Zaseklé přední brzdy, porucha vývěvy a HLAVNĚ HRUBO HLÁŠEK!
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
který kola mu jdou do smyku nevim,s tím zvedáním asi spíš né,ale má to do lesa,takže spíš jestli o něco nechytl?Na ten podtlak,to jsem mu říkal hned,ale s otáčkama myslíš volnoběhu?problém nemá,že by mu nějak kolísali,ale teď mi napadá,kdyby byla KO ta vývěva,nedělalo by mu to mrďajs i se servem,že by třeba při tom volnoběhu nezabíralo a chytlo se až ve vyších otáčkách?vždyť to by mělo jít současně,né?Podtlak do brzd a serva,či se pletu???
- Slaava
- Moderátor
Chyba
Pleteš se. Servo a vývěva jsou dvě samostatný věci, který spolu vůbec nesouvisí. Posilovač řízení má olejovej oběch, posilovač brzd je podtlakovej.vojtech.kloud píše:který kola mu jdou do smyku nevim,s tím zvedáním asi spíš né,ale má to do lesa,takže spíš jestli o něco nechytl?Na ten podtlak,to jsem mu říkal hned,ale s otáčkama myslíš volnoběhu?problém nemá,že by mu nějak kolísali,ale teď mi napadá,kdyby byla KO ta vývěva,nedělalo by mu to mrďajs i se servem,že by třeba při tom volnoběhu nezabíralo a chytlo se až ve vyších otáčkách?vždyť to by mělo jít současně,né?Podtlak do brzd a serva,či se pletu???
S tím volnoběhem a otáčkama to souvisí tak, jak sem psal. Volnoběžný otáčky cca 800 ot./min. jakž-takš stačí na roztočení odstředivejch lopatek rotoru vývěvy. Když výkon motoru odebere posilovač (dělalo by to i klimoška nebo altík při zapojení více elektrickejch kravin), tak otáčky o něco klesou pod kritickou mez a lopatky se odlepí od zřejmě poškrabanejch stěn statoru vývěvy a podtlak se ztratí. Pokud se to teda zlepší při zvýšení otáček, tak je to tímto.
- Slaava
- Moderátor
Brrrrrrrrrrrrrrrrrzdy
Ať si zkontroluje přední i zadní brzdy. Stejně to musí zkontrolovat, jestli to nemá sjetý nebo jestli nemá už odkurvený kotouče, resp. bubny. Kontrola zabere max. hodinku práce. Pokud má zeseklej předek, tak v nejhorším případě bude potřebovat tři hodinky času, autogen, pilku na železo a nový vodicí čepy, který v Opelu koupí za cca tři kila kus.vojtech.kloud píše:který kola mu jdou do smyku nevim,s tím zvedáním asi spíš né,ale má to do lesa,takže spíš jestli o něco nechytl?Na ten podtlak,to jsem mu říkal hned,ale s otáčkama myslíš volnoběhu?problém nemá,že by mu nějak kolísali,ale teď mi napadá,kdyby byla KO ta vývěva,nedělalo by mu to mrďajs i se servem,že by třeba při tom volnoběhu nezabíralo a chytlo se až ve vyších otáčkách?vždyť to by mělo jít současně,né?Podtlak do brzd a serva,či se pletu???
Na brzdách není co ohnout nebo zkurvit. To tak max. přetrhneš a pak to nebrzdí vůbec. Bez údržby se ale zasekávaj nebo se opotřebovávaj klasický věci jako u každejch brzd. Jenže jak je to off-road, tak to víc trpí na hygienu.
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
- Slaava
- Moderátor
Pedál
Porucha vývěvy způsobuje to zatuhnutí při zatáčení na fleku.vojtech.kloud píše:Zlepší,to myslíš,když přidá,že se ten pedál zas propadá?Teď mi to nějak do sebe nezapadá,nesedí mi tam to propadání pedálu,tak pokud by byla KO vývěva,tak by se to chovalo jako auto bez posilovače brzd,ale asi by se ten pedál nepropadal
Teď trochu nechápu: ten pedál se "propadá" v tom smyslu, že má dlouhej chod při sešlápnutí nebo zcela sám jed dolů (to snad ne!)?
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Slaava
- Moderátor
Pedál
Jo, to zatuhnutí podle mě způsobuje olítaná vývěva. Když je motor v otáčkách, tedy i při jízdě, tak mu pedál netuhne, ne?vojtech.kloud píše:Ještě něco mi napadlo,říkáš,že při volnoběhu,by spadly otáčky,odlepily se lamely na vývěvě atd,takže pokud by byl motor v otáčkách,třeba během jízdy,tak by to ale asi mělo chodit normálka bez problému???
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
Tak jsem mluvil s tim Krumlovákem,takže brzdy už má ok!A údajně to bylo tím,že mu nebrzdila přední náprava,když sundal kola měl úplně zrezlý přední kotouče a nepohybovali se mu třmeny (nevim jestli třmeny na šteftech nebo brzdový válečky),tak to prej sundal,vyčistil,dal zpátky a auto brzdí jak fík :D ,to je u Fronter normální,že ti během používání zareznou brzdiče tak,že s nima pedálem nehneš?????Tak to abych se na ně taky podíval,abych se pak někomu nepodíval do kufru,až mi zareznou,šlápnu na brzdu a nic se nestane
))),V
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Slaava
- Moderátor
Shit
No shit je, že vono se to sere postupně, takže při průběžným používání ti to ani nedojde a ve finále můžeš mít zaseklý obě přední brzdy a stále brzdíš a jezdíš.vojtech.kloud píše:No,tak to je dobrý vědět,takže až se brzdový pedál odebere do věčných lovišť,tak aspoň vim kam šmátnout,asi se tam preventivně mrknu a namažu,V
Já to takhle koupil: obě přední čelisti byly zaseklý v horních vodicích čepech a tím, jak se opotřebovávaly destičky se celá čelist musela ohnout na tomhle čepu aby dosáhla na kotouč a tak seděla na třmenu na křivo. V jedné čelisti se ten vodící čep dokonce do půlky nalomil aby se moh ohejbat.