Někdo ze severu???
-
pepino666
- Diskuzní Nováček
Někdo ze severu???
Zdravím Fronteráci.
V blízké době si chci pořídit Fronterku (nejlépe 2.3TD,Áčko v ceně do 70 tis.)
Tak jsem se vás zkušených fronteráků chtěl dotázat,jestly by se na severu čech (okres Ústí nad Labem) nenašel někdo z vás,kdo Fronterám rozumí a popřípadě že bych si nějakou vyhlídl,by mi pomohl zkontrolovat její funkčnost.Samozřejmě si pro vás dojedu.
Bude to totiž moje první zkušenost s offem,tak bych nerad koupil špatný kus.
Snad se někdo najde.
Předem děkuji za odpovědi.
V blízké době si chci pořídit Fronterku (nejlépe 2.3TD,Áčko v ceně do 70 tis.)
Tak jsem se vás zkušených fronteráků chtěl dotázat,jestly by se na severu čech (okres Ústí nad Labem) nenašel někdo z vás,kdo Fronterám rozumí a popřípadě že bych si nějakou vyhlídl,by mi pomohl zkontrolovat její funkčnost.Samozřejmě si pro vás dojedu.
Bude to totiž moje první zkušenost s offem,tak bych nerad koupil špatný kus.
Snad se někdo najde.
Předem děkuji za odpovědi.
Naposledy upravil(a) pepino666 dne 11 kvě 2011 16:53, celkem upraveno 1 x.
Suzuki Baleno 1.3, 97
Čekám až si mě najde ta moje pravá FRONTERKA. Nejlépe 2.3TD
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Někdo ze severu???
myslím, že by se tu pár lidí našlo ale bylo by dobré, kdyby sis přidal do podpisu aspoň okres, když ne rovnou bydliště, jako to tu má většina členů. ono totiž ,, ze severu ,, je dost širokej pojem. já třeby bydlím na severní výpadovce z Kladin a Lasky je z Ostravy, což je také sever 
jinak nápad, vzít si sebou někoho, kdo už fronteru vlastní , není špatnej, přesto bych ti doporučoval, přečíst si zdejší seznam důležitých věcí na zkontrolování, při koupi takového auta.možná by bylo dobré si ten seznam i vytisknout a vzít si ho sebou
jinak nápad, vzít si sebou někoho, kdo už fronteru vlastní , není špatnej, přesto bych ti doporučoval, přečíst si zdejší seznam důležitých věcí na zkontrolování, při koupi takového auta.možná by bylo dobré si ten seznam i vytisknout a vzít si ho sebou
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
pepino666
- Diskuzní Nováček
Suzuki Baleno 1.3, 97
- robert.kvita
- Super diskutér
Nechci hanit 2,3 ale je to už postarší kousek a co jsem tady četl s ND to už není nejlepší.
Škoda že to máš tak daleko k Sedasova ( střední Morava)
Škoda že to máš tak daleko k Sedasova ( střední Morava)
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
- Slaava
- Moderátor
Hele, mladej, ty si koleduješ o zabanování!!!robert.kvita píše:Nechci hanit 2,3 ale je to už postarší kousek a co jsem tady četl s ND to už není nejlepší...
Lišta na rozvody se ještě sehnat dá a dílů na Avii a Š120 bude vždycky dost.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
pepino666
- Diskuzní Nováček
Rád bych totiž offíka co přijatelně žeere
ale nehci LPG nemám s ním žádné zkušenosti
Suzuki Baleno 1.3, 97
- qwap-Nitra
- Začínající diskutér
nenechaj sa oklamat objemom... stale je to to iste auto, ta ista vaha, takze ked chces rozhybat fronu s 2.3, urcite sa viac trapi ako 2.8... to sa odzrkadli aj na spotrebe...(nevravim ze 2.8 bude zrat menej ako 2.3 samozrejme). do Ackovych fronter a ich motorizacii sa nevyznam takze v tom ti neporadim na to su tu iny machri
, len aby si necakal nejaku super spotrebu len preto ze to je 2.3. Predsa len uz bude mat svoje roky 
Opel Frontera B 2.2dTi RS '99, cca 170.000km, volnobezky AVM, zdvihnuta o 5cm, pneu Vraník Truck 2000 235/70 R16
-
pepino666
- Diskuzní Nováček
S tím počítám
Jestly se vejdu pod 10 l tak budu mooc šťasten
Suzuki Baleno 1.3, 97
- Janeš Petr
- Moderátor
je tutoho popsáno už mraky stránek ale po přečtení béčkařskejch příspěvků si dovolím opět něco k obhajobě motorizace 2,3td napsat. když si projdeš téma dieselové motory zjistíš, že tu vlastně nikdo ještě žádnej pořádnej a hlavně častej problém s motorem 2,3dtr ještě neřešil. je pravda, že je v kategorii dieselů nejslabší ale díky vhodným převodům mu nedělá problém na redukci zvládat vše, co adheze pneumatik dovolí a pokud ti stačí k cestování rychlost 120km/h myslím, že tě uspokojí. jak už tu někdo zmínil, jediná současná bolest těchdle motorů je nedostatek napínacích lišt rozvodového řetězu na trhu. jak ale napsal Sláva, každej ji zatím ale nakonec sehnal. motory se nephřívaj, neodchází jim čerpadla, nesere se elektronika, nepadaj do nouzáku , prostě dvěma slovy - TRAKTOROVEJ MOTOR. další vcelku výhodou je, že fronter s 2,3td je na našich cestách mnohem víc ( mimo jiné se daj vcelku rychle do frontery 2,3td implantovat motory z omegy 2,3td ), než třeba 2,8td, které jsou také vcelku spolehlivé, když ale dojde na lámání chleba, na vrakovištích jich na náhradní díly najdeš o něco méně.
a ke spotřebě. při ježdění do vzdáleností 10 km se středně těžkou nohou( nákupy, kontrola pozemků, houbaření atd. ) berou všechny dvatrojky rovnejch 10l/100km. nikomu ještě nevzala 11l a nikdo se nedostal pod 9l/100km. pokud ji používáš na meziměstský provoz ( 100km trasy a rychlost do 120km/h ) jezdíme všichni za 8l/100km. kdo napíše, že jezdí za 7,5l nemluví pravdu, nebo mu fixluje tachometr. korodují ročníky 1992, pokud koupíš 93 a vejš, stačí ti k opravě karoserie zatím jen štětka
tak a teď něco k béčkum - díky změně odpružení a interiéru o něco víc luxusu. jsou o něco mladší, leč stárnou rychleji. díky elektronickým vymoženostem víc starostí a potencionálních problémů. převody jsou zmršené kombinací mechanicko-elektro-pneumatického systému ovládání. o problémech motorů jsou tu popsané asi čtyři stránky a na některých autech je již počínající koroze. a spotřeba ? podle místních přispěvatelů lze jezdit i za 12l/100km, podle toho, jak prý chytneš kvalitní naftu....
to vše pořídíš za Xnásobek ceny 2,3td
a ke spotřebě. při ježdění do vzdáleností 10 km se středně těžkou nohou( nákupy, kontrola pozemků, houbaření atd. ) berou všechny dvatrojky rovnejch 10l/100km. nikomu ještě nevzala 11l a nikdo se nedostal pod 9l/100km. pokud ji používáš na meziměstský provoz ( 100km trasy a rychlost do 120km/h ) jezdíme všichni za 8l/100km. kdo napíše, že jezdí za 7,5l nemluví pravdu, nebo mu fixluje tachometr. korodují ročníky 1992, pokud koupíš 93 a vejš, stačí ti k opravě karoserie zatím jen štětka
tak a teď něco k béčkum - díky změně odpružení a interiéru o něco víc luxusu. jsou o něco mladší, leč stárnou rychleji. díky elektronickým vymoženostem víc starostí a potencionálních problémů. převody jsou zmršené kombinací mechanicko-elektro-pneumatického systému ovládání. o problémech motorů jsou tu popsané asi čtyři stránky a na některých autech je již počínající koroze. a spotřeba ? podle místních přispěvatelů lze jezdit i za 12l/100km, podle toho, jak prý chytneš kvalitní naftu....
- qwap-Nitra
- Začínající diskutér
to si nam Bckarom teda dal...

Opel Frontera B 2.2dTi RS '99, cca 170.000km, volnobezky AVM, zdvihnuta o 5cm, pneu Vraník Truck 2000 235/70 R16
- Janeš Petr
- Moderátor
nedal, jen jsem podpořil áčkaře, vy jste si začli první
tak zkus vychválit béčko, ať si kolega z těch informací při schánění auta může vybrat , co mu bude víc vyhovovat
tak zkus vychválit béčko, ať si kolega z těch informací při schánění auta může vybrat , co mu bude víc vyhovovat
- robert.kvita
- Super diskutér
Taky jsem jinde psal že Ačka mají podle mě větší užitnou hodnotu než Béčka protože ty již nastupují trend vývoje od OFF k SUV, Navíc A je úspěšně zkopírované Isuzu a do B už Opel dal svoje nepodařené inovace. Kdyby Ačko bylo v automatu byla by to i moje volba. Navíc vzhledem k mé obtížné pohyblivosti je pro mě manipulace s volnoběžkama u A problematická.
Jinak já jsem B spokojený až na to že v zimě fakt nestartuje.
Jinak já jsem B spokojený až na to že v zimě fakt nestartuje.
Naposledy upravil(a) robert.kvita dne 11 kvě 2011 19:18, celkem upraveno 1 x.
- Janeš Petr
- Moderátor
tady má někdo strach, že ho kolega moderátor za ty kacířské poznámky k 2,3td opravdu zabánuje

- robert.kvita
- Super diskutér
Mladej už nejsem a zabánování se nebojím. Díky Bohu je tu dost lidí se smyslem pro humorSlaava píše:
Hele, mladej, ty si koleduješ o zabanování!!!![]()
- qwap-Nitra
- Začínající diskutér
no to si nastastie ja povedat nemozem, celu zimu startovala v pohode. aj pri -20 na chaluperobert.kvita píše:Jinak já jsem B spokojený až na to že v zimě fakt nestartuje.