Zarosene okna
-
Peter1982
Zarosene okna
Zdar vsetkym!
Prosim o radu s nasledovnym problemom - hned jak vonkajsia teplota klesne pod cca +5°, zacina sa nadmerne rosenie vsetkych okien, najviac u oboch bocnych okien batozinoveho priestoru ale hlavne celneho skla. Ventilacia naplno - nepomaha, maximalne vytvori 2 priehladne miesta o velkosti cca. 40x40, cez ktore sledujem dianie pred autom
Vacsinou to zachranujem suchym hadrom, ktorym utieram sklo, pripadne na chvilu otvorim obe bocne okna "na prievan" co pri minusovych teplotach velmi prijemne neni. Dakujem za radu!
Prosim o radu s nasledovnym problemom - hned jak vonkajsia teplota klesne pod cca +5°, zacina sa nadmerne rosenie vsetkych okien, najviac u oboch bocnych okien batozinoveho priestoru ale hlavne celneho skla. Ventilacia naplno - nepomaha, maximalne vytvori 2 priehladne miesta o velkosti cca. 40x40, cez ktore sledujem dianie pred autom
Vacsinou to zachranujem suchym hadrom, ktorym utieram sklo, pripadne na chvilu otvorim obe bocne okna "na prievan" co pri minusovych teplotach velmi prijemne neni. Dakujem za radu!
- Slaava
- Moderátor
Re: Zarosene okna
Buď moc funíš nebo vezeš na oslavu vařící polívku v bandasce... ne, teď vážně: jak ti to topí a seš si jistej, že ti funguje klapka přepínání "venkovní vzuch - cirkulace"?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
George 3D
- Začínající diskutér
Zamlžování oken u auta při nízké teplotě bývá běžné, obvykle stačí po nastartování pustit větrání na čelní sklo se sáním z venku (nemít páčku přepnutou na vnitřní cirkulaci) a ideální je na chvíli při jízdě pootevřít okno. Mě se auto obvykle podaří odmlžit částečně tak po 5 minutách, zcela pak po asi 30 minutách, kdy už jede topení naplno. Hlavně v zimě a za vlhkého počasí se v autě shromažťuje voda, která se tam dostává na botách se sněhem nebo blátem a tak se pak průběžně odpařuje.
Pokud dochází k zamlžování nad únosnou míru, pak může být prasklý radiátor topení, nebo jeho přívodní hadice, to se už tady řešilo. Ale to by se poznalo podle ubývající kapaliny v expanzce. Taky může bejt poškozený vedení k zadnímu ostřikovači, ale to bys zase cejtil v autě že ti tam ta směs smrdí. No a nakonec ti může do auta prosakovat voda z venku nějakým špatným těsněním, například ve dveřích auta nebo u střešního okna. Například těsnění okna předních dveří jsou známý svou malou výdrží (teda hlavně u A) a pak po skle stejká voda do dveří a pokud tam máš ucpaný odtokový otvory, tak se ti tam hromadí a pak odpařuje do interiéru.
Ještě může bejt varianta, že ti to v zadu zafuní pes jako mě, nebo že to tam zadejcháváš se spolujezdkyní, ale to by bylo ve sportce tak možná na další díly kamasutry
Pokud dochází k zamlžování nad únosnou míru, pak může být prasklý radiátor topení, nebo jeho přívodní hadice, to se už tady řešilo. Ale to by se poznalo podle ubývající kapaliny v expanzce. Taky může bejt poškozený vedení k zadnímu ostřikovači, ale to bys zase cejtil v autě že ti tam ta směs smrdí. No a nakonec ti může do auta prosakovat voda z venku nějakým špatným těsněním, například ve dveřích auta nebo u střešního okna. Například těsnění okna předních dveří jsou známý svou malou výdrží (teda hlavně u A) a pak po skle stejká voda do dveří a pokud tam máš ucpaný odtokový otvory, tak se ti tam hromadí a pak odpařuje do interiéru.
Ještě může bejt varianta, že ti to v zadu zafuní pes jako mě, nebo že to tam zadejcháváš se spolujezdkyní, ale to by bylo ve sportce tak možná na další díly kamasutry
Frontera B long, 2000, 3,2i, dříve Frontera A long, 1996, 2,5 TDS
- Slaava
- Moderátor
Máš Fronteru B, ty se bez klimatizace snad nedělali, tak ji zapni - na studeným výparníku se vysráží kondenz a odteče hadičkou ven.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Rom.Honda
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
bohužel další možnost je, že do auta teče
Ale jak tu píše Slaava, chce to topit a i pustit klimu (mě se spouští sama když dam ofuk na okna i se automaticky přepne klapka na venkovní cirkulaci vzduchu) a pootevřít okno
Ale jak tu píše Slaava, chce to topit a i pustit klimu (mě se spouští sama když dam ofuk na okna i se automaticky přepne klapka na venkovní cirkulaci vzduchu) a pootevřít okno
Honda Ridgeline 3.5 Vtec r.v. 2006 , Jeep Cherokee XJ 2.1 TD 1993 ... dříve Honda Passport 3.2 V6 LPG 2001
- sherpa
- Super diskutér
- Kontaktovat uživatele:
podla katalogov sa robili verzie aj neLimited {obycajne}....a tam klima nebola, ale je problem taku fronteru najst.Slaava píše:Máš Fronteru B, ty se bez klimatizace snad nedělali, tak ji zapni - na studeným výparníku se vysráží kondenz a odteče hadičkou ven.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
- jirkat111
- Diskuzní Nováček
Když tam teče tak se zamlžuje až při višších teplotách ne?George 3D píše: a nakonec ti může do auta prosakovat voda z venku:
Já bych to viděl na tu cirkulaci
Opel Frontera A 2.4i LPG, r.v.1992 už jen zdroj ND :-(
Opel Frontera A 2.3TD r.v.1993, CB - tátovo auto moje starost:-)
Opel Frontera A 2.4i LPG, r.v.1994, CB, světelná rampa, navyják 5.4t
Opel Tigra 1.4 16V r.v.1997
Automechanik(Škoda,WV,Seat,Audi)
-
Peter1982
Diky borci. Co do reakcii na vase dotazy - pri vyssich teplotach su problemy s rosenim minimalne, vacsinou len v pripade vydatneho ale fakt vydatneho dazda. Prepinac cirkulacie je funkcny. Takze prekontrolujem tesnenia a ked ani tak, potom skusim ten tip s klimou
Vysledky dodam.
Zdar
Vysledky dodam.
Zdar
- Slaava
- Moderátor
U toho vydatnýho deště bych to nesváděl hned na zatýkání do auta, protože i vzuch zvenčí ti to nevyvětrá i když je studenej, tak je nasycenej vlhkostí.
- jirkat111
- Diskuzní Nováček
A taky při zatejkání kdy je někde v autě voda se pak při višších teplotách to auto potí(kapky na vrškách oken nečastějš na čelnim) ale to asi v tomhle počasí neskusíš
Opel Frontera A 2.4i LPG, r.v.1992 už jen zdroj ND :-(
- Žanek
- Super diskutér
Teď když je tak vlhko taky ofoukám čelní sklo a boční sotva třetinu.
- D@ve
- Pokročilý diskutér
pokud Ti to dela ted v poslednich 14 dnech, tak je to nahlou zmenou teplot... proste zkus i mrknout na jine auta .. ja v utery musel vzit autoradio domu vysusit, protoze z nej vylozene teklo...
inac napriklad kdyz sem v sobotu jel z kromerize domu na vsetin, tak kdyz sem projizdel vsetinem, tak se mi i zacaly mlzit ZA JIZDY zpetne zrcatka...
takze bych to neresil a pockal az se pocasi umoudri... treba nejake ty mrazy az uhodi
inac vetrat , vetrat a vetrat inac Ti to zatuchne
inac napriklad kdyz sem v sobotu jel z kromerize domu na vsetin, tak kdyz sem projizdel vsetinem, tak se mi i zacaly mlzit ZA JIZDY zpetne zrcatka...
takze bych to neresil a pockal az se pocasi umoudri... treba nejake ty mrazy az uhodi
inac vetrat , vetrat a vetrat inac Ti to zatuchne
A 2,2 long
- Žanek
- Super diskutér
Aspoň se tam nikdo necpe. 
- farmář
- Moderátor
jestli nemáš podivně "mastná"okna, tak je to ok, ale jestli ti to tam trochu smrdí, okna jsou mastná, může ti prolínat radiátor topení.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Žanek
- Super diskutér
Okna mastný nemám, smrdí tam pes a radiátor možná prolíná taky ale nechce se mě to kuchat.