Je zde nějáký kominík?
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Je zde nějáký kominík?
Tak se dámy a pánové přiznejte. S novou komínovou vyhláškou Vás bude potřeba. A s prominutím radši nechám zkontrolovat komín od někoho kdo to umí a má glejt, když už to musí bejt, než od nějákého všeználka, který sice na to má papír, ale hovno tomu rozumí.
- farmář
- Moderátor
Re: Je zde nějáký kominík?
komínová co? neznám, nemám rád....mám komíny a nikomu do nich nic není! 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
protože všichni v okolí po zprávách o komínové vyhlášce začli plašit, pohledal jsem něco na internetu a zjistil jsem, že počínaje 1.1.2011 je vyhláška mnohem méně přísná, než platila do loňského roku. takže tohle šílenství, které způsobily dvoje zprávy na Nově uplně ignoruju - pokud nemám chalupu pojištěnou, není nikdo, kdo by mne mohl přinutit, pustit si do chalupy nějakého vejra, co vyšel z páté třídy pomocné školy a šel se učít na kominíka, aby mi dával školení o komínech. kdo je ze vsi a topí kamny nebo kotlem moc dobře pozná, kdy komín přestane táhnout a je třeba vyčistit a nato nepotřebujem takovéhle odborníky. konkrétně u nás byl kominík asi před patnácti lety a dlouho se tu neukáže. mám komín ,, průlezák ,, ( 90x90cm ) a ten blbec ho přišel tenkrát vyčistit štětkou o průměru 20cm a ještě si za to řekl o 400,- kč. když pak odešel, všimli jsme si, že jak ten negramot měl štětku přes rameno, udělal s ní šmouhu po zdi v celé délce chodby a schodišti, nehledě na zničené PVC od jeho zahnojenejch bagančat. dohnal jsem ho až na návsi a zalezl do toho služebního trabanta takovým fofrem, že už se tu opravdu od té doby neukázal. .....a jestli se tu ještě někdy ukáže, tak jedině se soudním příkazem, jinak vraty neprojde 
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- farmář
- Moderátor
topím suchým!!! dřevem, nikoliv uhlím, komíny mám čisté, jediné co se musí klídat je omítnutí, protože v komíně nemám nic krom za rok hrsti totálně spáleného popela.
A stav komínu je věc aby člověk nevyhořel, teď budu muset přezdívat vršky,ale ne proto že nějakej pičmunda si řekne. Já nechci vyhořet. A štětku mám jako ostatně skoro každej s barákem taky a umím ji použít úplně stejně. Asi tak.
A stav komínu je věc aby člověk nevyhořel, teď budu muset přezdívat vršky,ale ne proto že nějakej pičmunda si řekne. Já nechci vyhořet. A štětku mám jako ostatně skoro každej s barákem taky a umím ji použít úplně stejně. Asi tak.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Krásně jste se rozepsali pánové. Ale má to problém. Když si pozorně přečtet onu vyhlášku tak vymetak komíny si můžete sami. Jenže jednou za rok potřebuje udělat revizní prohlídku používáného komínu. No a tutu prohlídku může provést pouze kominík a nebo revizní technik komínů. A je jedno jestli máš barák pojištěněj nebo ne. Prostě máš komín a používáš ho tak máš smůlu potřebuješ bumážku.
Ještě doplnění:
Jedná se o nařízení vlády č.91/2010, které toto upravuje a výslovně se zde hovoří v §2:
Kontrolu spalinové cesty provádí odborně způsobilá osoba, kterou je držitel živnostenského oprávnění v oboru kominictví.
Ještě doplnění:
Jedná se o nařízení vlády č.91/2010, které toto upravuje a výslovně se zde hovoří v §2:
Kontrolu spalinové cesty provádí odborně způsobilá osoba, kterou je držitel živnostenského oprávnění v oboru kominictví.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- farmář
- Moderátor
tak až nám na to přijdou, v base se vyučíme,no!! 
- Janeš Petr
- Moderátor
všechno zapřu, žádnej komín nepoužívám, máme studenej odchov. jak jsem už řekl, ke mně vraty žádnej umouněnec neprojde. když jsem žádal o změnu sazby na elektroměru, chtěli po mně na EONu též revizi. ruku na srdce, kdo ji pravidelně děláte ? nikdo a přesto by měla být provedena každých pět let. jenže kominické loby bylo silnější, tak půl národa bude bláznit s komínamaNimrod píše: jednou za rok potřebuje udělat revizní prohlídku používáného komínu. No a tutu prohlídku může provést pouze kominík a nebo revizní technik komínů
- Tankan
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Topím suchým dřevem, jednou ročně vymetu roury a komín tou samou štětkou co má Petr, a kamoš mi napíše papír, protože ho mám k pojistce kdyby náhodou. Jinak mám Schiedl dvouplášťový komín.
Mazda B 2,5D ,udělá spoustu práce, a terénu se nebojíme. Neustálou údržbou k dalším kilometrům. Motorová pila a další udělátka. (fšecko enem na prácu)"Pojedeme zkratkou, je to sice dál, ale zato horší cesta!"
- tirlin
- Začínající diskutér
Komín mám nový, tříplášťový, čištění jsem nechal instalovat z veknu, tak jak píše Petr, kominík do baráku leda v protichemickém obleku, jinak nikdy. Topím plynem na turbu a na tuhé jen suchým dřevem. V tom komínu je po roce tak maximálně hrnek sazí. Revizi už mám, dělá mí to stavitel komínu - ještě 2 roky zdarmo (bylo to v ceně na záruku 3 roky kompletní servis včetně revize). Pak se uvidí. Raději ten papír sežeňte, stát se může cokoliv a pojišťovna může přistoupit ke snížení plnění i v případě, že začne hořet z opačné strany domu bez příčiny komínu. Je to totiž podmínka to mít a pokud nemáte, může být problém. Vzpoměnte na povodně, pak se taky hádali, co je povodeň a co záplava. Mnoho lidí tenkrát plakalo, že nic nedostalo.
Frontera Béčková dlouhá 2.2 litrová nafová 2001 vyrobená černá =Nový Jičín=
-
lasky
- Začínající diskutér
- Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
- Kontaktovat uživatele:
ja chci taky pujcit štětkuTankan píše:Topím suchým dřevem, jednou ročně vymetu roury a komín tou samou štětkou co má Petr, a kamoš mi napíše papír, protože ho mám k pojistce kdyby náhodou. Jinak mám Schiedl dvouplášťový komín.
tel- +420 608701329 NON STOP
- farmář
- Moderátor
neříkej, že u vás je nepůjčujou
ale potřebuješ potvrzení, pamatuj, jde o hodně 
- Janeš Petr
- Moderátor
Lasky, ta ulice u vás se jmenuje Stodolní, kdybys nevěděl, kde hledat 
-
lasky
- Začínající diskutér
- Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
- Kontaktovat uživatele:
no jo ale když jsem se zeptal na potvrzení tak se na mě takhle koukala 
tel- +420 608701329 NON STOP
-
kout.jk
- Super diskutér
já si dodělávám kominickou školu a od června v tom budu ofiko podnikat. Moje představa byla týdení kurz proplacený úřadem práce a realita je desetiměsíční škola a 20tis. z vlastní kapsy a potvrzení 2leté praxe v oboru kominictví!!!!!. Revizní technik po 5letech podnikání v oboru kominik, další školení a dalších 20tisíc. Já v tom spíž vidim, že se nachomejtnu k drobným pravám a nebudu muset s lidmi trávit delší období při kompletních rekostrukcích, kde je to úplně na prd, když jim docházej peníze a chtěj zázraky..
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
- farmář
- Moderátor
myslím že děláš dobře a ta vyhláška ti dost helfne. Navíc dneska jedou hlavně revize a projekty nových komínů.....dobře jsi udělal, Jakube!
ps: potvrzení mi pak pošli poštou díííííííky