Tlakování hydroštelů na prvním válci
- Slaava
- Moderátor
Re: Tlakování hydroštelů na prvním válci
Dyť rozvody jsou pro oba tyhle motory stejný, ne?kout.jk píše:Já jsem dělam GO předloni v létě a rozvody na 2,4i jsou k sehnání (narozdíl od 2,3D)...
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
kout.jk
- Super diskutér
jo, jsou poháněný řetězem
|Ne třeba katalogový číslo pro řetěz v autokelly je u každýho jiný a v nabídce u 2,4i maj rozvody komplet, u 2,3D maj jenom řetěz
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
- Halca
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím, tak samotný blok by měl být u 2,3 a 2,4 stejný, ale zbytek je už jiný. Dal jsem ten nový olej a filtr, hydroštely skoro stichly (až mě ta skoková změna docela překvapila) a teď z něj slyším jenom dva zvuky. Cvakání starých vstřiků a když je vypnu (LPG), tak asi rozvody (zvuk který bych přirovnal k řetězu, který otáčí ozubeným kolem). Budu muset natrefit na někoho se stejným motorem a poslechnout si, jestli je to ještě v normě
No a ta generálka.. vana půjde na Omeze dolů krásně, nic tam nezavazí, s materiálem to vypadá taky nadějně a pokud se oddělá LPGčko, tak k tomu motoru bude opravdu dobrý přístup. Takže díly koupím dokud jsou a dřív nebo pozděj se do toho pustím.
A našel jsem si taky jednu věc, se kterou nejsem na C24NE zrovna spokojený. Příruba rozdělovače a uchycení je řešené dost blbě vyřešené a prosakoval tudy olej. Origo těsnění se už sehnat nedá, tak jsem zkusil uřezat ze staré duše a kolem ještě silikon... to jsem zvědav jak dlouho to vydrží.
Mimochodem, kolik se dá na těch původních rozvodech reálně najezdit??
No a ta generálka.. vana půjde na Omeze dolů krásně, nic tam nezavazí, s materiálem to vypadá taky nadějně a pokud se oddělá LPGčko, tak k tomu motoru bude opravdu dobrý přístup. Takže díly koupím dokud jsou a dřív nebo pozděj se do toho pustím.
A našel jsem si taky jednu věc, se kterou nejsem na C24NE zrovna spokojený. Příruba rozdělovače a uchycení je řešené dost blbě vyřešené a prosakoval tudy olej. Origo těsnění se už sehnat nedá, tak jsem zkusil uřezat ze staré duše a kolem ještě silikon... to jsem zvědav jak dlouho to vydrží.
Mimochodem, kolik se dá na těch původních rozvodech reálně najezdit??
auto: Opel Omega A 2,4I Caravan ... C24NE 4ever! Pořizovací cena 6tis, prodejní cena 0, užitná hodnota nevyčíslitelná. Prostě Opel 
+ klasika Jawa 20
+ klasika Jawa 20
- Janeš Petr
- Moderátor
stejnej je jen použitej materiál , jinak nicHalca píše:Pokud vím, tak samotný blok by měl být u 2,3 a 2,4 stejný:
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Halca
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ok beru zpět. Mě o tom nedávno přesvěčoval jeden kámoš, co dělá Kadetty 
auto: Opel Omega A 2,4I Caravan ... C24NE 4ever! Pořizovací cena 6tis, prodejní cena 0, užitná hodnota nevyčíslitelná. Prostě Opel 
+ klasika Jawa 20
+ klasika Jawa 20
- Janeš Petr
- Moderátor
ne, je to fakt uplně něco jiného, i když hodně podobného
- Janeš Petr
- Moderátor
tak co, už jsi něco zjistil ?skladaci píše:Mám na takový problém, hydroštely na prvním válci se natlakujou a pootevřou mi výfukový ventyl....
-
skladaci
- Diskuzní Nováček
vypydá to na zaseklý regulátor tlaku, ale chytřejší budu až někdy v týdnu, až bude místo na dílně.
-
skladaci
- Diskuzní Nováček
tak jsem rozebral čerpadlo, a zjistil, že regulátor tlaku má na jedné straně vyběhanou vodící část, kde se udělal žlábek, trochu jsem to srazil a je to mnohem lepčí, ale ten motor pořád nemá ten správný chod, už to jede na 4 válce ale pořád to není to co to bylo.
-
skladaci
- Diskuzní Nováček
Tak jsem v regulátoru tlaku oleje vyměnil ten plastovej píst za ocelovou kuličku, chod se citelně zlepšil, ale pořád mám při volnoběhu vysoký tlak oleje. Vyrobil jsem redukci na měřák tlaku, ten při plastovém pístu ukázal tlak při volnoběhu 4 bar a při zvíšených otáčkách 5 bar, s ocelovou kuličkou to bylo při volnoběhu 3 bar a při zvíšených 2.6 bar , je to lepší ale pořád nevim jak snížit tlak na volnoběhu, jestli zkusit zkrátik kousek pružinu?
- Halca
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
tak po roce zbyly konečně peníze na nové hydroštely. Podařilo se mi za pár korun sehnat z Polska nepoužitou prvovýrobu ale moje počáteční nadšení vzalo poněkud za své. Díval jsem se do knížky od Haynese na jeho postup a nevím kde dělám chybu. Problém je v utahovacím momentu před prvním spuštěním motoru. Nasadím nové hydroštely, vačka na HÚ 1. válce a dotáhnu 1. vahadlo o 360° od okamžiku, kdy se ztratí vůle ve vahadle. Pak 90° otočím vačku a pokračuju pro každý válec a všechny ventily.. mno jenže po startu vahadla zcela evidentně buší do krytu ventilů (což by možná vyřešilo vyšší těsnění), přičemž všechna cinkají, takže seřídit za běhu to taky nejde. Mám čerstvě udělané rozvody a vyměněné ventily tak se utahování na slepo trochu bojím. Ty hydroštely mají správné rozměry, tvar i hmotnost.
Máte něko podobnou zkušenost? Jediné v čem mě napadá, ze by mohla byt chyba je , že určuji HÚ pro ostatní válce jen podle natočení klíče. Ale další rysky tam myslím nikde nejsou..
tak po roce zbyly konečně peníze na nové hydroštely. Podařilo se mi za pár korun sehnat z Polska nepoužitou prvovýrobu ale moje počáteční nadšení vzalo poněkud za své. Díval jsem se do knížky od Haynese na jeho postup a nevím kde dělám chybu. Problém je v utahovacím momentu před prvním spuštěním motoru. Nasadím nové hydroštely, vačka na HÚ 1. válce a dotáhnu 1. vahadlo o 360° od okamžiku, kdy se ztratí vůle ve vahadle. Pak 90° otočím vačku a pokračuju pro každý válec a všechny ventily.. mno jenže po startu vahadla zcela evidentně buší do krytu ventilů (což by možná vyřešilo vyšší těsnění), přičemž všechna cinkají, takže seřídit za běhu to taky nejde. Mám čerstvě udělané rozvody a vyměněné ventily tak se utahování na slepo trochu bojím. Ty hydroštely mají správné rozměry, tvar i hmotnost.
Máte něko podobnou zkušenost? Jediné v čem mě napadá, ze by mohla byt chyba je , že určuji HÚ pro ostatní válce jen podle natočení klíče. Ale další rysky tam myslím nikde nejsou..
+ klasika Jawa 20
+ klasika Jawa 20
-
skladaci
- Diskuzní Nováček
a vymáčkl si z nich přepravní olej, aby se ti stáhly dolů.