Cena použitých náhradních dílů

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Odpovědět
robert.kvita
Super diskutér

Cena použitých náhradních dílů

Příspěvek od robert.kvita »

Zakládám toto vlákno obecně, abychom vzájemně prodiskutovali současné akcepovatelné ceny dílů ze starších aut.

Ojevují se totiž inzeráty nebo aukce za pár korun, ale taky "zadní náprava 20.000, motor 40.000" a to v době kdy, celá pojízdná auta s platnou STK se prodávají od 12 do 25 tis. :!: Totéž ceny kol: plecháče od 200 do 2000/ks lité od 500 do 3500/ks. A to jsou výrazné rozdíly.

Ano, můžete namítat že když něco porřebuji sehnat, připlatím. Když chci prodat, slevím. Kde je optimum?

Konkétně já chci koupit použitelný pomocný čep řízení a hlavní řídící tyč na A. Kolik za to nabídnout. :?: Pro prodejce kolik si říct. :?:
Dobrý čep je dnes vyjímkou, Všichni ho mají vymletý, na druhou stranu repase cca 1000 - 1500,-

tak diskutujte...... :roll: a mě konkrétně poraďte.
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
Žanek
Super diskutér

Re: Cena použitých náhradních dílů

Příspěvek od Žanek »

Roberte použil bych to okřídlené přísloví - Kdo chce mít opici musí mít i na banány- ale zdá se mě to jako ta největší hovadina co byla kdy vyslovena na tomto foru. Ale v tomto ti asi stejně nikdo neporadí. Každý si sám musí zvolit jestli koupí náhradní díl nový s jistou zárukou a nebo starý s nejasným stavem. Druhá věc je o jaký díl se jedná a jaký vliv má na jeho funkci opotřebení. To co se jednomu může zdát jako dobrá cena může jiný považovat za předražený.
robert.kvita
Super diskutér

Jenže nové díly už prostě nejdou objednat. Opel je bere od Isuzu a Japonci už do Evropy objednávky nepotvrzují (toto je sdělení MIKONA auto Zlín a potvrdili mi to i na Slovensku)
Nevím cos myslel volovinou, já chci diskuzi a toto je taky názor, beru.
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

Žanek píše:..... Kdo chce mít opici musí mít i na banány- ale zdá se mě to jako ta největší hovadina co byla kdy vyslovena na tomto foru
tak teda dík za upřimnost :wink: to jsem tu kdysi pronesl já ( viewtopic.php?f=12&t=43&p=47199&hilit=m ... 1ny#p47199 ) a nějak se to tu zabydlelo. na druhou stranu, není na tom žádná nepravda. kdo kupuje staré auto, musí počítat s tím, že bude kupovat i drahé náhradní díly . jinak máš pravdu v tom, že je to opravdu věc nabídky a poptávky . když jsem tu před časem nabízel rozvodové lišty po pětistovce, nikdo je nechtěl. když mi pak volal pán, že mu praskla, nabízel 3 tisice a tak je to se vším. 1500,- kč za repas pomocného čepu není zas tak moc ( novej čep + 2 pouzdra ), takže do toho bych asi šel, střední díl spojovačky je problém, když vezmeš starší, nebude o moc lepší než ta co máš v autě a nová se opravdu sehnat nedá
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

Moj nazor je presne taky jak pise Zanek. Kazdy je schopny dat za diel inu cenu. A co sa tyka toho tvojho pomocneho capu tak nerozumiem nad cim rozmyslas. Mat cap po repase, alebo usporit, kupit stary a za mozno mesiac ho davat repasovat ked ti odide??? A ta tyc sa da tiez zrepasovat.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
robert.kvita
Super diskutér

Stejně při repasi tam musím dát jiný. Však víš že bez čepu a spojovačky s tím nejde ani odjet z dílny a žádný servis mi to nenechá týden na zvedáku.....

PS: Opice už mán dvě, banány koupit musím, tak blbej nejsem, ale nemusím je mít pozlacené a platit v diamantech.
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

20 metrov z dielne sa s tym autom pohnut da. Sice treba rucne zatacat kolesami ale da sa. :wink:
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Roberte, hovadinou jsem nemyslel nový téma ale to Peťanovo přísloví když už se přiznal. :mrgreen: Opice žere i kořínky a brouky a bez banánů se obejde. :wink: P Momentálně potřebuju střední díl výfuku - tlumič na Fronteru. Dá se koupit za cca 11000,- Kč ale taky za 5200,- Kč.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

tak to. kdo má opičku musí mít i na banány je dost starej kus přísloví :) autora bych nehledal. A pravdou to je, ovšem ne do té míry, že musí každej koupit nejdražší díly a servis. To by byla samozřejmě hloupost :)
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

opice žerou i nakvašené ovoce, a dobře se po tom motaj....a dokonce si počkají, až přezraje spadne a nakvasí ! :mrgreen:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

To máš jako vožralý sršně. :wink:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

přesně tak. a protože opička žere i broučky, jak tu někdo poznamenal, může frontera jezdit i se součástkama ze zetoru
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

už i ten? že tam cpeš Avii to už vím....pumpička ?
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“