Jak odstavit Fronteru
- Martin Dudík
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Jak odstavit Fronteru
Vážení, jelikož mě armáda v listopadu posílá na tři a půl měsíce pryč z republiky, tak by mě zajímalo co by jste po tu dobu udělali s Fronterou. Možnost zagarážování prakticky nemám, asi to bude potřeba občas projet, nějaká jiná upozornění a rady? Zajímá mě každý názor.
Důďa
Frontera A 1998, 2,2i 16v.
... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
Frontera A 1998, 2,2i 16v.
... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
- Slaava
- Moderátor
Projedu to
Nech nám, kolegům, svoji Fronteru, my ti ji projedeme... 
- Martin Dudík
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zakonzervování
Rada je jednoduchá. Nachystej auto na zimu. Kola lehce dofoukni tak o dvě destiny více, zkontroluj náplně, jak chladící kapalinu tak do ostřikovaču dej nemrznoucí směs, zkontroluj stav elektrolitu v akumulátoru. Natankuj do nádže tak půlku benzínu, dolij pixlu velfobinu. Nastříkej těsnění u dveří sylikonem, prostříkni zámky a hotovo. Maminu nauč, že má jednou za týden sejít k autu, vyřadit, nastartovat a nechat prohřát motor. Pokud je tak šikovná :D , že s tím dokáže popojet dopředu a dozadu tím lépe. To je asi tak v kostce vše co ti mohu doporučit.
- Kondor
- Site Admin
- Bydliště: Blansko, Jihomoravský kraj; FRONTERA 3.2i V6, AUT, už je zvýšená, ostatní zatím základ ...
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně bych to udělal úplně stejně jako se svojí motorkou, kterou na zimu (tedy na delší dobu) taky odstavuju.
Tedy to, co píše Nimrod, pouze s tím rozdílem, že nádrž bych dal do plna, maminu bych nic neučil, protože auto bych pozvedl na špalky tak, aby gumy byly lehce nad zemí a tudíž se neomačkávaly na jednom místě a akumulátor bych dal z auta do sklepa. Na ostatní bych kašlal, protože auto je samo o sobě věc k tomu, aby sloužila a ne abych se o ni ještě nějak přehnaně staral. Když to vezmu do důsledku, tak od sjetí z výrobního pásu to auto buďto jede nebo stojí.
Takže ať klidně na špalkách stojí 3 a půl měsíce, pak přijedu, dobiju akumulátor, dám ho tam, shodím to ze špalků, nastartuju a musí to běžet. Po tom prvním nastartování bych ale udělal nějakou delší cestu, aby se to všechno promazalo a rozhejbalo tak jak má.
Toť můj názor... a od toho se diskutuje, ne?
Tedy to, co píše Nimrod, pouze s tím rozdílem, že nádrž bych dal do plna, maminu bych nic neučil, protože auto bych pozvedl na špalky tak, aby gumy byly lehce nad zemí a tudíž se neomačkávaly na jednom místě a akumulátor bych dal z auta do sklepa. Na ostatní bych kašlal, protože auto je samo o sobě věc k tomu, aby sloužila a ne abych se o ni ještě nějak přehnaně staral. Když to vezmu do důsledku, tak od sjetí z výrobního pásu to auto buďto jede nebo stojí.
Takže ať klidně na špalkách stojí 3 a půl měsíce, pak přijedu, dobiju akumulátor, dám ho tam, shodím to ze špalků, nastartuju a musí to běžet. Po tom prvním nastartování bych ale udělal nějakou delší cestu, aby se to všechno promazalo a rozhejbalo tak jak má.
Toť můj názor... a od toho se diskutuje, ne?
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Kondor
SERVIS: Chudčice u Brna; servis@offroad-frontera.com; tel.: 608723149
NAHR. DÍLY: Blansko; prodej@offroad-frontera.com; tel.: 602765864
DOVOZY, ODTAHY, LPG: posta@offroad-frontera.com; tel.: 602765864
Kondor
SERVIS: Chudčice u Brna; servis@offroad-frontera.com; tel.: 608723149
NAHR. DÍLY: Blansko; prodej@offroad-frontera.com; tel.: 602765864
DOVOZY, ODTAHY, LPG: posta@offroad-frontera.com; tel.: 602765864