kolem Znojma to byla docela mela jazyky jak krava cela cesta na 4kolku a obcas sem mel co delat.Jo holt mame tezky auticka a ty brzdej hur nez nejaky golf nebo koktafka.Cela cesta pomalu na 4ku a na tachaku tak kolem 50tky :-(
- farmář
- Moderátor
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
No,tak vono když vletíš na led nebo umydlenej sníh jako sklo,tak seš v prdeli na každejch gumách,pokud nemáš u nás zakázaný řebíky :D ,ty zas odděláš na suchu,a nasazovat řetězi pokaždý když přijedeš na kousek ledu je asi ojojoj práce moooc
,já teď jezdím na těch protektorech od Wolfa-uragano a musím říct,že se mi teď v min týdnu docela osvědčily,je fakt,že na ledě jedou jak puk
,ale určitě né víc než klasickej zimák :D ,aspoň co jsem zkoušel zimáky a pak uragana,tak ti nevím,ale radši budu jezdit na M/T než nasazovat řetězi na nějaký galusky :D