výběr vozu
-
Radim Solanský
- Začínající diskutér
výběr vozu
Zdar chlapi, jelikož nemám zkušenost s benzínovými motory 2,4 a 2,2 tak žádám o radu. Stejný rok výroby rozdíl 2měsíce uvedení do provozu a stejná cena obou vozů stejná výbava a dokonce i km se liší v 5tiscích. Tento vůz se bude předělávat na lpg, kterej typ by jste doporučili a je mezi něma rozdíl v tažném v tonáži?
Mám zkušenosti s 2,0 sportem a nebo kámoši co maj 2,3 a2,5 disel.
Dík za radu
Tento týden mám pro to jet do rakouska
Mám zkušenosti s 2,0 sportem a nebo kámoši co maj 2,3 a2,5 disel.
Dík za radu
Tento týden mám pro to jet do rakouska
-
Luboš K.
- farmář
- Moderátor
Těžká rada,jestli to nejsou víceventilovky,tak jde o koncepci původních opláckých motorů a pak má 2,4 větší točák a byla by přijatelnější co do pohody i spotřeby.Je-li ta 2,2jka víceventilák na rozdíl od té druhé je to už ten modifikovanej motor a měl by mít více koní a co do ceny motoru je dražší...a byl by dost dobrej.Jinak ta 2.4 je takovej nezmar,koukni na Rosťu, tomu se i sama opravuje,jen nám nechce říct s kterým šamanem má holport!! nepíšeš totiž rok výroby ani ventily....těžká rada:-) Já osobně pokud jsou to ty původní bych šáhl po 2.4, jestli víceventiláky oba opět po 2.4, jestli jen ten 2,2 je víceventilák...asi po něm-pak to i lépe zase prodáš.S tím plynem-dle motoru se zeptej za kolik ti to udělají,jinak vcelku nevidím markantní rozdíl...asi to bude tím že jsem na plyn nikdy nejezdil.... 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- farmář
- Moderátor
Ta 2.2i je podle mne upravenej motor z menšího vozu vychází asi z těch z Rekorda a Omegy a nebyl pro Fróňu asi přímo stavěnej,tak se nediv,že při větším zatížení na to nemusí míttakovou výdrž...
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
Radim Solanský
- Začínající diskutér
-
Luboš K.
- farmář
- Moderátor
ta dvadvojka má o deset koní víc,ale oproti té dvačtyřce bude fakt náchylnější,ale myslím že by to nebyl velkej problém,pokud ji nechceš uvařit nebo to už někdo neudělal před tebou.Samozřejmě ji budeš muset trochu víc točit..2.4 by měl být větší nezmar,přeci jen je to jednodušší motor,ta 2.2i 16V chce lepší péči-oleje,filtry...ale myslím že je např.na kšeft cennější...jenže to chceš pro sebe...jápokud je v cajku vych šáhl v tomhle výběru asi po ní...držím palec.
-
Radim Solanský
- Začínající diskutér
-
Rosta
...ta 2,2 je o hodne novejsi motor. To znamena nejen 16 ventilu, ale hlavne vice elektroniky, cidel a dalsich pikacovin. Zas ma o chlup vetsi vykon. Ta 2.4 je oplacka klasika, ktery se davaly treba do Omegy A od 87 a je to osvedcenej motor, kterymu staci zakladni udrzba a nema se tam moc co pokazit. A hlavne tehle motoru jsou plny vrakoviste, tak se daji sehnat dily.
Jo a tem kilometrum po 12ti letech bych asi az tak moc neveril
Jo a tem kilometrum po 12ti letech bych asi az tak moc neveril
-
Radim Solanský
- Začínající diskutér
-
Luboš K.
- farmář
- Moderátor
Luboš má recht.Chcešli nezmara,2.4ku.Chceš-li fáro co mu budou závidět- 2.2jku.Chcešli aby ti nenadával až to bude prodávat,2.2jku,aby ti nenadával že se něco sere a jeho mechanik neví co tak 2.4ku.Jsi v prdeli i s tím lanem co se na něj vážeš,abys tam nespadl.Jestli chceš být z obliga,dej mu to přečíst a nech to na něm.Jinak si něco udělá(jen mám strach že sukovici na TEBE)
-
Žanek
-
honzík
- Pokročilý diskutér
re
tak kamarade..............
zcela jednoznacne!!!!!!!!!!!!
ber tu 2,4 a nekoukej nalevo napravo!!!!!!!!!!!!!!!!
mam 2,2 a jeste dojebanou a uz jsme obvolal i svatyho mikulase a nahradni dily nejsou ( dokonce mi jeden frajer rekl ze motory se vyvazujou zlatem...................... )
po predchozich zkusenostech s oplem bych sam osobne ted bral jen to nejjednodusi co tam kdy herr oplik daval.
ale stejne je to na tobe...
h.
zcela jednoznacne!!!!!!!!!!!!
ber tu 2,4 a nekoukej nalevo napravo!!!!!!!!!!!!!!!!
mam 2,2 a jeste dojebanou a uz jsme obvolal i svatyho mikulase a nahradni dily nejsou ( dokonce mi jeden frajer rekl ze motory se vyvazujou zlatem...................... )
po predchozich zkusenostech s oplem bych sam osobne ted bral jen to nejjednodusi co tam kdy herr oplik daval.
ale stejne je to na tobe...
h.