Únik olejovitej emulzie zo sac. potrubia 2,2 DTI/2000
- Petas480
- Začínající diskutér
Re: Únik olejovitej emulzie zo sac. potrubia 2,2 DTI/2000
Neřeš to, jezdi a jestli je něco špatně, tak se na 100% ukáže, kde je chyba, ale hlavu bych si z toho nedělal.Zora píše:Takže záver ktorému bude rozumieť aj laik?
Frontera 2,3TD r.v.1992, Omega 2,5i V6 r.v.1997
- Janeš Petr
- Moderátor
přesně tak, nech to plavat. zapečené kroužky a vadné simerinky na ventilech bys poznal na spotřebě oleje, že by těsnění pod hlavou foukalo jen do oleje je málo pravděpodobné, motor ti předpokládám chytá normálně, takže kompresi má , tak zaklapni kapotu a zatím to nech, tak jak to je. když se k tomu časem přidá některá z těch vyjmenovanejch věcí, budeš to řešit potom. musíš brát v úvahu, jaké proudění vzduchu v tom motoru je, když letí dva písty současně dolu a hrnou pod sebou 1,1 litru vzduchu a dva písty letí nahoru a ten vzduch zas nasávaj. podle mne je fakt lepší takovéhle nezměřitelné projevy ignorovat. kdyby z té nalejvací díry pro olej normálně nic necákalo, výrobce by tam tu zátku ani nedával. na to, aby tam nenapršelo by stačila jen kapota
jak píše farmář, někdy to zvedne i blbě zastrčenou měrku, takže si myslím, že se tím vzrušuješ zbytečně
( u nové škody favorit to vyháže za 25km tolik oleje, že se rosvítí mazání - kolega kdysi dolejval cestou na první dovolenou s půl roku starým favoušem olej na benzínce a blbě to zašpuntoval a po čtvrt hodině jízdy mu probliklo mazání. když zjistil, v čem je problém, znovu to dolil, ucpal to hadrem a favorita prodával po 15 letech bez šahnutí na motor, když měl nalítáno skoro 200000km )
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- farmář
- Moderátor
jj kašli na to, jen si kontroluj množství oleje a pravidelně ho měň ( a zapomeň na longlife u 4x4) a jezdi. Pokud začne mizet, bude to nutné řešit.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- majo
- Moderátor
Ahoj! Ako si už zistil,je netesné sacie potrubie (vrchná časť sacieho). Čím vyšší plniaci tlak v sacom potrubí ( popreháňané autoZora píše:No zdá sa mi že som pichol do h... a začína smrdieť. Dotiahol som 4 šróby na saní - jeden sa dal dotiahnuť skoro o pol závitu a popreháňal som froncku. Stal sa zázrak a olej sa neobjavil. Keby som to spravil pred diskusiou, tak nie je o čom hovoriť, ale keď som si prečítal príspevok o tom, že mám otvoriť za voľnobehu nalievací otvor na olej, tak som zostal šokovaný, lebo tam ide tlak ako z výfuku a olejom mi to postriekalo celý motor a kapotu. Pritpm motor ide ticho, má dobrý výkon, pred týždňom som bol na STK, kde zistili dymivosť 0,47 z možných 2,0 a spotreba oleja je asi 1l na 10 000 km. Mám sa s tým zaoberať ďalej, alebo sa tváriť že o tom neviem?
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
-
Zora
Celkom sa rád dám presvedčiť že je to v poriadku. Dnes som ho popreháňal v teréne na poľovačke, kapotu som otvoril, pod sacím potrubím sucho, zátku motora som neotváral ( a ani nebudem !) len keď budem doplňovať olej. Na Egr ventile ( včera som ho čistil ) boli sadze suché , čiastočne spečené a tak to bolo aj v jeho okolí. Budem sledovať olej, zatiaľ je stabilná hladina od výmeny cca 1700 km, ale je čierny. Už to neriešim a jazdím, je čas poľovačiek a to ho preverí ( našťastie som ho zdvihol o 4 cm a je to paráda).
Ďakujem všetkým za ochotu a ak niečo, ozvem sa.
Ďakujem všetkým za ochotu a ak niečo, ozvem sa.