Problémy s diferenciálem různé (a jeho následná výměna)

Přední nebo zadní. Jeho problémy, náplně, kontrola, atd. všechny modifikace Frontera.
Odpovědět
sevcikpeter
Diskuzní Nováček

Re: Problémy s diferenciálem různé (a jeho následná výměna)

Příspěvek od sevcikpeter »

víko som už spravil dal som ho vyvriť a potom vybrusiť a medzi to som dal 5 mm hrubu gumu ako tesnenie . jediný problém bol že som musel dať dlhšie skrutky kvoli gume zatial mám pokoj :)
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Tak to je fajn. :grin:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Tunki
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Tunki »

Tá 5mm hrubá guma predznamenáva mohutné prúdy oleja v budúcnosti :mrgreen: Ak to veko nebude rovné, nepomôže ti ani pol metrová guma a dva tuby silikónu. Stačí tie dva plochy (plochu na diferáku a plochu veka) zlícovať, a nemusíš okrem jemnej vrstvy silikónu dávať vôbec nič. Žiaden papier, ani gumu................................................................. Guma je dobrá akurát proti nechcenému počatiu.
ISUZU Trooper 2,2TD ročník 86' +WARN a obrnenie proti cyklistom a stromom
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

A okrem iného ,ak sa jedná o obyčajnú gumu,tak tú olej časom rozleptá. :|
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
Cobra
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobra »

Už dlouho mi ze zadního difu ukapává olej a měl jsem za to, že pouze netěsní víko. Olej jsem průběžně doplňoval, ale asi tak před třemi měsíci se auto zadrhlo a dojezdil jsem. Zvukově to vypadá na rozšrotované ložisko pravého zadního kola, protože odtud se ozývají zvuky, při kterých se mi ježí všechny chlupy, ale zase na druhou stranu - dopředu sice jsem schopen jet, ale couvat nelze, jen to chrastí a auto se ani nehne. Tak nevím, co si o tom mám myslet... Na opravy není čas ani finance, takže má někdo zkušenost s tímhle problémem? Už tři měsíce nejezdím a začíná mi to chybět... :?
Frontera A long, r.v.1997, 2,2i benzín + LPG, alarm Magicar 3000
Jen ve Fronteru víra tvá pevná, i když křehká, silou je, jež dere se i proti větru...
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

a co destičky a brzdové pakny?
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

Cobra píše: ale couvat nelze, jen to chrastí a auto se ani nehne. Tak nevím, co si o tom mám myslet...
zajímavá závada. osobně bych tam nejdřív zařadil zpátečku a podíval se pod auto, jestli se vůbec točí kardanka. vyloučím tak problém v převodovkách. pokud se kardan točí a stejně to jede jen dopředu, je ta závada ještě zajímavější. rozhodně to nebude problém brzd, jak píše kolegy nimrod. ty buď brzdí, nebo nebrzdí ale rozhodně nedokážou přerušit přenos otáčivého pohybu od motoru.
typoval bych možná totálně rozpadlé ložisko na hrušce ( nebo možná na uložení diferenciálu, že se díky hypoidnímu převodu na jednu stranu zuby hrušky a talíře ještě natlačej do záběru, na zpátečku se to ale uvolní a začnou přeskakovat. vezmi za zadní unašeč kardanu, jakou to má vůli a pak vypust olej, jestli v něm plavou nějaké trosky, nebo je stříbrnej. pak už to můžou být jen vylámané zuby na satelitech a planetovejch kolech ale tam by asi moc nerozhodovalo, jestli jedeš na zpátečku, nebo dopředu, spíš by si to dělalo co chce, poodle toho, jak se to tam zrovna sesype
kdysi mi loupla poloosa na škoda octávia ( r.v.1960 )bylo to takovej lom do šroubovice, že to chilku jelo s kraválem jen na zpátečku ale když jsem chtěl jet dopředu, jen to v tom lomu poloosy přeskakovalo, s kraválem ještě větším. u frontery tohle ale asi nehrozí. prasklá poloosa se v tom lomu odmáčkne, zajede v drážkování do planetového kola a tím auto stojí na věky.
no, dej vědět, cos zjistil :wink:
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Taková destička nebo pakna, sjetá na kov a vzpříčená umí udělat to, že auto jede do předu a dozadu se ani nehne.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
Janeš Petr
Moderátor

:idea: aha, tak to jsme si pouze každej tu větu o couvání vyložil po svém, já to pochopil tak, že jako zpátečku zařadí, pustí spojku ale nic se neděje, auto nejede, jen to chrastí
Petas480
Začínající diskutér

Příspěvek od Petas480 »

Taky bych to viděl na ložisko někde v difu. Když dáš předek, tak to jede a couvá, nebo je to stejný?
Frontera 2,3TD r.v.1992, Omega 2,5i V6 r.v.1997
Cobra
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobra »

Předek mám hin už pěkně dlouho, takže jezdím bez něj, tedy spíš jezdil jsem, takže to není jak ověřit...
Janeš Petr píše:aha, tak to jsme si pouze každej tu větu o couvání vyložil po svém, já to pochopil tak, že jako zpátečku zařadí, pustí spojku ale nic se neděje, auto nejede, jen to chrastí
Máš pravdu, přesně tak jsem to myslel. Dopředu zařadim, pustim spojku a jedu. S kraválem. Dozadu zařadim, pustim spojku a s kraválem nejedu. Je slyšet šrotování kovu, ale zajímavé je, že se to nenese z difu uprostřed, ale vyloženě z toho kola. No, jak někdy výhledově (nejspíš v důchodu) budu mít čas a peníze, podívám se na to... :?
Jen ve Fronteru víra tvá pevná, i když křehká, silou je, jež dere se i proti větru...
Janeš Petr
Moderátor

tak abys nakonec přece jen neměl louplou tu poloosu . no nic to nemění na tom, jak jsem psal včera. kouknout, jestli se točí kardan, zkusit vůli unašeče a mrknout na olej v diferenciálu. pak budeš vědět, co dál
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

vypadá to na vůli soukolí v difu.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Cobra
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobra »

Díky za tipy, jak bude čas, mrknu na to... :?
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

určitě máš vočesaný satelity :?
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
Odpovědět

Zpět na „DIFERENCIÁL“