chcípe to... 2,4i
-
pavel.zaj
- Diskuzní Nováček
- Bydliště: Opava Podvihov, Vuz Frontera A 2.4 dlouha,LPG sekvencni r.v. 93
Re: chcípe to... 2,4i
Zdarte hosani a moji radcove soucasne,
tak dneska jsem prvne vymenil vsechny svicky a vysokonapet.kabely, vycistil rozdelovac. Udelal test a beze zmeny, auto na dirach skubalo. NUze jsem se s tim smiril. Pak jsem pretesnoval viko ventilu a takove okenko na hlave, ktere je ze strany svicek (ani nevim k cemu tam je). Odzkouseno nic neteklo, tak jsem menil olej v motoru a zespodu jsem nasel pod ochrannym krytem to cidlo otacek, tak jsem s tim trochu zakvedlal, co kdyby
Po vymene oleje test a hle at jsem jezdil pres vsechny mozne diry a vymoly auto ani jednou nevynechalo. Takze uz citim odkud vitr vane. Pri vyblikavani pri zhaslem motoru se ukazala chyba 31 -
Nabizi se otazka, zda-li je mozne test vyblikavani provest pri nastartovanem motoru ? V takovem pripade by 31 nemela byt vyblikana a jestlize ano, tak je jasne v cem je nebo byl problem. Prosim o vase komentare, zda-li je tato uvaha spravna.
Jen tak mimochodem jsem menil filtr vzduchu- a tohle jsem jeste nevidel, to auto nekdo utopil. Ve vstupu do filtru v tom plastovem hrnci byl centimeter blata a filtr z te strany byl totalne zalepeny blatem, divim se ze to vubec jelo.
P.
tak dneska jsem prvne vymenil vsechny svicky a vysokonapet.kabely, vycistil rozdelovac. Udelal test a beze zmeny, auto na dirach skubalo. NUze jsem se s tim smiril. Pak jsem pretesnoval viko ventilu a takove okenko na hlave, ktere je ze strany svicek (ani nevim k cemu tam je). Odzkouseno nic neteklo, tak jsem menil olej v motoru a zespodu jsem nasel pod ochrannym krytem to cidlo otacek, tak jsem s tim trochu zakvedlal, co kdyby
Po vymene oleje test a hle at jsem jezdil pres vsechny mozne diry a vymoly auto ani jednou nevynechalo. Takze uz citim odkud vitr vane. Pri vyblikavani pri zhaslem motoru se ukazala chyba 31 -
Nabizi se otazka, zda-li je mozne test vyblikavani provest pri nastartovanem motoru ? V takovem pripade by 31 nemela byt vyblikana a jestlize ano, tak je jasne v cem je nebo byl problem. Prosim o vase komentare, zda-li je tato uvaha spravna.
Jen tak mimochodem jsem menil filtr vzduchu- a tohle jsem jeste nevidel, to auto nekdo utopil. Ve vstupu do filtru v tom plastovem hrnci byl centimeter blata a filtr z te strany byl totalne zalepeny blatem, divim se ze to vubec jelo.
P.
- Halca
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
čaute, nevím nakolik je to aktuální, ale měl bych dvě věci.
ad 1.) to čidlo otáček hlásí chybu standardně, když se motor netočí. S vadným čidlem otáček to prozměnu není schopné zapálit směs (stačí ho jenom blbě otoči a nedává správý průběh signálu).. mám odzkoušené. Jinak vyblikání závad se skutečně dá udělat i při zapnutém motoru, ale nepamatuji si, jestli to čidlo zmizí. Už jsem tak kdysi blikal 20km po cestě do Tesca, když jsem to zapoměl odpojit
ad 2.) definitivně se ukázalo, že za můj problém s motorem nemohla elektrika. Na 99 procent jsou to podpálené/zaklepané ventily + na volnoběh mohl mít vliv vytahaný řetěz a starý napínák.
Jinak bych chtěl poděkovat všem, co se mi snažili poradit tady na fóru tak i jako SZ.
aktualizace ------------------------
Po sundání hlavy se ukázalo, že se motor už před nějakou dobou částečně potkal. Vyměněny tři ohlé sací ventily a rozvody. Zase to běží
Takže i řetěz se dá po 300tis skutečně vytahat.
ad 1.) to čidlo otáček hlásí chybu standardně, když se motor netočí. S vadným čidlem otáček to prozměnu není schopné zapálit směs (stačí ho jenom blbě otoči a nedává správý průběh signálu).. mám odzkoušené. Jinak vyblikání závad se skutečně dá udělat i při zapnutém motoru, ale nepamatuji si, jestli to čidlo zmizí. Už jsem tak kdysi blikal 20km po cestě do Tesca, když jsem to zapoměl odpojit
ad 2.) definitivně se ukázalo, že za můj problém s motorem nemohla elektrika. Na 99 procent jsou to podpálené/zaklepané ventily + na volnoběh mohl mít vliv vytahaný řetěz a starý napínák.
Jinak bych chtěl poděkovat všem, co se mi snažili poradit tady na fóru tak i jako SZ.
aktualizace ------------------------
Po sundání hlavy se ukázalo, že se motor už před nějakou dobou částečně potkal. Vyměněny tři ohlé sací ventily a rozvody. Zase to běží
Naposledy upravil(a) Halca dne 22 lis 2010 21:09, celkem upraveno 1 x.
auto: Opel Omega A 2,4I Caravan ... C24NE 4ever! Pořizovací cena 6tis, prodejní cena 0, užitná hodnota nevyčíslitelná. Prostě Opel 
+ klasika Jawa 20
+ klasika Jawa 20
-
kout.jk
- Super diskutér
jj při běžícím motoru to chybu 31 nehlásí
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
-
pavel.zaj
- Diskuzní Nováček
Tak dneska jsem zjistil zajimavou vec. Pri zaplem klicku vyblikani zavad 12 a 31. Takze vse v poradku. Nastartoval jsem ze srandy a znovu psal. 31 zmizela, ale pribyla 19 a 73. Takze opravdu pro spravnou diagnostiku je treba mit nastartovany motor, jinak nic neukaze jen 12 a 31.Takto to alespon funguje u moji frontery. 
- Halca
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Na tom něco bude. Mě se taky občas rozsvítila kontrolka diagnostiky a pak když jsem to vypl a chtěl vyblikat, tak v paměti závad nic nebylo. U špatné směsy bych to možná pochopil, ale tohle mi dělalo i načlé čidlo škrtící klapky. Je to asi o tom, že C24NE má o celou generaci starší ŘJ jednotku než ostatní motory (třeba C20NE). Prostě to ještě nebylo tak vychytané
auto: Opel Omega A 2,4I Caravan ... C24NE 4ever! Pořizovací cena 6tis, prodejní cena 0, užitná hodnota nevyčíslitelná. Prostě Opel 
+ klasika Jawa 20
+ klasika Jawa 20
-
pavel.zaj
- Diskuzní Nováček
Takze uz mam nejeto 300 km, bez jedineho vynechani -skubnuti. Nakonec byl ten problem, ze vyfukove a saci potrubi drzelo jen na 2 sroubech. ( peripetie se shanenim sroubu M9x1,25) jsem popisoval v predeslem tematu. Na dirach se to vzdycky pohlo, prisalo vzduch, navic jsou na tom potrubi ukostreni a to vse asi delalo zmatek ridici jednotce.
Motor ted startuje teply i studeny na tuknuti. Je to uplne jinak zive a hlavne uz to neskube.
Uz aby byl snih
P.
Motor ted startuje teply i studeny na tuknuti. Je to uplne jinak zive a hlavne uz to neskube.
Uz aby byl snih
P.