chcípe to... 2,4i

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
danouš

Re: chcípe to...

Příspěvek od danouš »

Tak jsem to včera votevřel a jen očumnul, a koukám za filtrem vzduchu je prasklá gumvá hadice. Zalepil jsem to páskou a do půl cesty do práce dobrý, pak to začalo zase trošku blbnout. Po zaparkování jsem to prohlíd, a jak už jsem na to včera neviděl, kousek dírky tam zůstal. Takže to odpoledne zkusím doflastrovat. Jinak díky za rady... Jo a není teda někde na webu nějaký manuál na A fronteru? Alespoň popis jednotlivých částí motoru...?
opel frontera 2.4i LPG long
danouš

Příspěvek od danouš »

Tak jsem tu díru doflastroval páskou a motor šlape jak hodinky, drží se kolem 800-900 otáček. Díky všem za ochotu..
danouš

Příspěvek od danouš »

Takže nakonec to byla jen díra v sání. Při střelení do výfuku se mi protrhla hadice. Celá poprava (provizorní byla pomocí izolačky... :)
JuraMaděra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JuraMaděra »

danouš píše:Tak jsem to včera votevřel a jen očumnul, a koukám za filtrem vzduchu je prasklá gumvá hadice. Zalepil jsem to páskou a do půl cesty do práce dobrý, pak to začalo zase trošku blbnout. Po zaparkování jsem to prohlíd, a jak už jsem na to včera neviděl, kousek dírky tam zůstal. Takže to odpoledne zkusím doflastrovat. Jinak díky za rady... Jo a není teda někde na webu nějaký manuál na A fronteru? Alespoň popis jednotlivých částí motoru...?

Zdarek, jo tohle se mi přesně stalo. Díra v hadici k sani do poloviny praskla. zalepil a je pohoda.Jinak srry ale nemohl jsem poradit nejsem tu tak dlouho;-)
Jiří Maděra Opel Frontera 1997 A, Druh : Kombi 5DV . Typ motoru X22 XE Varianta 2,2 16V
Halca
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: chcípe to... 2,4i

Příspěvek od Halca »

Ahojte, mám taky problém se chcípáním na C24E, ale nevím jestli mi bude někdo schopen poradit. Mám LPG+Benzín. Jakákoliv rada bude dobrá..

Problém se poprvé projevil cca před dvěma měsíci - rozjezd do zatáčky, plný plyn a auto začalo cukat. Motor se dostal do jakésy agonie, kterou bych popsal asi jako detonační spalování. Tak jsem rychle típl zapalování, otevřel kapotu, nic nenašel. Další start a vsechno byla zhruba 500km OK. Nedalo mi to, tak jsem preventivně vyměnil benzínové čerpadlo, b.hadice, regulátor tlaku paliva, dal novějśí vstřikovače. Po 500km ale přijdu k autu, chci natočit motor a blbě pálí (nebo míchá směs). Tak jsem prolezl elektriku, dal nové svíčky NGK, poměnil kabely, rozdělovač. A taky vylil nádrž a od té doby jezdím jen k OMV a Shellu. Mimoděk jsem resetl ŘJ.. každopádně auto dalších 1500km jelo.

Pak jsem jel jeden den delší trasu z Phy do KM. Celou dobu bez problémů. V momentě kdy jsem zastavil u baráku, tak to začalo zase vyšilovat. Následovalo čištění všeho možného, test voln. běžného ventilu, kontrola výstupu z váhy vzduchu. Opět jsem musel odpojit baterku a výsledkem bylo, že auto jelo. Dal jsem s tím dalších cca 1000km.. včera asi 300km a hodinu stál v koloně v Brně na místě v pořádném pařáku. Všechno bylo dobrý než jsem přijel k baráku, pak zase to stejné :evil:

Co je důležité, tak to nikdy nezačalo blbnout na plyn. Většinou nastartuju, ujedu pár kilometrů aby se to prohřálo, psutím plyn a jedu stovky km bez problému. Pak dojíždím, tak tam šoupnu zpět benzín abych to pročistil a do dvou kilometrů začne vyšilovat. Po přepnutí zpět na plyn už vyšilovat nepřestane. Totéž nepomůže nový start ani když se nechá odstát. Odtud soudím, že s teplotou to nemá nic společného. S volnoběžným ventilem jsem dělal psí kusy a zkoušel i měnit za jiný, takže tudy cesta taky nevede. LPG je Tartarini, něco karburátorový režim s regulačním ventilem připojeným na lambdu. Když ho zapnu, tak se mi při zatížení rozsvěcí kontrolka motoru (pak zhasne, diagnostika nic ani nic nevyblikám), ale jede to skvěle a levně. Membrány meněny cca před 3000km. Motor má za sebou cca 300tis km, žere bezpečně do 9l/100km kombi benzínu a do 11l plynu.

Díky za nápady, já jdu zatím zase resetnout ŘJ a možná najdu i náhradní
auto: Opel Omega A 2,4I Caravan ... C24NE 4ever! Pořizovací cena 6tis, prodejní cena 0, užitná hodnota nevyčíslitelná. Prostě Opel :)
+ klasika Jawa 20
Halca
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Halca »

hmm, zatím to vypadá na něco většího. restart ŘJ sám o sobě nepomohl. Tak jsem šel po elektrice, našel dva zkraty.. ale tím to být nemohlo.. ..trochu jsem s tím laboroval, odpojil úplně LPGčko až se mi podařilo auto trochu potrápit, dvakrát střelilo do výfuku (vyletělo něco, co silně připomíná spálený olej) a postupně se motor rozjel do normálu. Bohužel jak jsem ho trápil a snažil se přes to třeskání natočit, tak očividně praskly svody nebo je v tahu jejich těsnění.. teď na třetím/čtvrtém válci dýmí... stále platí, že uvídám jakékoliv nápady na opravu :wink:
auto: Opel Omega A 2,4I Caravan ... C24NE 4ever! Pořizovací cena 6tis, prodejní cena 0, užitná hodnota nevyčíslitelná. Prostě Opel :)
+ klasika Jawa 20
pavel.zaj
Diskuzní Nováček
Bydliště: Opava Podvihov, Vuz Frontera A 2.4 dlouha,LPG sekvencni r.v. 93

Příspěvek od pavel.zaj »

Ahoj Halco,

zjistil si cim to je ?

Mam taky 2.4 a po koupi mam najeto 500 km a zacina se tochovat hodne podobne, pred tim absolutne nic. Ted v sobotu jsem zkusil trochu tereny a na hrbolate ceste pri vetsich narazech se mi rozsviti kontrolka oranzova a motor vysadi tak na 1-2 sekundy, pak kontrolka zhasne a vse je OK na dalsim vetsim hrbolu se to opakuje. Na ceste jinak OK. Dnes start studeneho motoru a probelmy s oranzovou kontrolkou a chcipajicim motorem na stojicim aute. Po zahrati se to uklidnilo a uz to dela jen na vetsich hrbolech. Nevite, ktere vsechny podnety mohou rozsvitit tu oranzovou kontrolku.

Diky prdem za vsechny tipy.

Pavel
Tom
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Tom »

Nazdar! No nejdřiv si vyblikej kody ať víš co to asi dělá.
pavel.zaj
Diskuzní Nováček

Příspěvek od pavel.zaj »

Aha, vyblikej kody, co to je ? Nebo co to znamena. Jsem domluven na pondeli pristi tyden na diagnostiku. Tak jsem zvedav.

P.
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

normálně bych ti napsal ,, trošku hledej, popsáno tu je snad všechno, co se fronter týče ,, ale trošku ti to usnadním, aby ses nenechal někde odrbat za něco, co si zjistíš sám před panelákem -
viewtopic.php?f=2&t=1440&st=0&sk=t&sd=a ... =45#p17665
pavel.zaj
Diskuzní Nováček

Příspěvek od pavel.zaj »

Diky moc za navod, myslel jsem ze blikani je nejaky sleng pro diagnostiku.

Tak jsem to dnes vyzkousel dle navodu - pri zhaslem motoru akorat 12 a 31 sviti, takze vse OK, procetl jsem diskuzi a zkusil odpojit lambdu - projev je stejny, predevsim na dirach se rozsviti oranzova a motor vysadi tak na pul sekundy. Premyslel jsem uz o nejakych prohryzanych dratech, kdyz jsem auto kupoval, tak jsem rusil hnizdo v motorovem prostoru od nejakeho hlodavce. Pak jsem nasel jeste nejake zbytky alarmu v motorovem prostoru, tak jsem to vsechno vycvakal ven- tedy doufam,ze vsechno.
No neni lepsi spravovat auto, ktere nejede, nez tohle :o

P.
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

na tu diagnostiku už nejezdi - akorát zaplatíš za to, že ti nic neřeknou. Co je v perdeli, že pokud něco hází nesmyslný hodnoty (např čidlo teploty) ale hází, tak diagnostika to neukáže a ŘJ to pak nepobírá a auto se chová jak kokot. Já mám třeba začarovanou fronteru, že někdy se chová jako standartní auto a druhej den bych jí rozkopal, třetí den- bez nějakýho zásahu opět standartní auto - ale už jsem se sní zžil - je to to samý jak se ženskejma - taky si jde zvyknout, protože jinde to většinou neni lepší :grin:
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
pavel.zaj
Diskuzní Nováček

Příspěvek od pavel.zaj »

To je presne ono, problem je v tom, ze s Fronterou chc e jezdit i moje zena. Ta z toho bude nervni, jak ji to bude skubat a vynechavat.
Myslis, ze ta diagnostika neukaze nic vice nez vyblikavani ? Neco jsem uz tady cetl o diagnostikach, nektere toho umi mozna i vice. Ten kamarad za tu diagnostiku chce dve kila, to zase neni takove terno. Kdybych mel nekoho v okoli se stejnou karou, nebo motorem, tak bych za nejaky peniz zkousel menit jednotlive cidla atd, mozna by se na to takhle dalo prijit.
Mame doma omegu A s 2.0 a tam ta oranz. kontrolka sviti a hasina permanentne, auto jezdi jak drak -absolutne spolehlive.

P.
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Nebýt té kontrolky motoru tak bych šel po zapalovací cívce , zapalovacích kabelech a ukostření.
Tom
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Tom »

Nazdar! mam už 10 piv. Ale chyba 31 je: 31 Induktivní impulzní čidlo - žádný signál o počtu otáček - vypnutý motor. Tak asi bude problém s čidelm otáček. To čidlo je přidělANÝ NA olejovém čerpadle. Konektor je ale na hoře, tak bych začal asi tím.
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“