Ložiska zadní nápravy - vůle a jejich výměna, kde je sehnat
- Slaava
- Moderátor
Re: Ložiska zadní nápravy - vůle a jejich výměna, kde je sehnat
A nezkoušel ten zajišťovací kroužek někdo stahovat takovým tím klínovým (břitovým) stahovákem? Oficiálně se tomu říká separátor (viz. např. zde: http://www.exvalos.cz/bahco---stahovaky/ ). Sou to dva stejný půlkruhy na vnitřní straně s ostrným klínem, kterej se nacpe do mezery pod ložiskem a ty dvě půlky se k sobě začnou stahovat pomocí šroubů - buď se takhle stáhne ložisko celý nebo se alespoň udělá mezera na normální stahovák s ramenama, popř. se ve stahování pokračuje pomocí dalšího přípravku... ovšem v krámě s ložiskama sem to v adekvátní velikosti viděl asi za tři litry (SKF).
Akce "flexa + sekáček" vyjde určitě levněji.
To ložisko je tam daný taky s přesahem, s vůlí nebo půl-na-půl?
To ložisko je tam daný taky s přesahem, s vůlí nebo půl-na-půl?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
pavel.zaj
- Diskuzní Nováček
- Bydliště: Opava Podvihov, Vuz Frontera A 2.4 dlouha,LPG sekvencni r.v. 93
Zdravim fronteraci,
postupne zjistuji dalsi zavady na frontere
, diky tomuhle foru se jich vsak nebojim
. Dotaz na Petra J., jak dlouho uz mu beha jeho vymenene lozisko v zadni naprave a gufero a jestli je s tim spokojen. Me to totiz ceka taky, mohl bys Petre sdelit, jak hluboka ma byt drazka - zapich na O krouzek ?.
A jeste jeden dotaz, ten zajistovaci krouzek ( co si s nim bojoval), by se mel asi davat vzdy novy pri jeho demontazi ? Kdyz sjede, nemuze vypadnout cela poloosa i s kolem ? Nekdo tady psal, ze pobouchal o zem a krouzek byl dole. Jestli se mylim, tak me opravte.
Diky predem
Pavel
postupne zjistuji dalsi zavady na frontere
A jeste jeden dotaz, ten zajistovaci krouzek ( co si s nim bojoval), by se mel asi davat vzdy novy pri jeho demontazi ? Kdyz sjede, nemuze vypadnout cela poloosa i s kolem ? Nekdo tady psal, ze pobouchal o zem a krouzek byl dole. Jestli se mylim, tak me opravte.
Diky predem
Pavel
- Slaava
- Moderátor
Co já vím, tak to tam Janešovi jezdí a nestěžuje si - akorát ho to čeká ještě na druhý straně, ale k tomu ti víc napíše von. Pokud zajišťovací kroužek bude sundavat Sowowo způsobem, tak novej musíš dát, jinak co tak koukám tam asi všichni vrátili ten původní - i Petr po akci "autogen". 
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
přesně tak, kroužek putoval zpátky pod pohrůžkou, že jestli jen naznačí snahu slejzat, bodnu ho CO-čkem
nakonec tam šel dost ztuha i nahřátej, takže nehrozí, že by za studena spadnul. a ložisko ? jsem spokojenej, proč bych nebyl, dyť je naprosto stejné jako to původní, jen to gufero mu chybí. má stejnej počet kuliček, stejnej průměr kuliček tak co si víc přát 
k tomů zápichu. hloubky drážek pro danej průměr ,, O ,, kroužku by jsi určitě našel ve strojnických tabulkách ale mazáci to dělaj od oka
prostě aby toho kroužku koukalo nad drážku tak akorát
pro průměr 2mm dělávám tak 1,8 - 1,9 hlubokou drážku ale nikde jsem to nezjišťoval. nesmí to pak do díry s tím kroužkem jít ani volně aby to neteklo, ani ztuha aby se to při montáži nestřihlo
k tomů zápichu. hloubky drážek pro danej průměr ,, O ,, kroužku by jsi určitě našel ve strojnických tabulkách ale mazáci to dělaj od oka
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
pavel.zaj
- Diskuzní Nováček
Tak to je dobra zprava,
kolegu soustruznika jsem uz informoval, pres zimu pripravim a na jaro na to vletim.
Ted ten olej tece ven, nastesti ne do brzd a zvenku mi to moc nevadi. Takze zimu to musi prezit.
P.
kolegu soustruznika jsem uz informoval, pres zimu pripravim a na jaro na to vletim.
Ted ten olej tece ven, nastesti ne do brzd a zvenku mi to moc nevadi. Takze zimu to musi prezit.
P.
- Janeš Petr
- Moderátor
nás v ČSAD učili, že dokad olej od někud teče, je to neklamná známka toho, že tam ještě nějaký je a tudíž se nemusí kontrolovat, což usnadňuje a zrychluje pravidelnou údržbu vozidla.... takže bych to také ještě asi nespravoval a nechal to až na přespříští zimu, jak píšeš
-
pavel.zaj
- Diskuzní Nováček
No jo,
to je jako francouzske auta, kolega vzdycky rika, ze by frantici meli delat vino a syry a nesrat se do aut.
Ted z jineho soudku- pripravuji ty komponenty-krouzky na vymenu zadnich lozisek. Lozisko pouziji od firmy FAG, kvalita je slusna a cena take ( 400 CZK/ks). Gufero asi bude stacit od Rubeny 75x40x8, gufero se montuje pruzinou smerem k lozisku ? a to seriznuti na 7 mm provedes taktez z te strany kde je pruzina ? Jinak to asi nepujde.
O krouzek vnejsi jsem nasel s rozmery 90 mm x2 mm - je to ten spravny, nebo se musi pouzit vnejsi prumer treba 85 mm- s timhle prvkem nemam vubec zadne zkusenosti.
Diky predem za informace
P.
to je jako francouzske auta, kolega vzdycky rika, ze by frantici meli delat vino a syry a nesrat se do aut.
Ted z jineho soudku- pripravuji ty komponenty-krouzky na vymenu zadnich lozisek. Lozisko pouziji od firmy FAG, kvalita je slusna a cena take ( 400 CZK/ks). Gufero asi bude stacit od Rubeny 75x40x8, gufero se montuje pruzinou smerem k lozisku ? a to seriznuti na 7 mm provedes taktez z te strany kde je pruzina ? Jinak to asi nepujde.
O krouzek vnejsi jsem nasel s rozmery 90 mm x2 mm - je to ten spravny, nebo se musi pouzit vnejsi prumer treba 85 mm- s timhle prvkem nemam vubec zadne zkusenosti.
Diky predem za informace
P.
- Janeš Petr
- Moderátor
gufera namontuj podle té malůvky na třetí stránce, to znamená, obě budou pružinama od ložiska.jedno těsní olej z rozvodovky a druhé bordel od brzdového bubnu , takže vždycky pružinkou na tu stranu, kde to má něco těsnit. ten ,,O,, kroužek jsi koupil dobře a ta gufera se opravdu zůžujou ze strany pružinky. tož dej vědět, jak se ti dařilo 
- Janeš Petr
- Moderátor
tak jsem udělal už i druhou stranu a rádio jsem musel ztlumit o další tři dílky, jaké je teď v autě ticho
pro názornost dávám video, jak vypadá kuličkové ložisko s lehkou vůlí
- http://www.youtube.com/watch?v=FRRz4FRmNGc
kromě různorodých pazvuků se to projevovalo tak, že při pohledu do zrcátka mi v levejch zatáčkách vylejzalo kolo z blatníku a v pravejch se naopak schovalo. bohužel to odskákalo i drážkování na poloose, je hodně vymačkané
pro názornost dávám video, jak vypadá kuličkové ložisko s lehkou vůlí
kromě různorodých pazvuků se to projevovalo tak, že při pohledu do zrcátka mi v levejch zatáčkách vylejzalo kolo z blatníku a v pravejch se naopak schovalo. bohužel to odskákalo i drážkování na poloose, je hodně vymačkané
- václav
- Pokročilý diskutér
No pěkný dát tam spojovačku a trochu to upravit, ta si mohl mít i zadní nápravu řízenou...
Mě se v pondělí vysypalo ložisko na klice u husqvarny , ale už jsem ji opravil, stálo 480,- kč za kus. Teď to ještě v lese vyzkoušet.
Mě se v pondělí vysypalo ložisko na klice u husqvarny , ale už jsem ji opravil, stálo 480,- kč za kus. Teď to ještě v lese vyzkoušet.
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
- Janeš Petr
- Moderátor
starej benzín v pile, nebo stará pila ? pokud ani jedno z toho, máš špatné gufero na klice. tím, že si to přes něj přisává vzduch, nedostává se k němu benzín s olejem a jde poměrně rychle do háje, bacha na to
co máš za pilu ?
- PM palkon
- Diskuzní Nováček
Jen malý průzkum: Jak se vám osvědčila náhrada Optimal?
Já mám po čtyřech měsících a cca 6tis.km kolo opět řádně ochcané (né od psů, ale od oleje)
Já mám po čtyřech měsících a cca 6tis.km kolo opět řádně ochcané (né od psů, ale od oleje)
Frontera B 2.2dti dlouhá automat
- Janeš Petr
- Moderátor
nějak nejsem v obraze, čemu říkáš ,, náhrada Optimal ,,
- PM palkon
- Diskuzní Nováček
V tomto vlákně je zmiňovaná ložisková sada z druhovýroby, výrobce Optimal. Nabizí ji třeba MJ auto za nějakých 3240,- Kč, tam jsem to kupoval já a teď řeším reklamaci. http://cat.apm.cz/vyrobek_obrazky.aspx?apm_id=772931
Je to nejspíš ta samá sada, co si nechávají kluci posílat ze Slovenska, tak bych rád věděl, jestli s ní má taky někdo problém, nebo byla chyba v montáži.
Je to nejspíš ta samá sada, co si nechávají kluci posílat ze Slovenska, tak bych rád věděl, jestli s ní má taky někdo problém, nebo byla chyba v montáži.
Frontera B 2.2dti dlouhá automat
-
pavel.zaj
- Diskuzní Nováček
Dotaz na Petu Janesovyho,
,,O krouzek vnejsi jsem nasel s rozmery 90 mm x2 mm - je to ten spravny, nebo se musi pouzit vnejsi prumer treba 85 mm- s timhle prvkem nemam vubec zadne zkusenosti.
Byl jsem poucen clovekem z firmy odkud budu brat ty gufera a O krouzky, ze se vzdy udava vnitrni prumer O krouzku a pak prumer profilu O krouzku, doporucil mi tedy ten vnejsi O krouzek 85x2,5. Takze uz objednavam a dej se vule Bozi.
P.
,,O krouzek vnejsi jsem nasel s rozmery 90 mm x2 mm - je to ten spravny, nebo se musi pouzit vnejsi prumer treba 85 mm- s timhle prvkem nemam vubec zadne zkusenosti.
Byl jsem poucen clovekem z firmy odkud budu brat ty gufera a O krouzky, ze se vzdy udava vnitrni prumer O krouzku a pak prumer profilu O krouzku, doporucil mi tedy ten vnejsi O krouzek 85x2,5. Takze uz objednavam a dej se vule Bozi.
P.