Petra z jižních čech

Odpovědět
Janeš Petr
Moderátor

Re: Petra z jižních čech

Příspěvek od Janeš Petr »

já bych to tak černě neviděl. fronter jezdí po čechách a slovensku desetitisíce a naši členskou základnu tvoří pouze ti, co se jim na fronteře něco posralo a byli nuceni začít hledat informace. ostatní, co jim to jezdí dosud bez poruchy tu registrovaní nejsou. ....skoro bych zdejší forum nazval ,, FORUM SMOLAŘŮ ,, protože to jsou právě vlastníci toho zanetbatelného procenta fronter, které se na rozdíl od ostatních serou
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

Žanek píše:
farmář píše:to se snad zlepší. Je to riziko, auto co nové stálo mego má vždy dražší díly. Ale většinou je mnohem trvanlivější :)
Tak tomu jsem se chechtal asi půl hodiny. :mrgreen: Farmáři sám víš ,že většina těchto aut neopustila silnice ale závady se u nich opakují s téměř pravidelnou přesností. Čerpadla , chladiče, topení, fouklý těsnění...................! To nejsou běžný díly . Toto vydrží na většině aut jejich celý život. Spotřebák jako čepy , brzdy, silentbloky, tlumiče a podobně je normál.

Presne tak. Ja mam fronteru rad, ale netreba si nasilu nahovarat to co neni pravda. Je strasne moc veci co sa tam na kazdej jednej sere. :( Ten kto jazdi z fronterou len obcas tak to mozno tak nevnima.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
robert.kvita
Super diskutér

Příspěvek od robert.kvita »

Není to omluva ale Opel neměl tradici terénních aut a už taky nic takového nedělá a asi dělat nebude. Prostě narychlo stvořil něco co bylo žádané na trhu. Takže to ani nikdy nedotáhl k dokonalosti, proto ty notorické vady. Když se na to podívám takto, a ty auta furt jezděj, tak to nebyl špatný výkon.

Taková Toyota , Jeep nebo Lanďák dělali desítky typů v podstatě od druhé světové války, ta zkušenost by měla být znát. A všichni z nich mají pár ne moc podařených modelů :!:
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Nezapomínej, že Opel toho moc nevymyslel - většinu převzal od Isuzu.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
robert.kvita
Super diskutér

Příspěvek od robert.kvita »

Právě, a na čem přemýšlet začal, to se kazí.
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Podle mě bylo jedno, jestli Opel měl nebo neměl zkušenosti s terénníma autama. Kde udělal nějaký chyby, tak to nesouviselo s tím, kde to auto jezdí ale byly to takový obecný nedokonalosti. Neviděl bych to tak dramaticky, je to auto jako každý jiný.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
SulakOndrej
Začínající diskutér

Příspěvek od SulakOndrej »

Slaava píše:Podle mě bylo jedno, jestli Opel měl nebo neměl zkušenosti s terénníma autama. Kde udělal nějaký chyby, tak to nesouviselo s tím, kde to auto jezdí ale byly to takový obecný nedokonalosti. Neviděl bych to tak dramaticky, je to auto jako každý jiný.

Auto ako kazde ine si myslim, nech som mal akekolvek auto, Ford, Peugeot, BMW, Skodovka, Froncka, kazde malo svoje muchy a v kazdom jednom som sa musel vrtat, nieco menit, nieco opravovat/upravovat aby ostalo v slusnom stave. pri veku fronteri a pocte jej predchadzajucich majitelov a najazdenych km sa so servisom (vedsim ci mensim) musi pocitat.
Firemna Fobia 1,2TSi
+ rybarska Felicia Combi 1,3i...
ex- Frontera A 2,5Tds, 5dv, predana pri 276 000km a stale posluchala...
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Žanku,víš, já to vím, ale ty taky víš, že nikdo neměnil olej v převodovce, když tak za převodovej, olej měnil nejlépe longlife, že jo, točili to všichni jako kráva protože to bylo přece nějak líný proti osobáku a tak můžeme pokračovat, pak to vzali někam do terénu, nejlépe s tím skákat přes muldy a pak nemohou přijít podvozku na jméno.
Výrobce, má žel cenu dílů odvozenou hlavně z ceny vozu. Dokud nesezná, že jsou z modelu starý plečky, dolů s cenou nepůjde.

Nejhorší je když se na autě vystřídalo hodně řidičů. Než se tím člověk trochu naučí, už to prodávali dál, protože to holt není ochcávka. Já jse mzvyklej, že se Campo chová jak malej náklaďák :) já jezdil kdysi svojí Avií i na nákupy :D

Mám Audi A4 2,8 Quattro 96 a je to to samý. Je to top toho roku u A4 ale po těch letech prostě to chce svý a nejde tomu za to nadávat. A kupovat díly u Audi, to si mohu jít rovnou koupit novej Lexus!
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
DoušováPetra
Diskuzní Nováček

Příspěvek od DoušováPetra »

právě že bez toho čidla nefunguje ABS a navíc svítí kontrolka což taky nevypadá dvakrát pěkně
Opel Frontera combi B Limited, r.v.1999, 2.2i, LPG, když zrovna nejezdí tak Audi A4 quatro combi 1.8T, r.v.1998
725797729
DerrickCuster
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DerrickCuster »

Bez ABS se dá žít a z kontrolky jde vyndat žárovka :)
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Vyndavat žárovku je moc složitý, je lepší vyndat pojistku ABS. :mrgreen: Navíc se vyhneš tomuhle problému: viewtopic.php?f=16&t=278&st=0&sk=t&sd=a
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

snadný,ale na ledě je fakt ABS lepší, já už to vím. :) Jinak přes leto jaro a podzim to není moc dobrá věc. Snad na slizkém mokru....
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

na aukru jsou občas prodejci levných čidel kolem pětistovky. Já vyhledal jen audi,ale možná bude i na frontu :)
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Janeš Petr píše:já bych to tak černě neviděl. fronter jezdí po čechách a slovensku desetitisíce a naši členskou základnu tvoří pouze ti, co se jim na fronteře něco posralo a byli nuceni začít hledat informace. ostatní, co jim to jezdí dosud bez poruchy tu registrovaní nejsou. ....skoro bych zdejší forum nazval ,, FORUM SMOLAŘŮ ,, protože to jsou právě vlastníci toho zanetbatelného procenta fronter, které se na rozdíl od ostatních serou
Peťo to forum smolařů je pěknej název. :P Bohužel znám ještě pár majitelů Fronter kteří na tomto foru nejsou - prostě nemají buňky něco opravovat sami a mají průběžně ty samé problémy co ostatní. Stejně to ale nemění nic na tom, že nevím za co bych Fronteru vyměnil. Prostě mě vyhovuje i když do ní holt vrazím sem tam nějaký kačáky. :mrgreen:
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Určitě se nějaká náhrada čidla najde. Jen vědět jak vypadá a rozměry.
Odpovědět

Zpět na „Představení nováčků“