Repase hlav(y) válců u motoru 2,5TDS

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Mlian
Diskuzní Nováček

Repase hlav(y) válců u motoru 2,5TDS

Příspěvek od Mlian »

Zdravím všechny.Poradí někdo kde nejlevněji nechat opravit hlavu válce?Předem dík.
Radim Solanský
Začínající diskutér

Příspěvek od Radim Solanský »

dobře to spravuji v polsku a velmi levně, bohužel kontakt momentálně nemám, co máš za problém?
Mlian
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Mlian »

Doufám že to bude jen těsnění ale moc tomu neverím.Začíná se ve vodě objevovat olej a při malích otáčkách to netopí taky rupla hadice od topeni no prostě je velký tlak v chladící soustavě ale voda neubývá start taky ok i motor bezí klidne.
Mlian
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Mlian »

Ještě jsem zapoměl teplota kolísa kousek nad pulku a zpět tak do čtvrtiny budíku predtím to nedělalo predtím se držela teplota kousek nad ctvrtkou
Slaava
Moderátor

Hlava

Příspěvek od Slaava »

Zdar! Byl si na tlakový zkoušce? To co popisuješ se dá vysvětlit i jinak... kromě toho oleje ve vodě - i tak to ale může bejt jenom zdechlý těsnění hlav válců. Doufej v to.

Hlavy opravujou leckde, bohužel ale i lemplové si za to řeknou častokrát víc, než slušný a dobrý opraváři. Jednoho šikovnýho máme tady v ČB. Jenže pokud se nepletu, tak ty čtyři hlavy, co máš v tomhle motoru, sou z litiny. Takže pokud ti některá z hlav rupla, tak je lepší a levnější ji vyměnit. Daj se sehnat i nový v replice. Jinak přetěsnění a přebroušení je v poho.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Mlian
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Mlian »

Zdravím tě ty hlavy jsou z hliníku.To kolísání teploty by se vysvetlit dalo ale co ten nadměrný tlak v chladící soustavě a to že to netopí je taky známka toho že to není jen tak.
Slaava
Moderátor

Chlazení

Příspěvek od Slaava »

Mlian píše:Zdravím tě ty hlavy jsou z hliníku.To kolísání teploty by se vysvetlit dalo ale co ten nadměrný tlak v chladící soustavě a to že to netopí je taky známka toho že to není jen tak.
Tak to jo, hliník by měl bejt v poho. Nadměrnej tlak a netopení mi to dělalo, když sem měl ucpanej chladicí okruh.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Radim Solanský
Začínající diskutér

Příspěvek od Radim Solanský »

Jo zapomněl jsem, hlavy spravuje jeden chlapík v kopřivnici a je dost dobrý. Už jsme tam řešili pár věcí u něj.
Mlian
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Mlian »

Zdravím tak už mám jasno na čtvrtém válci je prasklá hlava.Dnes jsem to rozhodil a zavezl na tlakovku takze už vím na čem jsem.Ale při demontáži jsem narazil ješte na jednu divnou věc sací potrubí bylo dost hodně od oleje tak doufám že není v čoudu jaště turbo.Snad to je olej z odpařování z motoru jak to tlakovalo.Nemáte někdo podobnou zkušenost?
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

covece ja mam saci potrubi taky od oleje.Je tam z boku nejakej ventil a ten je celej zaflakanej a asi to de nekde od nej.Nemel sem cas se tomu nejak venovat ale asi se na to budu muset taky podivat.Mel sem od zacatku prdlou hadici turba tak kdyz to slo do otacek kolem 2000 tak to sycelo.Ale jak ji vymenili tak uz nic neslysim.Kdyz jedu treba do kopce tak na 4ku tak si myslim ze by mely jit otacky jeste nahoru ale nepridava to tak nevim asi mam taky neco v haji.Me z niceho nic vyletel nahoru budik tlaku oleje a je za rohem.Ale prisuzuji to vadnemu cidlu.To uz mam akorat je problem se tam k tomu dostat.Je skovany za filtrem oleje a od kola tam klic nestrcim tak to si bude muset pockat az se bude menit olej za 2000 kilaku.Doufam ze se to nepodela driv :-(
Mlian
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Mlian »

Zdravím tě.To by mohl být jen upadený kabel od čidla od kola je na to vidět jsou tam dva dráty jeden je na kontrolku a druhej na budík většinou se ten drát dotýká kostry a proto je za rohem mrkni na to podle toho jak jsi to popsal ze naráz to udelalo by to moh být ten drát.Pokud je drát v pořádku tak můžeš zkusit odpojit drát od čidla pokud klesne budík je po čidle.
Mlian
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Mlian »

Nezná někdo dotahovací momenty na ojnice motor2.5tds dík
Slaava
Moderátor

29 Nm + 60°

Příspěvek od Slaava »

Mlian píše:Nezná někdo dotahovací momenty na ojnice motor2.5tds dík
29 Nm + 60° Bez záruky 8)
Mlian
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Mlian »

Díky ti.
Mlian
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Mlian »

Zdravím tak jsem se dal do go motoru doufám že mě to nepoloží zatím ceny dílů jdou.Potom napíšu co kolik stálo.
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“