Vokoun od Brna (Opel Frontera B Sport 2.2DTi automat, 1998)

Odpovědět
Slaava
Moderátor

Re: Vokoun od Brna (Opel Frontera B Sport 2.2DTi automat, 1998)

Příspěvek od Slaava »

Vokoun píše:Jsem zvědav, co z něho vypadne :lol:
Podle mě z něj vypadnou unavený původní zadní pružiny. :lol:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

zdar kluci včera mi to nevyslo tak pisu az dneska ale ted jsem si uvedomil ze to asi nebude 12 cisel protoze me nenapadlo ze stare pruziny vlastne popusti kastli níž.ale nad tim tehda nebyl cas uvazovat protože jsem si poschaněl postupne dily a jak byly vsechny po kupě tak se mi tatemnil mozek a jadine na co jsem myslel bylo zalezt do garaze postit se do auta a nvylezt dokud to nebude hotove a tady zrejme doslo k tomu pochybení obesel jsem auto s metrem a papirem a nameril si vysku od strdu kola po lem zapsal jsem si míry a pustil se do zadku nove pruziny+podlozky+prodlouzene tlumiče no a ve finale jsem musel jeste prodlouzit brzdovou hadicku no a jak jsem polozil auto na zem tak jsem nameril zvednuti o 12cisel tak jsem to znovu zvednul a popustil jsem zadek prevodovky asi o 1,5cm dolu a sel jsem na predek tam jsem to po vymene tlumičů zvednul o nejakych 11 vic už to neslo ale mesel jsem udelat geometrii a hlavne odklony protože jsem mel kola vybulene jak tatra ale jestli nekdo chcete tak napiste nejake body a mužeme tam dodat miry jenom tak pro orientaci ALE ne od země protože ja mam 15 kola z Ačka abych to rozšířil
tel- +420 608701329 NON STOP
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Lasky, tak kolik to teda od těch os kola máš po lem :?:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
maxik.t
Pokročilý diskutér

Příspěvek od maxik.t »

lasky píše:zdar kluci včera mi to nevyslo tak pisu az dneska ale ted jsem si uvedomil ze to asi nebude 12 cisel protoze me nenapadlo ze stare pruziny vlastne popusti kastli níž.ale nad tim tehda nebyl cas uvazovat protože jsem si poschaněl postupne dily a jak byly vsechny po kupě tak se mi tatemnil mozek a jadine na co jsem myslel bylo zalezt do garaze postit se do auta a nvylezt dokud to nebude hotove a tady zrejme doslo k tomu pochybení obesel jsem auto s metrem a papirem a nameril si vysku od strdu kola po lem zapsal jsem si míry a pustil se do zadku nove pruziny+podlozky+prodlouzene tlumiče no a ve finale jsem musel jeste prodlouzit brzdovou hadicku no a jak jsem polozil auto na zem tak jsem nameril zvednuti o 12cisel tak jsem to znovu zvednul a popustil jsem zadek prevodovky asi o 1,5cm dolu a sel jsem na predek tam jsem to po vymene tlumičů zvednul o nejakych 11 vic už to neslo ale mesel jsem udelat geometrii a hlavne odklony protože jsem mel kola vybulene jak tatra ale jestli nekdo chcete tak napiste nejake body a mužeme tam dodat miry jenom tak pro orientaci ALE ne od země protože ja mam 15 kola z Ačka abych to rozšířil
Jen mě zajímá,to si tam dával 10cm podložky :shock: pod ty pružiny nebo si tam dával i delší pružiny? A ten předek si dotahoval na tozkách uplně na doraz? Co auto na to v zatáčkách a co homokineťáky ,ty musej běhat uplně na hraně ?
NO road ? NO stress ◄OFFROAD►
2.5 TDS long , 1997, 31x13,5 R15 Maxxis Mudzila, naviják 5,4t , lift 6cm + bodylift 5cm ,CB,nějaký ty světýlka na střeše, šnorchl , přední a zadní pevnosťák , expediční zahrádka ,pergola...
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Já bych řekl, že za hranou :lol:
Žiju OFF !
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

No Lasky nám to vysvětli hezky jednou větou. :lol: Něco udělaly ty unavený původní pružiny, jak sem už předem avízoval, takže bych to viděl na pružiny o 50mm delší a k tomu podložku 50mm. Proti tomu nic nenamítám ale nelíbí se mi to popuštění zadku převodovky - bylo to kvůli tomu, že se náprava pootočila v ramenech nebo jenom kvůli tomu, aby vejškovej rozdíl začátku a konce kardanu nebyl takovej... co souosost převodovky a rozvodovky? Ještě víc mě děsí deset čísel na předku - homokineťáky vem čert, v zátěží u Frontery zase tak často nejezdí (i když u Béčka se točí furt) ale co chod ramen, dyk to musí bejt na dorazu a rameno si nemůže vyvěsit, když je třeba.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

No právě :!: :!:
Žiju OFF !
lasky
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

tož sem to poměřil a mam zadek stred kola-lem 59cm,predek 55cm
lasky
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

Slaava píše:No Lasky nám to vysvětli hezky jednou větou. :lol: Něco udělaly ty unavený původní pružiny, jak sem už předem avízoval, takže bych to viděl na pružiny o 50mm delší a k tomu podložku 50mm. Proti tomu nic nenamítám ale nelíbí se mi to popuštění zadku převodovky - bylo to kvůli tomu, že se náprava pootočila v ramenech nebo jenom kvůli tomu, aby vejškovej rozdíl začátku a konce kardanu nebyl takovej... co souosost převodovky a rozvodovky? Ještě víc mě děsí deset čísel na předku - homokineťáky vem čert, v zátěží u Frontery zase tak často nejezdí (i když u Béčka se točí furt) ale co chod ramen, dyk to musí bejt na dorazu a rameno si nemůže vyvěsit, když je třeba.
pruziny jsem delsi nedaval mely to byt origo dlouhe becko+5cm podlozka prevodovka rozvodovka a motor snad drzi na 3 bodech a zadek jsem spustil o 1,5cm kvuli kardanu
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

lasky píše:pruziny jsem delsi nedaval mely to byt origo dlouhe becko+5cm podlozka
Tak to si to měl povadlý zle - proti stavu z výroby to máš teda zvedlý o 5cm, tak to je pohodka. Rozvodovka je správný označení toho, čemu se lidově říká "diferenciál". Je důležitý aby osa "diferenciálu" byla souosá s osou výstupní mrkve převodovky. Už se to tu řešilo víckrát, naposled myslím zrovna tady na Vokounově Sportce - koukni na tohle, z toho je to pochopitelný:
kardan.pdf
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

:shock: ...on BEJK ví o takovém krásném odkazu s obrázkem a sinusoidama a klidně mně to tu nechá před týdnem pracně Vokounovi vysvětlovat, aniž by svému kamarádovi pomohl , že takle se s nestejnoběžnými klouby na kardanu jezdit nemůže :twisted:
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

Slaava píše:No Lasky nám to vysvětli hezky jednou větou. :lol: .
to jo :lol: Provést na ní větní rozbor - to by mohl být oříšek :wink:
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
robert.kvita
Super diskutér

Příspěvek od robert.kvita »

Her Cestin das ist vono.......
Ale naprosto srozumitelné, no není to krása? :grin:
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Janeš Petr píše::shock: ...on BEJK ví o takovém krásném odkazu s obrázkem a sinusoidama a klidně mně to tu nechá před týdnem pracně Vokounovi vysvětlovat, aniž by svému kamarádovi pomohl , že takle se s nestejnoběžnými klouby na kardanu jezdit nemůže :twisted:
Sorry. Přísahal bych, že sem to sem už jednou dával ale najít to nemůžu. Je to vofocený z učebnice pro automechaniky.
lasky
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

kout.jk píše:
Slaava píše:No Lasky nám to vysvětli hezky jednou větou. :lol: .
to jo :lol: Provést na ní větní rozbor - to by mohl být oříšek :wink:
kluci kecat o cemkoliv mužu 24h v kuse ale psani je pro mě trest :lol:
Odpovědět

Zpět na „Představení nováčků“