Kde najít řídící jednotku a datový konektor

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Kde najít řídící jednotku a datový konektor

Příspěvek od DJ.Tom »

Lidičky kdepak je řídící elektronika motoru ? čekal jsem že jí najdu pod blatníkama ale nic tak v motoru ale nic neříkejte že jí mám pod sedačkou ? Frontera B 2,2 16 V ale asi to bude u všech stejný (koupil jsem si MID středový displej s počítačem a potřrbuju se tam napojit na dva piny jenže bez schématu musím až k jednotce v Oplu se na mě s radou vysraly (parchanti) .. kdo by to čekal. jinak jsem stáhl tabulku vyblikání poruch když svítí žlutá mrcha, nějak to dám do kupy a pošlu.
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Řídící jednotka

Příspěvek od Nimrod »

No pokud se nepletu tak by mělá být vlevo pod palubovko hodně blbě přístupná. Pokud jsi si koupil MID tak se podívej zda tam to vedení není již nataženo. Ve většině případů jsou tam i konektory.
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Bohužel né no já tam mám ten TID jen dvouřádkovej a ten má jinýkonektor MID má 32 PINů našel jsem kam všechny patřej dokonce jsem si to i nasimuloval na stole, jen nevím kam právě zastrčit ty dva PINy potřebuju zjistit co tam mám za jednotku, pak napsat ednomu klukovy z Astra fóra a ten mi řekne který 2 piny to jsou... no jo no složitá operace no ale počítač neber to :) Pod palubkou jsme se dívl taky jediný co jsme našel a co neodpovídal žádnýmu alarmu sklům airbagům atd jsem našel na pravý straně vevnitř pod kastlikem spolujezdce, je to modrá krabička alepříjde mi dost malá na počítač, dneska se kní zkusým dostat líp, je právě překrytá škatulí na centrál. Tak uvidíme. Jinak ty jí máš pod palubkou kde ? hned pod budíkama ?

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
fronterman
Začínající diskutér

Kde je?

Příspěvek od fronterman »

Neviem ako u benzínu, ale u 2,2 DTi je riadiaca jednotka v stredovom tuneli pod rádiom. Takže rádio von (bacha ak ho odpojíš od elektriky, po pripojení mu musíš zadať kód), stredový tunel von. Je tam pár šroubovacích fínt. Doporučujem krížový šroubovák s magnetickou hlavou. Pod držiakom na mince je diagnostická zásuvka. Keď už budeš vo vnútri, RJ z predu drží jeden plechový držiak. Vľavo ho drží klasika šroub, vpravo šroub na fest bez možnosti vymontovania. Takže držiak kľudne vyhni do prava. A RJ opatrne von. Bacha na konektory. Sú na nich vysúvacie poistky do strany. Takže poistky vysunúť, na jednom konektore doľava a na druhom do prava a vytiahnuť. A RJ je von.
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Pod středovým panelem pod rádiem je řídící jednotka :o) Ale řídící jednotka aerbagů :o)
Tom

fronterman
Začínající diskutér

Hm

Hm, tak sme asi čipovali airbegy... :D
Rosta

Re: Hm

Příspěvek od Rosta »

fronterman píše:Hm, tak sme asi čipovali airbegy... :D
...aspon budou casteji a radostneji vybuchovat :lol:
Slaava
Moderátor

Re: Hm

Příspěvek od Slaava »

Rosta píše:
fronterman píše:Hm, tak sme asi čipovali airbegy... :D
...aspon budou casteji a radostneji vybuchovat :lol:
A hlavně se zvýší jejich výkon - to bude spřeráženejch nosů!
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

A proč jste při chipování šli k jednotce ? vždyt to jde přes kabel ? Já mám pod rádiem žlutou krabičku a do ní vedou jen ty kablíky ve žlutých husých krkách pro batohy, takže já mám opravdu jednotku jinde no :o( ale už vím jak jí najít :o) půjdu po kabelu od systémovýho konektoru :o)

Rosta

Příspěvek od Rosta »

...ja jsem pri cipovani nesel po jednotce :lol: Hmmm, asi to bude tim, ze jsem necipoval?
Rosta

Příspěvek od Rosta »

DJ.Tom píše:A proč jste při chipování šli k jednotce ? vždyt to jde přes kabel ? Já mám pod rádiem žlutou krabičku a do ní vedou jen ty kablíky ve žlutých husých krkách pro batohy, takže já mám opravdu jednotku jinde no :o( ale už vím jak jí najít :o) půjdu po kabelu od systémovýho konektoru :o)
...treba ji vubec nemas a ty draty jsou jen zakonceny odporama :lol: Takovy perpetu-mobile.de
Slaava
Moderátor

Čípky

Příspěvek od Slaava »

Rosta píše:...ja jsem pri cipovani nesel po jednotce :lol: Hmmm, asi to bude tim, ze jsem necipoval?
Kdybych já chtěl čipovat, tak si musím do lékárny pro čípky. :roll:
fronterman
Začínající diskutér

tdhfvddxfs

DJ.Tom píše:A proč jste při chipování šli k jednotce ? vždyt to jde přes kabel ? Já mám pod rádiem žlutou krabičku a do ní vedou jen ty kablíky ve žlutých husých krkách pro batohy, takže já mám opravdu jednotku jinde no :o( ale už vím jak jí najít :o) půjdu po kabelu od systémovýho konektoru :o)

Áno, určité typy integrovaných obvodov sa čipujú po kábli, iné sa musia vymeniť. Myslím, že ma neoklamali. Volal som do viacerých firiem... Aj do Čiech...
No a síce som upozornil, že béčko, ale dízel, takže RJ môže by úplne inde oproti benzínu. Len som sa chcel podeliť... :oops:
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Ahoj, řídící jednotka,tak ta u benzína je.........................ty voe,tak to taky vůbec nevim :oops:
Slaava
Moderátor

Provokatér

Příspěvek od Slaava »

vojtech.kloud píše:Ahoj, řídící jednotka,tak ta u benzína je.........................ty voe,tak to taky vůbec nevim :oops:
Ty seš ale provokatér! :lol:
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“