VÝKON MOTORU 2,2 DTI

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
majo
Moderátor

Re: VÝKON MOTORU 2,2 DTI

Příspěvek od majo »

AhojTome! Prosím ťa, hoď sem foto tvojho turba! Chcel by som vidieť v čom je rozdiel! Podľa výzoru sa dá rozoznať spôsob regulácie! Dík!
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
syro
Diskuzní Nováček

Příspěvek od syro »

majo mas pravdu nabuduce si dam pozor a aj to turbo :oops: no teraz som uz v obraze. Tak skratka diagnostikovali mi snimac otacok, ktory som vymenil a slape to enonuno. Oprava svojpomocne (zanadaval som si teda pekne) a vyslo to na 40eur.
2.2 DTI ESTATE r.v.2000
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

Ahoj Syro! Máš na mysli tento prípad,ktorý sme rozoberali tu? viewtopic.php?f=7&t=3183 Ak áno,tak stačilo len spomenúť,že ti nefunguje otáčkomer a mohol si vedieť príčinu hneď ! :wink: Alebo len lepšie pohľadať! :wink: No nevadí,hlavne,že si príčinu našiel a napísal nám o tom! Ahoj. :wink:
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
syro
Diskuzní Nováček

Příspěvek od syro »

No preklikal som vsetko ale na toto som naozaj nenatrafil :shock: Viem ze to nepatri do tejto temy (prosim NEREAGOVAT) ale musim dodat ze s budikmi mam problem uz velmi dlho: Otackomer ide tak na 70% (sem tam vypadne) a rychlomer tak na 30% (skor nefunguje ako funguje)a to vsetko len pri zapnutych svetlach, no ked odislo to cidlo otacok tachometer nesiel vobec ale rychlomer siel perfektne. Ja len ze to mozno niekomu pomoze
2.2 DTI ESTATE r.v.2000
fronterman
Začínající diskutér

Příspěvek od fronterman »

myslivec píše:Chystám se na revoluční řešení, co se týče hadiček. Dám tam teflonové místo gumových a toto řešení bude konečné :twisted: :twisted: A dám je i na podtlak 4x4 :mrgreen: :mrgreen:
Ahoj myslivče. Ako dopadlo to revolučné riešenie? Pochváľ sa a kľudne preháňaj :P :grin: Chcem sa dať nalákať na použitie práve týchto hadičiek :grin:
Pred pár dňami sa mi stalo, že sa zase začala rozsvecovať kontrolka motoru, bez straty výkonu motoru. Pre istotu diagnostika - EGR..... nevadí, ešte pojazdíme, kým budeme čistiť, lebo pod plynom kontrolka zhasla. No všimol som si, že po naštartovaní mi blikala kontrolka zapnutého predného náhonu dlhšie, ako by mala. Zhasla až po rozbehnutí vozidla. Zatiaľ som to neriešil, ale včera sa stalo, že som potreboval hore kopcom predbiehať, tak na trojke som mu riadne pridal a bum - kontrolka sa rozsvietila, núdzový režim, motor stratil výkon. Tak to je iný pruser preblesklo mi hlavou. No nič, telefonát kamošovi, diagnostika - chybný tlak turba. Skúsil podtlak na turbe, nesalo. Takže je niekde deravá hadička. Našli sme ju prasknutú na solenoide na predný náhon. Skrátili, nastokli späť na solenoid a vymazali chybu. Všetko zatiaľ funguje ako má, aj EGR, aj kontrolka predku hned zhasína, aj výkon motora je okej. No kedže tie hadičky sú ešte pôvodné, rozhodol som sa ich vymeniť všetky, tak sa chcem poradiť, že čo použiť. Díky
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Ahoj fronterman myslíš že budeš to auto mít ještě deset let, já jen když tam ty orygo hadičky vydržely deset let ta bych zbytečně nesháněl kdo ví co. Já tam dal gumové, jen se sylnéjší stěnou a všechno chodí jak má, výměna trvala cca hodinu. Ať se daří a ahojda. :wink:
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

václav píše:Ahoj fronterman myslíš že budeš to auto mít ještě deset let, já jen když tam ty orygo hadičky vydržely deset let ta bych zbytečně nesháněl kdo ví co. Já tam dal gumové, jen se sylnéjší stěnou a všechno chodí jak má, výměna trvala cca hodinu. Ať se daří a ahojda. :wink:
Hadičky začnu řešit, až to bude aktuální :lol: :lol:
fronterman
Začínající diskutér

mmm, tak dík :| :)
Desať rokov možno nie, ale päť určite....teda aspoň dúfam. Máš pravdu, dám gumové.
fronterman
Začínající diskutér

Ešte niečo. Aká je približne celková dĺžka tých podtlakových hadíc? Nie sú zas až tak lacné a bol by som nerád, aby sa mi zvýšilo 5m :wink:
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

pokud nebudeš dělat i podtlayky k přední nápravě tak 5m ti stačí pokud ano vem 8.
jinak já když jsem to zkoumal (neměnil tak jsem to pak při zasouvání máznul silikonem aby to líp drželo

A ještě jsem si všiml že jen diesli mají podtlakovou baňku nahoře u motoru, benzíny jí mají u přední nápravy , což by mě napadlo že by mohl být občas problém v neodpojování předního náhonu (chyby vtomto potlaku)
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
fronterman
Začínající diskutér

Hadičky vymenené, všetko šlape, jak má. Klop klop klop po dreve :) Sú gumové s hrubšou stenou a v strede prešívané. Používajú sa aj na LPG.
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

fronterman píše:Hadičky vymenené, všetko šlape, jak má. Klop klop klop po dreve :) Sú gumové s hrubšou stenou a v strede prešívané. Používajú sa aj na LPG.
Tedy to jsou hadičky jenž jsou silnjší ale nejsou plastové je to tak ? A jsou určeny na podtlak ? nejsou určeny na přetlak ???? Jen polemizuju ale nestane se pak to že až bude venku 50 a motor bude mít 100 stupnů jestli hadičky nenatáhnou sami sebe ? (nesploští se ?)
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
fronterman
Začínající diskutér

Určite sa nesploštia. Ani prstami ich nestlačíš. Ani za horúca. 8)
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Taktéž bez problému Tome, jsou tam rok a super. :wink:
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
Jirkon70
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Jirkon70 »

Po pár dnech ježdění mi připadalo auto líné, do kopce vůbec netáhlo a abych předjel jiné auto, tak to bych byl velmi odvážný. Když jsem přidal plyn, tak se nic nestalo a někdy jakoby vyskočil kvalt. Většinou se přitom rozsvítila kontrolka motoru, která pak už problikávala různě za jízdy. Většinou se to podařilo vymazat už tím, když jsem zastavil o otočil klíčkem. Měl jsem pocit, jako by vůbec nešlo turbo. Dnes jsem byl u kamaráda v servisu, vyměnili vzduchový a palivový (úplně shit) a hledali i za pomoci toho fóra. Vypadá to, že je malý podtlak - možná špatná podtlaková pumpa - nebo prostě něco s podtlakem. Zatím mi tam udělali z drátu nějaký šprajc na turbu (kus drátu přes klapku nebo co to je), který drží otevřený turbo, takže auto jede jako ďas. Nicméně, je to provizorka. Myslíte, že je to hadičkama - nenašli jsme nějakou děravou nebo co by to mohlo být. Procházel jsem Přemovi záznamy (auto mám po něm), ale nic jsem tam nevykoumal....
Frontera B, LIMITED, 2.2DTI, 85kW automat, r.v. 2000
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“