chcípe to... 2,4i

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
pavel.zaj
Diskuzní Nováček
Bydliště: Opava Podvihov, Vuz Frontera A 2.4 dlouha,LPG sekvencni r.v. 93

Re: chcípe to... 2,4i

Příspěvek od pavel.zaj »

Zdarte hosani a moji radcove soucasne,

tak dneska jsem prvne vymenil vsechny svicky a vysokonapet.kabely, vycistil rozdelovac. Udelal test a beze zmeny, auto na dirach skubalo. NUze jsem se s tim smiril. Pak jsem pretesnoval viko ventilu a takove okenko na hlave, ktere je ze strany svicek (ani nevim k cemu tam je). Odzkouseno nic neteklo, tak jsem menil olej v motoru a zespodu jsem nasel pod ochrannym krytem to cidlo otacek, tak jsem s tim trochu zakvedlal, co kdyby 8)
Po vymene oleje test a hle at jsem jezdil pres vsechny mozne diry a vymoly auto ani jednou nevynechalo. Takze uz citim odkud vitr vane. Pri vyblikavani pri zhaslem motoru se ukazala chyba 31 -
Nabizi se otazka, zda-li je mozne test vyblikavani provest pri nastartovanem motoru ? V takovem pripade by 31 nemela byt vyblikana a jestlize ano, tak je jasne v cem je nebo byl problem. Prosim o vase komentare, zda-li je tato uvaha spravna.
Jen tak mimochodem jsem menil filtr vzduchu- a tohle jsem jeste nevidel, to auto nekdo utopil. Ve vstupu do filtru v tom plastovem hrnci byl centimeter blata a filtr z te strany byl totalne zalepeny blatem, divim se ze to vubec jelo.

P.
Halca
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Halca »

čaute, nevím nakolik je to aktuální, ale měl bych dvě věci.
ad 1.) to čidlo otáček hlásí chybu standardně, když se motor netočí. S vadným čidlem otáček to prozměnu není schopné zapálit směs (stačí ho jenom blbě otoči a nedává správý průběh signálu).. mám odzkoušené. Jinak vyblikání závad se skutečně dá udělat i při zapnutém motoru, ale nepamatuji si, jestli to čidlo zmizí. Už jsem tak kdysi blikal 20km po cestě do Tesca, když jsem to zapoměl odpojit :grin:

ad 2.) definitivně se ukázalo, že za můj problém s motorem nemohla elektrika. Na 99 procent jsou to podpálené/zaklepané ventily + na volnoběh mohl mít vliv vytahaný řetěz a starý napínák.
Jinak bych chtěl poděkovat všem, co se mi snažili poradit tady na fóru tak i jako SZ.

aktualizace ------------------------
Po sundání hlavy se ukázalo, že se motor už před nějakou dobou částečně potkal. Vyměněny tři ohlé sací ventily a rozvody. Zase to běží :) Takže i řetěz se dá po 300tis skutečně vytahat.
Naposledy upravil(a) Halca dne 22 lis 2010 21:09, celkem upraveno 1 x.
auto: Opel Omega A 2,4I Caravan ... C24NE 4ever! Pořizovací cena 6tis, prodejní cena 0, užitná hodnota nevyčíslitelná. Prostě Opel :)
+ klasika Jawa 20
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

jj při běžícím motoru to chybu 31 nehlásí
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
pavel.zaj
Diskuzní Nováček

Příspěvek od pavel.zaj »

Tak dneska jsem zjistil zajimavou vec. Pri zaplem klicku vyblikani zavad 12 a 31. Takze vse v poradku. Nastartoval jsem ze srandy a znovu psal. 31 zmizela, ale pribyla 19 a 73. Takze opravdu pro spravnou diagnostiku je treba mit nastartovany motor, jinak nic neukaze jen 12 a 31.Takto to alespon funguje u moji frontery. 8)
Halca
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Halca »

Na tom něco bude. Mě se taky občas rozsvítila kontrolka diagnostiky a pak když jsem to vypl a chtěl vyblikat, tak v paměti závad nic nebylo. U špatné směsy bych to možná pochopil, ale tohle mi dělalo i načlé čidlo škrtící klapky. Je to asi o tom, že C24NE má o celou generaci starší ŘJ jednotku než ostatní motory (třeba C20NE). Prostě to ještě nebylo tak vychytané
auto: Opel Omega A 2,4I Caravan ... C24NE 4ever! Pořizovací cena 6tis, prodejní cena 0, užitná hodnota nevyčíslitelná. Prostě Opel :)
+ klasika Jawa 20
pavel.zaj
Diskuzní Nováček

Příspěvek od pavel.zaj »

Takze uz mam nejeto 300 km, bez jedineho vynechani -skubnuti. Nakonec byl ten problem, ze vyfukove a saci potrubi drzelo jen na 2 sroubech. ( peripetie se shanenim sroubu M9x1,25) jsem popisoval v predeslem tematu. Na dirach se to vzdycky pohlo, prisalo vzduch, navic jsou na tom potrubi ukostreni a to vse asi delalo zmatek ridici jednotce.
Motor ted startuje teply i studeny na tuknuti. Je to uplne jinak zive a hlavne uz to neskube. :grin: :grin: :grin:
Uz aby byl snih 8)
P.
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“