Frontera v terénu
-
mmmajkl5
Frontera v terénu
Zdravím všechny Fronteráky
Přemýšlím nad offroadem a zalíbila se mě Frontera - splňuje veškeré moje požadavky, co se týče místa, pořizovací ceny, vzhledu, atd. Ovšem neslyšel jsem na ni dobrého slova co se týče průchodnosti terénem. Údajně zapadne i na polní cestě po mírné přeháňce, je offroadem jen do té doby, dokud nesjede z asfaltu a bla bla bla.... a v porovnání s ARem, UAZem, Samurajem, atd. je na tom v terénu údajně mizerně. Takže se ptám přímo Vás, fronteráků, jak na tom tenhle typ v terénu je?
Díky za odpovědi.
Přemýšlím nad offroadem a zalíbila se mě Frontera - splňuje veškeré moje požadavky, co se týče místa, pořizovací ceny, vzhledu, atd. Ovšem neslyšel jsem na ni dobrého slova co se týče průchodnosti terénem. Údajně zapadne i na polní cestě po mírné přeháňce, je offroadem jen do té doby, dokud nesjede z asfaltu a bla bla bla.... a v porovnání s ARem, UAZem, Samurajem, atd. je na tom v terénu údajně mizerně. Takže se ptám přímo Vás, fronteráků, jak na tom tenhle typ v terénu je?
Díky za odpovědi.
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Frontera v terénu
kdo jezdit neumí, zapadne i s pásákem
co chceš slyšet ? zkus si projít fotky kluků z Rumunska, zkus se podívat na youtube a pak si udělej obrázek sám. a že naše auta pomlouvají velcí offrouďáci s toyotama a patrolama ? to víš, sere je, že nasypali mraky peněz do úprav a frontera v základním provedení od výrobce, na lepších zimních gumách, dá skoro to samé 
musíš sám vědět, na co to auto chceš. jestli bydlíš někde v buši, 150 km od nejbližší civilizace, jdi do tuhejch náprav a na fronteru zapomeň. jestli brodíš cestou domu každý den dvoumetrovej brod, kup si něco s dřevěnejma sedačkama potaženýma koženkou ( aro, mitsubischi, samurai, uaz ) protože ty fronterácké když namočíš, máš z nich mokrou prdel ještě za týden, zas na druhou stranu, dá se na nich pohodlně vydržet cestovat 8 hodin v kuse na jeden zátah, což u samuraje nevydržíš sedět ani čtvrtinovou dobu. jestli se dvakrát za rok s autem dostaneš i někam na zpevněnou komunikaci, kombinace pevné a lichoběžníkové nápravy je naprosto ideální. co se motorů tyče, výběr je docela bohatej, taktéž výběr ročníku.
nejlepší fakt bude, když si uděláš obrázek sám. napsaného tu už o tom bylo docela mraky
viewtopic.php?f=8&t=81&start=0&st=0&sk= ... i+frontery
viewtopic.php?f=8&t=800&start=15&st=0&s ... i+frontery
viewtopic.php?f=7&t=241&p=1513&hilit=ko ... tery#p1513
viewtopic.php?f=12&t=1209&p=14116&hilit ... ery#p14116
viewtopic.php?f=8&t=1152&start=0&st=0&s ... i+frontery
viewtopic.php?f=8&t=63&start=75&st=0&sk ... i+frontery
viewtopic.php?f=8&t=2478&p=34898&hilit= ... ery#p34898
viewtopic.php?f=8&t=2745&start=0&st=0&s ... i+frontery
musíš sám vědět, na co to auto chceš. jestli bydlíš někde v buši, 150 km od nejbližší civilizace, jdi do tuhejch náprav a na fronteru zapomeň. jestli brodíš cestou domu každý den dvoumetrovej brod, kup si něco s dřevěnejma sedačkama potaženýma koženkou ( aro, mitsubischi, samurai, uaz ) protože ty fronterácké když namočíš, máš z nich mokrou prdel ještě za týden, zas na druhou stranu, dá se na nich pohodlně vydržet cestovat 8 hodin v kuse na jeden zátah, což u samuraje nevydržíš sedět ani čtvrtinovou dobu. jestli se dvakrát za rok s autem dostaneš i někam na zpevněnou komunikaci, kombinace pevné a lichoběžníkové nápravy je naprosto ideální. co se motorů tyče, výběr je docela bohatej, taktéž výběr ročníku.
nejlepší fakt bude, když si uděláš obrázek sám. napsaného tu už o tom bylo docela mraky
viewtopic.php?f=8&t=81&start=0&st=0&sk= ... i+frontery
viewtopic.php?f=8&t=800&start=15&st=0&s ... i+frontery
viewtopic.php?f=7&t=241&p=1513&hilit=ko ... tery#p1513
viewtopic.php?f=12&t=1209&p=14116&hilit ... ery#p14116
viewtopic.php?f=8&t=1152&start=0&st=0&s ... i+frontery
viewtopic.php?f=8&t=63&start=75&st=0&sk ... i+frontery
viewtopic.php?f=8&t=2478&p=34898&hilit= ... ery#p34898
viewtopic.php?f=8&t=2745&start=0&st=0&s ... i+frontery
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- farmář
- Moderátor
Uvědom si jedno, většina lidí, co si koupí off, si cosi dole prodlužují. Prostě mám velkej off, jsem velkej samec. Frontera nabízí docela hodně muziky za slušnou cenu, jsou prostě věci, které se neodpouští
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Žanek
- Super diskutér
mmmajkl5 píše:Zdravím všechny Fronteráky![]()
Přemýšlím nad offroadem a zalíbila se mě Frontera - jak na tom tenhle typ v terénu je?![]()
Díky za odpovědi.
Víc než výborně !!!
- BUFU 2,3 Č.Krumlov
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
taky je to o tom mezikusu co je mezi volentem a sedačkoummmajkl5 píše:Zdravím všechny Fronteráky![]()
Přemýšlím nad offroadem a zalíbila se mě Frontera - splňuje veškeré moje požadavky, co se týče místa, pořizovací ceny, vzhledu, atd. Ovšem neslyšel jsem na ni dobrého slova co se týče průchodnosti terénem. Údajně zapadne i na polní cestě po mírné přeháňce, je offroadem jen do té doby, dokud nesjede z asfaltu a bla bla bla.... a v porovnání s ARem, UAZem, Samurajem, atd. je na tom v terénu údajně mizerně. Takže se ptám přímo Vás, fronteráků, jak na tom tenhle typ v terénu je?![]()
Díky za odpovědi.
- Slaava
- Moderátor
Za to, co ušetřiš koupí Frontery si do ní kup uzávěrku diferenciálů a slušný gumy... a pevný lano a můžeš tahat ostatní. Záleží kde a jak chceš jezdit - podle toho vybírej.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
Opelfrontera888
- Diskuzní Nováček
Treba ju miene podvihnúť , dať dobré gumy , a dať poriadny olej do samosvoru a potom predčí očakávania . Nie je to traktor s rozumom stredne ťažký terén v pohode .Tam kde prejde pajero určite prejde aj frontera . Ale pozor na kvalitu ja som sa zameral na kasnu a podvozok a prehliadol som že žrala olej a tak GO motoru 1000 E ale ide čoraz lepšie.
Od mladi všetky Jawy +ČZ od 5O do 380, Š-120 , Mondeo 1,8 TD , ARO ,Frontera 2,2i LTD 1999, Mondeo 2,2 TDCi
-
hajney02
- Diskuzní Nováček
můj názor nejen na Fronteru:
Já terénní auto potřebuji denně k práci. Jezdím po prašných, kamenitých cestách. Sem tam louka ale hlavně celou zimu sníh. Začal jsem Samurajem který měl výborné terénní vlastnosti ale nulový komfort. Jezdit s ním denně 40km jsem vydržel rok. Poté také Suzuki a to Vitara (starý model). Ta kombinuje teréní a silniční vlastnosti řekl bych tak 60:40. A Frontera je spíš tak 50:50 A navíc Béčková je k tomu ještě pohledná. Chtěl jsem prostornější auto co víc utáhne proto Frontera (oproti Vitaře). Když ji dobře obuješ tak ujede hodně. Na zdolávání težkého terénu si kup offroad typu Landrover Defender ale pak nečekej žádné pohodlí.
Já terénní auto potřebuji denně k práci. Jezdím po prašných, kamenitých cestách. Sem tam louka ale hlavně celou zimu sníh. Začal jsem Samurajem který měl výborné terénní vlastnosti ale nulový komfort. Jezdit s ním denně 40km jsem vydržel rok. Poté také Suzuki a to Vitara (starý model). Ta kombinuje teréní a silniční vlastnosti řekl bych tak 60:40. A Frontera je spíš tak 50:50 A navíc Béčková je k tomu ještě pohledná. Chtěl jsem prostornější auto co víc utáhne proto Frontera (oproti Vitaře). Když ji dobře obuješ tak ujede hodně. Na zdolávání težkého terénu si kup offroad typu Landrover Defender ale pak nečekej žádné pohodlí.
Frontera B 2,2i 16V Limited benzin,LPG, 5dv.
- Vokoun
- Ultra diskutér
Bez komentáře

Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Žiju OFF !
- kresta
- Ultra diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Frontera je moc dobrej slouha

Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
-
Radim Solanský
- Začínající diskutér
nazdárek,
já ti mohu o fronterách říci jen tohle moc příspěvku sice ted nepíši ale za to mám najezděno s fronterama již přes 350isíc km A ZTOHO 200 TISÍC TERÉN ,ale základ je mít dobrý gumy a hlavně mít něco v hlavě, žádný auto není traktor
byl jsem sní nejednou v albánii, auto jezdilo v moři, v písečných dunách a ve skalách, auto nemám zvedlé nebot získáš křížení náprav ale pruchod je stejně stejný
tahám za ní s nákladem v pohodě 3,5 tunový vlek a kolikrát je tam toho daleko více na váhu
o auto se ale musíš starat a díly na ní jsou v pohodě
jinak mám jak dlouho 2,4 A
sportku 2,0 A
sportku 2,2 B
já ti mohu o fronterách říci jen tohle moc příspěvku sice ted nepíši ale za to mám najezděno s fronterama již přes 350isíc km A ZTOHO 200 TISÍC TERÉN ,ale základ je mít dobrý gumy a hlavně mít něco v hlavě, žádný auto není traktor
byl jsem sní nejednou v albánii, auto jezdilo v moři, v písečných dunách a ve skalách, auto nemám zvedlé nebot získáš křížení náprav ale pruchod je stejně stejný
tahám za ní s nákladem v pohodě 3,5 tunový vlek a kolikrát je tam toho daleko více na váhu
o auto se ale musíš starat a díly na ní jsou v pohodě
jinak mám jak dlouho 2,4 A
sportku 2,0 A
sportku 2,2 B
frontera 2,0 sport
frontera 2,4 klasika
frontera 2,2 sport
frontera 2,0 sport
celekm mám nalítano s auty frontera cca 300 000km já sám
frontera 2,4 klasika
frontera 2,2 sport
frontera 2,0 sport
-
Radim Solanský
- Začínající diskutér
jinak jsem chtěl ještě říci že mimo fronter jsem jezdil jak s teranem, arem, samurajem, uazem a landrover defender
defender bylo nejleppší auto v terénu co jsem zažil
defender bylo nejleppší auto v terénu co jsem zažil
frontera 2,0 sport
frontera 2,4 klasika
frontera 2,2 sport
frontera 2,0 sport
frontera 2,4 klasika
frontera 2,2 sport
frontera 2,0 sport
- maxik.t
- Pokročilý diskutér
Zdravím tě
Máš pravdu ,že na frontery každej pluje, ale sám sem byl svědkem kdy "patroláci , pjeráci ,toyotáři" valili oči co froncka zvládne. Jak už je tu řečeno,nejvíc je to hlavně o mezikusu. Pokud chceš čistokrevnýho offíka,musíš si ho stejně poskládat
(málo co se v serii vyrábí), pokud chceš rodinný, bezpečný,prostorný auto co se nebojí sněhu,vody (40-50cm v klidu) ani bahna tak vem froncku. Dá se pořídit za rozumný prachy,pokud budeš mít štěstí nebo se v tom vyznáš, koupíš i slušnej kus a samozřejmě ji dáš co potřebuje , bude ti sloužit dobře. Dá se i celkem lehko upravyt do těžkýho terénu , žádný sady za X tisíc ,všechno najdeš tady na foru.
Máš pravdu ,že na frontery každej pluje, ale sám sem byl svědkem kdy "patroláci , pjeráci ,toyotáři" valili oči co froncka zvládne. Jak už je tu řečeno,nejvíc je to hlavně o mezikusu. Pokud chceš čistokrevnýho offíka,musíš si ho stejně poskládat
NO road ? NO stress ◄OFFROAD►
2.5 TDS long , 1997, 31x13,5 R15 Maxxis Mudzila, naviják 5,4t , lift 6cm + bodylift 5cm ,CB,nějaký ty světýlka na střeše, šnorchl , přední a zadní pevnosťák , expediční zahrádka ,pergola...
2.5 TDS long , 1997, 31x13,5 R15 Maxxis Mudzila, naviják 5,4t , lift 6cm + bodylift 5cm ,CB,nějaký ty světýlka na střeše, šnorchl , přední a zadní pevnosťák , expediční zahrádka ,pergola...
- mekanik333
- Začínající diskutér
koukam ze pravdu mas hochu,nejak jsem zabehnul na tyhle stranky a hle co ctu.Meli jsme ted zavod a ja zkoncil na 8 miste,jen mimo,z DC tam byla nejedna toyota a ja vedle nich vypadal ják anglicak a zustali daleko za mnou

- Vokoun
- Ultra diskutér
Proč mě to nepřekvapuje

Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
Žiju OFF !