nestartuje za studena

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
malejvenda

Re: nestartuje za studena

Příspěvek od malejvenda »

tvůj popis sedí podezřívám to čidlo už od začátku ale podle mě jednou jde a jednou ne skusím jít po drátu jestli není někde jen přelomený ale bužírka vcelku na diag. zajedu čilo asi stejně vyměním neni to tak strašná položka když ho někde seženu dík moc za tip
frontera 2,2 TDI 16 V 2000 Limited edition
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

o jakém čidle je teď řeč ?
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

čidlo? leda ovládající čas žhavení. Tobě to Peťo žhaví furt, nám jen když je zima :) pak se mění čas žhavení. Zimní nafta, čistej filtr. To je základ na zimu. Jo a kdys pane nechal naposledy seřídit trysky vstřiků? nikdy , že jo? :lol:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

malejvenda píše:tak že 19 30 stále -4 motor zahřát horkovdzuškou po otočení klíčku kontrolka žhavení nesvítí točím 5 vteřin a auto chytá rovnou na 4 válce bez zadrhnutí a běží bez problémů po odpojení čidla co k němu vede 1 drát ....Odpojil si len snímač teploty vody pre budíky. Snímač teploty pre ECU je vedľa neho v hlave válcov a je na ňom čierny plastový konektor,ktorý treba vytiahnúť.

...také co je to za čidlo vzadu pod plastovým krytem vpravo vedle EGR ventilu??? na stříbrných prsou motoru.... Je to snímač tlaku sacieho potrubia.
V princípe všetko ostatné ti chalani už napísali. Ja len zopár otázok. Nechce sa mi tu tápať a teoretizovať,bez nejakých smerodatných a pri takto rozporu plných príznakoch. Začalo to blbo štartovať náhle,alebo sa to zhoršovalo zimou? Svieti ti kontrolka motoru počas štartovania?-(čerpadlo) Nebliká ti náhodou kontrolka motoru po zapnutí kľúča?(imobilizér) Ak auto štartuješ tak má snahu chytať,alebo ani neškrtne? Ak ho nahreješ teplovzdušnou ,tak naskočí úplne pravidelne a relatívne potichu,alebo trhá motorom a ide tvrdo? A ešte dodatok. Pokiaľ ti nesvieti kontrolka motoru,tak ECU chybu nezistila a teda je málo pravdepodobné,že problém je v elektr. riadení motora. Ak máš podozrenie na čidlo teploty (ak som ťa správne pochopil),tak po vytiahnutí konektoru zistíš,či si sa mýlil,alebo nie.
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Ahoj Kamarádi,pro dobrý start dieselu B nejen v zimě je potřeba více věcí,přepady,žhaviče,vstřiky,dobrá bat jo a taky dobrý startovací kabely když je nejhůř/ne ty z obchoďáku/-to vše jsem měl ok a pořád to bylo na levačku.Světe div se, generálka starteru u dobrýho autoelektrikáře/u nás je to Pan Trdlička ve Šlovicích/ a DTI točí jako vzteklý/jednou tak rychle/,za cca 2 500,- a to jsem se s tím trápil možná dva roky.Nekupujte starter u Kelly,je to čína a obzvláště u dieselu jde rychle do sraček,toto mi bylo sděleno,proto ta cena.Dobrý rok všem dobrým Kamarádům,kurvy ať chcípnou.Pavel. :grin:
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
milos028bc

Příspěvek od milos028bc »

Chcem sa spytat na to startovanie mne to zda sa ze toci motorom dobre motor aj odpaluje ale nemoze sa rozbehnut.Su tu pisane rozne rady ja mam zhavenie ok.nafta mi nepada na jesen som vymenil celu palivovu sustavu.Cim je väcsia zima tym viac musim tocit.Sice som vzdy nastartoval ale to dlho trvalo.Mam fronteru 2,2.Za kazdu radu dakujem
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

jak jsi poznal, že ti nafta nepadá ? v teple to startuje okamžitě ?
milos028bc

Ked je teplota nad 4 stupne nepotrebuje to zhavit tak to nastartuje okamzite akonahle to musi zhavit tak je problem.Pred cerpadlom mam ten balonik a spätny ventil a este som pozeral filter a je pekne cisty.Bol som aj na diagnostiku a vsetko vporiadku.
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Tak ať Ti omrknou žhavení :)
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jj dyk je to čidlo relé a žhavičky,ne?
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
milos028bc

Zhavenie je v poriadku ja neviem podla toho co som tu vycital tak by som asi tipoval ten pradsuvnik mne to pripada ako keby bolo pri tom starte malo nafty.
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Mně šel z vejfuku bílej čoud a ani ťuk :)
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jj. Nechci se do toho plést,ale asi to potřebuješ napíchnout a zkusit změnit startovací dávku paliva. Pokud to bude k lejnu, je asi předsuvník mrtvej a skončíš u repase.
milos028bc

Dnes som to startoval a neviem co s tym moze byt uz spekulujem jak beta s picu.Ono to motorom toci aj to uz zacne odpalovat ale asi len na tri valce lebo sa to nemôze rozbehnut.Takto to musim starterom tocit neviem presne kolko je to vzdy ine a potom to zrazu naskoci a motor uz ide krasne.Kamarat mi povedal ze to moze robit aj vstrekovacia triska ze nemusi pekne rozprasovat ked je to studene.Ked som menil zhavice jeden sa nedal povolit co bol tak zakarbonizovany.Ked to naskoci a necham to bezat aj len 10sekund a vypnem tak potom to uz nastartuje na otocenie.Ja neviem uz som z toho mongol!
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

milos028bc píše:Dnes som to startoval a neviem co s tym moze byt uz spekulujem jak beta s picu.Ono to motorom toci aj to uz zacne odpalovat ale asi len na tri valce lebo sa to nemôze rozbehnut.Takto to musim starterom tocit neviem presne kolko je to vzdy ine a potom to zrazu naskoci a motor uz ide krasne.Kamarat mi povedal ze to moze robit aj vstrekovacia triska ze nemusi pekne rozprasovat ked je to studene.Ked som menil zhavice jeden sa nedal povolit co bol tak zakarbonizovany.Ked to naskoci a necham to bezat aj len 10sekund a vypnem tak potom to uz nastartuje na otocenie.Ja neviem uz som z toho mongol!
Hele a co tam dáváš za naftu, aditiva liješ :?:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“