ridici jednotka

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
petr 2.5tds

ridici jednotka

Příspěvek od petr 2.5tds »

zdar chlapy potrebuju poradit mam 2.5tds rv.97,a chcipe behem jizdy rozne se kontrolka motoru a konec vypnu klicek a pak zapnu opces to vypne kontrolku na1 a opces musim 2-3 pak zhasne a jedu dal ujedu 20km,opcaci min a zavada se opakuje a stoho jedu na chatu 50km a nic .tak sem praskl do servysu a ta me rekli ze to je cidlo na vodu,vaha vzduchu to jsem vsechno vymenil a zas tak sem tam sel znova a tam me rekly ze by to mohla delat ridici jednotka a ze je potreba vymenit ale ze se musi yehnat starsi i z imobilizerim je to pravda porat teco dal DIK :?:
George 3D
Začínající diskutér

Re: ridici jednotka

Příspěvek od George 3D »

Co se týká samotný závady tak ti neporadím, jen bych doporučoval nechat si vypsat závady z řídící jednotky. Teoreticky to může dělat i špatný čidlo vstřiku prvního válce (případně kabel/konektor k němu), nebo potenciometr pedálu plynu. Doporučoval bych taky rozebrat konektory v motorovým prostoru a prostříkat kontaktolem.
Ohledně řídící jednotky je uváděno, že první zlobily, ale do jakýho data to nevím. S imobilizérem je to tak, že na to je další řídící jednotka, pouze je v hlavní řídící jednotce naprogramovanej kód klíčku, a aktivní/neaktivní imobilizér. Obojí se dá nastavit přes diagnostiku. Při shánění jiné řídící jednotky doporučuju vybírat ze stejně vybavenýho auta, nebo ti bude furt vyhazovat chybu klimatizace/ABS, která nejde vymazat. U tý klimošky to není problém, auto mi jezdí, ale u ABS by mohl bejt problém. Navíc to nejde vypnout. K jiný řídící jednotce budeš potřebovat přístupovej kód (bývá na kartičce Pass Card)abys mohl naprogramovat svoje klíče, nebo by musel bejt deaktivovanej imobilizér. Případně originál klíček k jednotce. Bez jedné z těch věcí nemá cenu jednotku kupovat, protože motor jinak nenatočíš.
Frontera B long, 2000, 3,2i, dříve Frontera A long, 1996, 2,5 TDS
petr 2.5tds

tak sem tady dlouho nebyl a konecne uz se doslo proc me froncek chcipe je v prdeli jednotka tak se chci zeptat kde ji mam sehnat a kolik asi stoji
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Nimrod a Kondor.
petr 2.5tds

dik
3trabant3

Příspěvek od 3trabant3 »

no viem ti poradit ako nato absolvoval som tuto bojovu ulohu ako vimenit RJ na frontere 2,5tds mozno si cital moj problem ze mi isla frontera v nudzovom rezime skusalo sa tam neskutocne mnoztvo veci az nakoniec sa vimenila jednotka a auto ide ako ma a postup bol takyto mam doma taku istu na nahradne diely ale anglicku verziu rozdiel je iba vo vybave moja ma klimu aj ABS a ten anglicak bola socialka ale to nevadi mam sikovneho kamarata ktori rozumie elektronike a tak sme spravili jenoduchu vec nasli sme svaba ktory je naprogramovany na imobilizer a tak sme ho museli viletovat vlozili sme ho do citacky na PC a spravili sme kopiu to iste sme urobili z anglickou RJ a tie udaje co sme stiahli z povodnej jednotky tak sa nahraly do tej druhej naletovali naspet svaba (cip)a odvtedy mi to ide ako raketa myslel som ze mi nepojde ABS alebo ze bude blikat chyba motora ale funguje to tak ako ma no a klima tak to ti nepoviem pretoze je odstavena lebo sa rosipal kompresor ale myslim ze je aj jednoduchsie riesenie ako naucit RJ komunikovat z inym autom cez riadnu diagnostiku ale to sme nemali tak se to riesilo takto ale hlavna vec ze to ide...
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“