Roman "Mekanik333" z Teplic (Frontera Sport 2,5TDs upravená)

mekanik333
Začínající diskutér

Roman "Mekanik333" z Teplic (Frontera Sport 2,5TDs upravená)

Příspěvek od mekanik333 »

Před nějakým časem jsem vůbec nevěděl že chci nějakou Fronteru,nebo vůbec nějakého OFFA.Ke všemu mne přivedl jeden supr člověk,kterému všichni říkali DĚDA a on to vlastně takovej děda byl.Jednoho dne mi zavolal,jestli bych se s ním nemohl zajet mrknout na Feelandra jeho kamaráda a vzhledem k tomu že je to má práce,tak jsem jel.V tu chvíli se začala psát nová kapitola mého veškerého volného času o které jsem ještě neměl ani tušení!!! Naše cesta končila v malé poklidné vesničce jménem Týniště a hned po příjezdu se kolem nás seběhla banda stejnejch bláznů jako byl DĚDA.Přes dopoledne se podařilo rádoby OFFA zprovoznit a já byl pozván na projížďku,teda jestli se prej nebudu bát.Jako spolujezdec v DĚDOVO ADAMOVI jsem se cejtil naprosto bezpečně a hlavně jsem věřil v jeho schopnosti a já nevím v co ještě.Den byl supr,ale ten terén už tak ne.DĚDOVO ADAM nepatřil mezi nejmladší, najeto už měl taky dost a tam kde jezdil jsem se tomu ani nedivil,zkrátka začala hořet spojka.Nechal to vrčet a já po chvilce abych jí vyzkoušel,si sednul za volant.Tím jsem svůj osud zpečetil a po zbytek dne dělal šoféra.Šílenství u mne propuklo na maximum.Po příjezdu domů,jsem proseděl asi měsíc na netu a hledal něco vhodného(ADAMA sport)hned z několika důvodu:DĚDA měl ADAMA,ostatní až na pár vyjímek JEEPA a hlavně jsem se přesvědčil co Frontera umí.Tam také poprvé padla přezdívka ADAM,podle zakladatele OPLA a to mu už zůstalo.Mezi tím jsem se stal jejich právoplatným členem bláznů,tam také poprvé padla přezdívka ADAM,podle zakladatele OPLA ,to mu už zůstalo a začala se plánovat expedice Rumunsko.V únoru 2010 jsem koupil krátkou sportku 2,5 TDS a v hlavě měl jen pár drobností co bych změnil.Člověk míní doba mění,začlo se předělávat a to ve velkém.Tři týdny před Rumunskem ale DĚDA znenadání umřel a mě v tu chíli napadlo,jakoby mi přenechal místo a já měl pokračovat v jeho stopách.V tu samou chvíli jsem mu slíbil že Rumunsko odjedu,i kdybych měl ADAMA dodělat až tam.V sobotu ráno byl odjezd a v pátek ve čtyři ještě nebyl kardan.Nakonec se vše stihlo a Rumunsko dopadlo na výbornou,teda až na pár vyjímek(mejch vyjímek,holt nevyzkoušené auto).Tak jsem tam kde jsem,šílenství propuklo na plno a já tímto ještě jednou DĚDOVI za všechno děkuju.

http://www.srubtyniste.banda.cz/
06072010855.jpg
23072010860.jpg
21112010929.jpg
:grin:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) mekanik333 dne 22 lis 2010 01:27, celkem upraveno 1 x.
Slaava
Moderátor

Re: Zdravím všechny Fronteráky

Příspěvek od Slaava »

Zdravím. Moc pěknej povoz. Jestli sem dobře pochopil, tak ho prodáváš: http://auto.bazos.cz/inzerat/7677349/OP ... 170-HP.php - můžu se zeptat na tu uzávěrku na předku a hlavně na těch 170koní? Díky.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
mekanik333
Začínající diskutér

Re: Zdravím všechny Fronteráky ( ADAMY) Roman Teplice

zdravím Tě,neprodávám jí,to si jen mladej ode mne z práce ze mne vystřelil.Jinak uzávěrka přední je z D od BIDRMANA a co se týka těch koníků,upravené turbo,předělané čerpadlo a program z Italie.
Slaava píše:Zdravím. Moc pěknej povoz. Jestli sem dobře pochopil, tak ho prodáváš: http://auto.bazos.cz/inzerat/7677349/OP ... 170-HP.php - můžu se zeptat na tu uzávěrku na předku a hlavně na těch 170koní? Díky.
mekanik333
Začínající diskutér

Re: Zdravím všechny Fronteráky ( ADAMY) Roman Teplice

jo a jestli chceš mrknout na nějaký jiný fotečky,tak na tý adrese co je pod úvodem.Srubtyniste,fotogalerie a adamův koutek
mekanik333 píše:zdravím Tě,neprodávám jí,to si jen mladej ode mne z práce ze mne vystřelil.Jinak uzávěrka přední je z D od BIDRMANA a co se týka těch koníků,upravené turbo,předělané čerpadlo a program z Italie.
Slaava píše:Zdravím. Moc pěknej povoz. Jestli sem dobře pochopil, tak ho prodáváš: http://auto.bazos.cz/inzerat/7677349/OP ... 170-HP.php - můžu se zeptat na tu uzávěrku na předku a hlavně na těch 170koní? Díky.
farmář
Moderátor

Re: Roman "Mekanik333" z Teplic (Frontera Sport 2,5TDs upravená)

Příspěvek od farmář »

zdar, hezký! Ty koně jsi nějak naměřil?
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Tankan
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tankan »

Tak tě tady vítam :) . Máš "Adama" móóc pěknýho, tak ať Ti dobře slouží na cestach i necestách. Třeba se někde potkáme. :wink:
Mazda B 2,5D ,udělá spoustu práce, a terénu se nebojíme. Neustálou údržbou k dalším kilometrům. Motorová pila a další udělátka. (fšecko enem na prácu)"Pojedeme zkratkou, je to sice dál, ale zato horší cesta!"
mekanik333
Začínající diskutér

zdravím,ty koníci zatím naměřený nejsou,ale v létě se na to chystám,protože přes zimu tam plánuju úplně jiné turbo :wink: , je to hrubý odhad po úpravách co tam proběhly
farmář píše:zdar, hezký! Ty koně jsi nějak naměřil?
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

ha tankáne byl jsi přistiženej! :))) hele pošleš mi na to levý světlo ty krytky? HLAVNĚ blinkrovou, ostatní jsem našel vcelku, červená je sice nějaká lepená, ale dobrá, jen blinkrovou mám totálně na sra... jo na to! :)
A mechanikovi : ještě jednou vítej a nic si z nás nedělej, my jsme děsná banda :)
PS: a OT je naše jediná radost ze života, jinak furt něco montujeme :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

tak to obdivuju tvůj optimismus zrovna s tímhle motorem! Myslíš, že na to má? respektive, zrovna musíme do Vídně pro Jeep s evidentně prdlou palicí, ten je kamaráda, dále tam stojí pár Voyagerů s tou samou závadou.... držím palce! :)
ps: to nerejpu, jako fakt jsem v tomhle pesimista, co by to řešil prostě jiným motorem! :))
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Taky zdravím, je to pěkný :!: A nějaký ty fotečky z Rumunska by byly :?:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
maxik.t
Pokročilý diskutér

Příspěvek od maxik.t »

Zdravím a vítám tě :grin: ,pěkně udělanej mazlík :mrgreen: . Jen by mě zajímalo co na takový úpravy říká zbytek motoru. Přece jen u "lodního" motoru je cca 170 koníků ranec. Z čeho si tam dával turbo?
NO road ? NO stress ◄OFFROAD►
2.5 TDS long , 1997, 31x13,5 R15 Maxxis Mudzila, naviják 5,4t , lift 6cm + bodylift 5cm ,CB,nějaký ty světýlka na střeše, šnorchl , přední a zadní pevnosťák , expediční zahrádka ,pergola...
mekanik333
Začínající diskutér

v pohodě,nic si z toho nedělám,protože tohle poslouchám pořád :grin: ,já mu věřím a pokud mu dáš co potřebuje a vyřešíš chlazení,je to nezmar!!! :wink: .Každopádně jsem těm cvokum kam jezdím teď dovezl z Dojčlandu ČÍRO s tím stejným motorem a běží jak víno.
farmář píše:tak to obdivuju tvůj optimismus zrovna s tímhle motorem! Myslíš, že na to má? respektive, zrovna musíme do Vídně pro Jeep s evidentně prdlou palicí, ten je kamaráda, dále tam stojí pár Voyagerů s tou samou závadou.... držím palce! :)
ps: to nerejpu, jako fakt jsem v tomhle pesimista, co by to řešil prostě jiným motorem! :))
mekanik333
Začínající diskutér

i já Tě zdravím,sice je to loďák,ale právě proto,max už ve 2000ot a konstrukčně vlastně ZETOR 40 :grin: ,měl jsem s ním taky problém,ale už v pohodě a nedám na něj dopustit.Jinak turbo je zatím,jak se to veme,orig,ale předělané
maxik.t píše:Zdravím a vítám tě :grin: ,pěkně udělanej mazlík :mrgreen: . Jen by mě zajímalo co na takový úpravy říká zbytek motoru. Přece jen u "lodního" motoru je cca 170 koníků ranec. Z čeho si tam dával turbo?
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jo, podle mne mají stejnej neduh jako ISUZU, prostě se nesmí uhřát. Cos dával, větší chladič s větším objemem, el. sahary, novou pumpu? Pumpa je na řemenici ? menší řemenici? Lepší chladič oleje?
Vyblbnout se s tím dá, o tom není žádná :)
mekanik333
Začínající diskutér

Zdar,fotky z ROMALE nějak dodám,ale vzhledem k tomu že jsem PC analfabet :!: :grin: ,tak to drobet potrvá
Vokoun píše:Taky zdravím, je to pěkný :!: A nějaký ty fotečky z Rumunska by byly :?:
Odpovědět

Zpět na „Představení nováčků“