Otáčkomě a tachometr

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Odpovědět
malejvenda

Re: Otáčkomě a tachometr

Příspěvek od malejvenda »

tak jsem dnes přeletoval celou přístrojovku mikro pájkou kvůli poskakujícím ručičkám a zdá se že je to v pořádku jen se mi vynulovalo počítadlo kilometrů jsou tam samé nuly a nepřipisují se při otočení klíčkem se napíše ERROR potom ty nuly a jedeme ale na dennním ukazateli se přičítají takže mám auto stále jako nové až na hučící diferák uvidíme jak dlouho to vydrží
frontera 2,2 TDI 16 V 2000 Limited edition
Ozi

Příspěvek od Ozi »

praskaju plosne spoje na palubovke.opravuje to frantisek hrubiak -oravska polhora. tel-0908933300.mne to robil na dobierku ,a som spokojny.cena je 30-60eur.podla toho ci uz do toho niekto babral.
*pt*
Pokročilý diskutér

kolisajuca sa rucicka tachometra 2,2 DTI, 1999

Příspěvek od *pt* »

Spociatku len sporadicky, neskor castejsie ale vzdy len docasne mi padne rucicka rychlomeru na nulu, zostrva tam par sekund, maximalne minut a opat sa vrati na miesto akoby sa nic nestalo ... nezalezi na rezimoch jazdy, rychlosti ci kvalite terenu, teplote motora , interieru, ziadnu suvislost som neobjavil ... proste spadne a zas ide ....
robilo to niekomu z vas tiez?
aky je tam vlastne mechanizmus u B-cka, cim je ta rucicka ovladana?
mfg

*pt*

Lexus NX200t
holzzman

Příspěvek od holzzman »

Tak uz ja ja som si opravil rucicky,a netreba mechanika,trocha zrucnosti a je - mal aom tiez problem s budikma,tyzden dozadu som si kupil fronteru 2,2 dti limited edition,tak som tu trocha nural a pomohlo mi na to dojst toto forum,takze problem bol v studenom spoji na plosaku v palubnych budikoch,ale kde presne neviem,staci s maximalnou opatrnostou prepajkovat mikropajkou celi plosak a hela hop budiki idu ako nove,davat si pozor samozrejme nespajkovat mikro spoje dohromady inac tam hned neaky ten odpor vyhori,inac obracal som sa aj na tych neakych machrou tu co to vedeli opravit,ale iba cez eura vedia pomoct,tych by mali vymazat s tohoto fora,caute
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Pánové,
víte někdo, zda budou pasovat budíky z 2,2 Dti ročník 2000 na ročník 1999 :?: :?:
Naposledy upravil(a) Vokoun dne 24 úno 2011 13:53, celkem upraveno 1 x.
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

budou, jediné co nesmíš prohodit je nafta za benzín, ty maj jinak rozsahy ručiček otáčkoměru a paliva. Maximálně při rozdílný výbavě si přeházek žárovky
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Dikec :!:
Žiju OFF !
PeterSO
Diskuzní Nováček

Zdarna Oprava PALUBOVKY Frontera B

Příspěvek od PeterSO »

Tak vas zdravim ako asi uz viaceri tuna nafore som mal ten isty problem s palubovkou na mojej frontere B 2001 2,2 DTI, ked zacala blbnut a otackomer rychlomer pocitadlo Km a aj ukazatele teploty a stavu nadrze nabehli az po zapnuti svetiel alebo stlaceni resetu denneho pocitadla, taksom tu cital kde ake navody atd ako sa to da respektive ktora firma to roby no neako som to nemal xut posielat nikam tak som to neako neriesil zapol som svetla a bolo, no nedavno som si montoval denne svietenie kedze mam xenony a vybojky niesu predsalen najlacnejsie a to uz bol problem kedze nenabehla palubovka, tak som sa v tom zacal sprtat a nakoniec mi pomohlo to ze som teplovzdusnou pajkou na letovanie smd suciastok preletoval hlavny konektor na palubovke oznaceny cervenym kruzkom na prilozenej foto a je vsetko ok ako bolo predtym, po zapnuti klucika nabehne pocitadlo Km po nastartovani hned aj otackomer a ukazatele teploty a stavu nadrze a samozrejme aj rychlomer. Tak snad to pomvoze aj vam.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera B - 2001 2,2 DTI 16V
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Tak i já jsem se dnes pokoušel opravit tachometr dle návodu PeterSOa a musím konstatovat, že úspěšně :!: :!:
Žiju OFF !
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

přesto bych doplnil pro ty, co nečtou od začátku, že problémý studených spojů se u téhle přístrojovky se netýkají jen jednoho konektoru ale komplet celého plošného spoje, takže co nevede elektriku u jedné palubky, může u druhé být zrovna proletované dobře
DerrickCuster
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DerrickCuster »

Já třeba ten napájecí konektor proletoval velmi důkladně a pomohlo to asi na měsíc. Budu to holt muset někdy projet důkladně celý.
djmiro
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djmiro »

Tak jsem se taky nastval a cely to rozebral.
Od te doby co mam denni sviceni, jsem jezdil pres den bez tachometru a ostanich budiku. Se svetlama to jeste obcas naskocilo.

Komletne jsem to proletoval podle toho fabio88r ciziho navodu + hlavne velke a tezke soucastky a konektoru, ktere se klepou.

Je to asi 14 dni a zatim absoutne v pohode vsechno jede.
Opel Frontera B dlouha 1999 3.2i V6 151 kW manual 4x4 Limited edition CB, Profi VHF + UHF, majáky, světelná rampa
Tommy_SCA
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Tommy_SCA »

Ahoj.
Jak jinak :) ale mám také problém s přístrojovkou. Vše naskočí po zapnutí světel, to už takto funguje přes rok a zatím vždy naskočila.
Ale poslední dobou mi začala poskakovat ručička otáček, ale jen pokud dosáhne 2000 otáček, pokud to je pod tuto hodnotu funguje normálně.
A když takto blbne a déle někde jen zastavím a mám nastartovaný motor, rozsvítí se kontrolka motoru, když ručička funguje tak jak má kontrolka motoru se nerozsvítí.
Nové čidlo otáček mi montovali asi před rokem, tak tím to snad nebude.
Frontera B 2,2 DTI SPORT RS
kuchař
Začínající diskutér

Příspěvek od kuchař »

OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
1999-LIMITED 85KW pneu TOYO open country AT 255 65 16
DLOUHÁ rozšířená,CB Skype-roland.gorner1
neapol11

Příspěvek od neapol11 »

včera mi nastal rovnaký problém.dnes som sa do toho pustil a chyba bola v kabli pod manžetou radiacej paky a loketnej opierky.je tam ešte jedno ukostrenie napájania budíkov
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“