Co koupit místo Frontery? (jako bonus fekální diskuze)

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Odpovědět
Vokoun
Ultra diskutér

Re: Co koupit místo Frontery? (jako bonus fekální diskuze)

Příspěvek od Vokoun »

Tak půjdem do něčeho takovýho :?: :?: A tím nemyslím zrovna to Háčko :!:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Tak mě tak napadá: je na tank potřeba mít nějakej řidičák? :lol: Má to něco jako technickou a tak?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
jurin

Příspěvek od jurin »

myslivec píše:
jurin píše:tak jakožto průkopník slepých uliček jsem pořídil musso 2,9 TD, tak kdyby jste někdo chtěl úplný funglovky vraníky 235/70 R16 m+s, tak je dám se slevou oproti katalogový ceně, musso má patnáctky :-(, jinak zatím bez poznatků, akorát je to větší auto jak jsem chtěl a se známým původem.jurin
To si trefil kozla :roll: , fotr ho má a rve si zbytek vlasů, schválně jestli ti funguje 4x4, jak zamrzne, tak nebude :mrgreen:
mám manuály, jako na fronteře, je to od kámoše co je automekánik a zavázal se opravami, neb k tomu taky přistupuju s nedůvěrou, beru to jako přestupní stanici, protože jsem to chtěl rychle řešit, já mám stejně auto tak 2 roky, abych do něj investoval, nechal opravit a pak se ztrátou prodal... jinak ty gumy jsou eco tramp, tak šup šup ať jsou z baráku
Frontera A Sport, 2,8 tdi
Chrysler Voyager 2,5 td
mercedes-Benz 123 2,4 D
benzín patří do zapalovače
Tankan
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tankan »

Slaava píše:Tak mě tak napadá: je na tank potřeba mít nějakej řidičák? :lol: Má to něco jako technickou a tak?
Na tank Ti stačí "B" a technickou na tom nikdo nikdy neřešil :mrgreen: . Jen je problém si ho pořídit. Musíš mít speciální povolení.(Asi abys s ním hned nejel navštívit naše politiky) :wink: Měli by docela problém tě zastavit. :mrgreen:
Mazda B 2,5D ,udělá spoustu práce, a terénu se nebojíme. Neustálou údržbou k dalším kilometrům. Motorová pila a další udělátka. (fšecko enem na prácu)"Pojedeme zkratkou, je to sice dál, ale zato horší cesta!"
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

A co povinné ručení za škody způsobené provozem motorového... tanku (na objektu parlamentu)? :lol:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

no, obávám se Slávku, že pokud nejsi spřízněnej s ropným šejkem nebo se ti ve studni náhle neobjeví černej smrdutej pramen, nechtěl bys tu krávu dlouho živit :wink:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

farmář píše:no, obávám se Slávku, že pokud nejsi spřízněnej s ropným šejkem nebo se ti ve studni náhle neobjeví černej smrdutej pramen, nechtěl bys tu krávu dlouho živit :wink:
nebral bych to tak tragicky :lol: muj drobek žere stejně :mrgreen: a ŽIJU :lol:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

také jsem si Kresťáku myslel, že tanky žerou sto na sto :) nejmenovanej kolega mne prozradil vojenský tajemství, žerou víc! :mrgreen: tak tanky nebrat :roll: :lol:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

jurin píše:mám manuály, jako na fronteře, je to od kámoše co je automekánik a zavázal se opravami, neb k tomu taky přistupuju s nedůvěrou, beru to jako přestupní stanici, protože jsem to chtěl rychle řešit, já mám stejně auto tak 2 roky, abych do něj investoval, nechal opravit a pak se ztrátou prodal... jinak ty gumy jsou eco tramp, tak šup šup ať jsou z baráku
Jediné co je na tomhle autě dobrý je motor, protože je to licence MB. Jinak elektroinstalace, systém 4x4, redukce (chytráci šikmookatí :roll: ) dali řídící jednotku 4x4 a redukce pod sedadlo řidiče, takže v zimním provozu, kdy jsou většinou koberečky nacuclé solí a vodou je to na hovno 8) , v žádném případě brodit, ať už se píše v manuálu co chce, hnije to jako brambory, odpadávají boční plasty, většný problém se zaskočeným zámkem pátých dveří, zadní stěrač nefunkční, protože pouzdra osičky jsou z "blata". Abych to jen nehanil, kufr obrovský, 3 divočáci se tam vlezou s přehledem a cena je velice příznívá :wink:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

navíc je to velmi pohodlné auto, podle exskorotchána :)
Tankan
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tankan »

myslivec píše:
jurin píše:mám manuály, jako na fronteře, je to od kámoše co je automekánik a zavázal se opravami, neb k tomu taky přistupuju s nedůvěrou, beru to jako přestupní stanici, protože jsem to chtěl rychle řešit, já mám stejně auto tak 2 roky, abych do něj investoval, nechal opravit a pak se ztrátou prodal... jinak ty gumy jsou eco tramp, tak šup šup ať jsou z baráku
Jediné co je na tomhle autě dobrý je motor, protože je to licence MB. Jinak elektroinstalace, systém 4x4, redukce (chytráci šikmookatí :roll: ) dali řídící jednotku 4x4 a redukce pod sedadlo řidiče, takže v zimním provozu, kdy jsou většinou koberečky nacuclé solí a vodou je to na hovno 8) , v žádném případě brodit, ať už se píše v manuálu co chce, hnije to jako brambory, odpadávají boční plasty, většný problém se zaskočeným zámkem pátých dveří, zadní stěrač nefunkční, protože pouzdra osičky jsou z "blata". Abych to jen nehanil, kufr obrovský, 3 divočáci se tam vlezou s přehledem a cena je velice příznívá :wink:
Tím motorem bych si taky nebyl zas tak jistý. Měli to po sobě dva známí a jeden motor umřel po 100tis a druhý po 150tis :evil: . Nadávali na to oba jak špačci. :|A oprava nebo sehnat jiný za rozumný peníz byl docela problém. :roll:Je to ale už šest let. Ale možná měli jen smůlu. Řidičem to určitě nebylo.
Mazda B 2,5D ,udělá spoustu práce, a terénu se nebojíme. Neustálou údržbou k dalším kilometrům. Motorová pila a další udělátka. (fšecko enem na prácu)"Pojedeme zkratkou, je to sice dál, ale zato horší cesta!"
krpy_zlin
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krpy_zlin »

kresta píše:
kout.jk píše:ale dieselová omega s V6 neexistuje :wink:
ale existuje s šestiválem v řadě :lol: (horší motor sem nezažil :roll: )
Ten jsem myslel..jen jsem to blbě napsal..Mě se zdá skvělý..na to že má skoro 300tis. tak táhne super..a spotřeba po městě 8,7l mimo 7,2l..ale za ten zvuk a výkon to stojí..s 2,2dti u frontery totalně nesrovnatelné..ten ale na hmotnost auta taky nejel špatně..jen ta nespolehlivost !!! Za ten rok provozu mě stál tolik nervu !! Hlavně kontrolka motoru !
Na fronterku vzpomínám v dobrém..měla něco do sebe..ale pořád něco odcházelo..sice naštěstí maličkosti..ale protože mi musí fungovat vše..tak mě to štvalo. ( to hlavně - tachometr, nechtělo se zavírat okno spolujezdce, centrál třetích dveří si dělal co chtěl, klima netěsnila 2x jsem ju nechal opravit a po měsíci to prdlo jinde, a to nemluvě o dílech motoru a podvozku) aspoň to má nový majitel vyměněné. Co mě na ní max. překvapilo..byly dokonalé brzdy!
Omegu mám zatím 4 měsíce a funguje vše a to je o 3 roky starší než frontera. Kvalita materiálů je nesrovnatelná! Dále mi na fronteře chyběla dig. klima.
Nicméně byla frontera hezké auto, které pořád dělá dojem a v terénu mě nezklamala nikdy, i když jsem jí moc zabrat nedával spíš v hlubokém sněhu, v bahnu atd. Teď mám v očku patrola, tak uvidím..kam mě osud zavede :-)
Frontera B Sport 2,2dti - prodáno, Mitsubishi L200, r.v. 1994, 2,5 TD - prodáno, Jeep Grand Cherokee 4.0 :-)
Opelfrontera888
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Opelfrontera888 »

Včera som bol skúšať fonteru do kopca v snehu tiahle stúpanie cca 200 m 25-35% sneh 25 cm neujazdený - lúka vyšiel som až na vrch :grin: a dnes som bol na tom istom mieste vyskúšať nisan X trail nedostal sa ani do tretiny :shock: gumy na frontere mám zimné matador nordica a na x tarily sú ročné pireli scorpion . Tieto elektrické SUVčká sú totalne nepoužitelné v trochu tažšom terene tiež som skúšal kia sportage taktiež nepoužitelné . Pozapínaš na tom všetko vypneš ESP aj tak sa zapne a skapína to . Takže frontera je v skupine v pajerom , patrolom , teranom a pod. teraz sme boli na polovačke kamarát starý orfroadista má "truck"kde je podvozok z defendera a vraví aby som presadol že nevyjdem ,nechápal ked som v pohode vyšiel za ním a pajero 3 gen zaostávalo. Táto stará rachotina ma prekvapila síce v teréne žerie 15-25 l benzínu ale začínam ju mať rád , na osobák som ani na zimu neprehodil kolesá jazdím len na offe. :grin: :grin: :grin:
Od mladi všetky Jawy +ČZ od 5O do 380, Š-120 , Mondeo 1,8 TD , ARO ,Frontera 2,2i LTD 1999, Mondeo 2,2 TDCi
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Opelfrontera888 píše:Táto stará rachotina ma prekvapila...
Béčkaři ti daj. :lol:
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

krpy_zlin píše:Tak jsem vyměnil fronteru za opel omega 2,5 TD 6V ... nevím, proč tento motor nedávali do fronter ?? ...
protože by se nevešel na dýlku pod kapotu :wink: (a taky si myslim, že motor od BMW nebude tak tragickej- možná se spíž kněmu vetšina majitelů tragicky chová - chovala)
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“