nestartuje za studena
-
milos028bc
Re: nestartuje za studena
nafta je v poriadku a aditiva tiez pridavam.Ja neviem uz cakam na leto 
- farmář
- Moderátor
uhoníš to kompresí, nic nového pod sluncem a pak to podržíš plynem. Hádám vážně předsuvník a startovací dávku.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Dave136
- Diskuzní Nováček
Ahoj
mám taky problém s startováním, tedy spíše po nastartování
.
Když mi auto chytne(musí být ale pod -5 stupňů) tak mi začne svítit kontrolka motoru a motor začne škubat. Z vejfuku čoud jak sviňa. Jediné co pomůže je přidat plyn a držet to při 1500 otáčkách a pak to po cca 10-60s normálně běží na volnoběh.
Už mi to udělalo před měsícem v těch velkých mrazech, tam pomohl aditivum do nafty a byl klid. Teď se to vrátilo....tak si říkám, že to asi nebude jen naftou. Filtr jsem měnil, sice už je to dýl. Hned jak bude trochu hezky tak dám nový. Na diagnostice jsem vyčetl závadu P 1202.
Moc díky za radu!
mám taky problém s startováním, tedy spíše po nastartování
Když mi auto chytne(musí být ale pod -5 stupňů) tak mi začne svítit kontrolka motoru a motor začne škubat. Z vejfuku čoud jak sviňa. Jediné co pomůže je přidat plyn a držet to při 1500 otáčkách a pak to po cca 10-60s normálně běží na volnoběh.
Už mi to udělalo před měsícem v těch velkých mrazech, tam pomohl aditivum do nafty a byl klid. Teď se to vrátilo....tak si říkám, že to asi nebude jen naftou. Filtr jsem měnil, sice už je to dýl. Hned jak bude trochu hezky tak dám nový. Na diagnostice jsem vyčetl závadu P 1202.
Moc díky za radu!
Naposledy upravil(a) Dave136 dne 08 úno 2011 21:17, celkem upraveno 1 x.
Frontera B, 2.2 Dti
-
Zora
Do tejto témy sa pripojím aj ja. V 2,2 mám zamontované Webasto. Minulý a predminulý rok mi po zahriatí motora Webastom nevadila žiadna vonkajšia teplota /aj - 18 / a motor naskočil na šup. V tomto roku som štartoval pri -16, motor zahriaty, naskočil okamžite , ale asi po 2 sek. zhasol a nedaj boh naštartovať. Je pravda, že som točil max. 3 sec. až do doby keď ma to už prestalo baviť a točil som aj 10 sec. a viac / motor stále teplý / ale nenaskočil. Už som rezignoval a začal som organizovať odťah, ale ešte som skúsil a pri štartovaní som pritláčal plyn. pedál -3-4 x/ ako u Š 100 / a motor naskočil, najprv náznakove, ale potom sa pridali všetky valce. Žhaviče mám nové / pri teplom motore nežhavia / a do -5 motor štartuje v pohode. Pod - 10 bez Webasta naskočí / žhavenie 3-4x /,ale zhasne a problém je podobný ako som opísal na začiatku. Teraz štartujem s W.ale vždy s pomocou plyn. pedála a darí sa mi naštartovať na 1. krát. Zaujíma ma, prečo teplý motor po naštartovaná zhasne a potom nechytá až na dlhé točenie a pumpovanie plynovým pedálom ( viem že nepumpujem naftu ako v benzín v karburátore ) . Podľa mňa nafta nepadá / naskočí aj po niekoľkých dňoch na pretočenie /, aditíva dávam. Vie niekto poradiť, lebo tento stav považujem za neštandardný ? 
-
milos028bc
Bol som na diagnostike a nic ziadna chyba a ze keby bol pridrety predsuvnik tak by klakla aj elektronika co ho ovlada.Pritom mi aj zmenil startovaciu davku dal to na trojku a bez zmeny.Rozmyslam to umyt a jebnut do vahu!
- Slaava
- Moderátor
Jenom pro sichr se zeptám: Jak si poznal, že je žhavení v pořádku?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Myslím si že B v naftě pokud je minus cca 14 a více nemá bez webasto šanci,vše přes noc vytuhne,vše je ok ale prostě nenaskočí,z vejfuku půjde bílej čoud do tý doby než padne baterka 
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
-
milos028bc
vymontoval som zhavice normalne som ich zapojil a ukostril o motor.Ked som zapol klucik tak zacali zhavit ale po urcitom case prestali a to som mal stale zapnuty kluc.Ked som ho vypol a znovu zapol tak to nezhavilo az po urcitej dobe.Neviem ci to ma byt tak ale este som skusal zapojit zhavice napriamo na bateriu a to iste.Neviem problem je iba vtedy ked to musi zhavit ked netreba tak to chyta na otocenie.Staci aby kontrolka zhavenia iba preblikla a uz to musim tocit ako mongol
-
miroslav
- Diskuzní Nováček
Mam podobný problém ako všetci čo tu píšete.Minulý rok v apríli som si kupil vytúženú froncku a teraz by som ju najradšej zapálil. Pred tým som mal Peugeot 205 1,8D a také problémy nerobilo 14 rokou ako tato mrcha.Najprv pri udržiavaní 50km/h trhalo autom a dymilo ako diva svina. Kontrola trysiek negativna, repas čerpadla a auto ide ako hrom, robilo sa to v novembri, a odkedy je zima nechce štartovat v lete to štartovalo aj s týmito problemamy. Žhaviče skontrolovane, nafta ide, baterka nova.Ono je pravdou že to zatial vždy chytilo, aj pri - 17 ale točil som to aj 4x. Z výfuku išiel najprv biely dym, niečo ako para a tesne pred odpálením čierny, potom zázrak a motor vrčí akoby nič. A ja som potýchto štartoch na infarkt, poradte čo ešte skúsiť.
- Slaava
- Moderátor
Zkus nejdřív napsat, co je to za motor.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- fronterman
- Začínající diskutér
Tipujem 2,2 DTi, tak 
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pánové a dámy,
poslední dobou se nám stává, že lidi nenstartují 2.2 B diesla při vysokých mrazech okolo 15-20 stupňů pod nulou. Na otázku jak je to se žhaviči, odpovídají že je nechali změřit a jsou OK. Na následující otázku zda nechali žhavicí svíčky vyměnit a nebo zda je měnili tak ve 100 procentech případů zní odpověď "Ne vždyť jsou dobrý". Ve 100 procentech případů stačilo vyměnit žhavicí svíčky za nové a byl klid a pokoj. Netvrdím, že to je všelék na špatné studené starty, ale je to tak.
poslední dobou se nám stává, že lidi nenstartují 2.2 B diesla při vysokých mrazech okolo 15-20 stupňů pod nulou. Na otázku jak je to se žhaviči, odpovídají že je nechali změřit a jsou OK. Na následující otázku zda nechali žhavicí svíčky vyměnit a nebo zda je měnili tak ve 100 procentech případů zní odpověď "Ne vždyť jsou dobrý". Ve 100 procentech případů stačilo vyměnit žhavicí svíčky za nové a byl klid a pokoj. Netvrdím, že to je všelék na špatné studené starty, ale je to tak.
-
miroslav
- Diskuzní Nováček
Ospravedlnujem sa, samozrejme je to 2,2 DTI, 2000 rok výroby a 130000 km najazdených. Žhaviče som skúšal v tých fajkách a ukostrené, nažhavilo relatývne rýchlo asi 25-30 sekúnd. Ale skúsim radu od nimroda a kúpim nové žhaviče a potom uvidíme. Odskúšam len čo bude znova mrznúť a napíšem výsledok.
-
milos028bc
Skus vymenit zhavice ale myslim si ze to bude startovat rovnako.Ja som ich tiez vymenil a nic to nepomohlo.Ked to tocis zda sa ze by to uz aj chcelo nastartovat?Mne to ako keby chytalo na 3 valce a motor sa nechce rozbehnut.Po dhsiom toceni to zrazu nastartuje a motor ide krasne.
- Žanek
- Super diskutér
A netočí to třeba jenom pomalu startér? Slabá baterka? Ropáky moc neznám ale otáčky u komprese asi dělají hodně.