HELP - hledám

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Janeš Petr
Moderátor

Re: HELP - hledám

Příspěvek od Janeš Petr »

Slaava píše:Škoda, dřív tuhle barvu mívali popeláři, ti měli aut dost... :mrgreen:
tuhle barvu vozím v autě ve spreji, když mi někde na servisu sklouzne kladivo a obtiskne se kam nemá. když si sežene fronteru, mužem mu ji snadno na oranžovou silničářskou , přesprejovat :grin:
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

no asi už aktuální nebude, ale mluvil jem s chlápkem, co mu tam montoval plyn, že ji prej kupoval za 12000,- a plyn mu tam dal bez dokladu z toho, co našel na dílně celkem za pár korun.

http://www.yauto.cz/opel/opel-frontera-58943.html
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
oucconer
Diskuzní Nováček

Příspěvek od oucconer »

Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Těžko říct takhle z fotek. Osobně bych sto papírů za 2,8TD s oknama na švihadla z roku 96 asi nedal, to bych si za ty samý peníze raději koupil Fronteru B 3,2i ale to je osobní pocit. Ty nechceš Béčko, benzín a elektrika ti nevoní, tak by ti to mohlo vyhovovat. Obávanýho prasknutí kliky u 2,8TD bych se zase asi tak nebál ale cena mi příjde bejt vysoká a sedmdesát tisíc na tachu po čtrnácti letech provozu jako těžká fikce i když řadicí bambule není zase tak vyleštěná jak obvykle bejvá. Volant je ale vyleštěnej už dost, asi ten člověk jezdil málo ale hodně v zatáčkách... :lol:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
oucconer
Diskuzní Nováček

Příspěvek od oucconer »

No dobře, ale možná se mýlím, ale připadá mi že novější frontery třeba z roku 2003 už nemají tak dobrou průchodnost terénem nebo ne? Už je to spíš taková leštěnka než Ačko....
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Frontera B se dálá od roku 1998, v roce 2003 žádná změna nenastala. Mezi typem A a B není co se podvozku týče žádný zásadní rozdíl - Frontera B má výhodu v tom, že přední kola se nepřipojujou automatickejma volnoběžkama a zadní diferenciál má protiprokluzovej škrtič (béčkaři mě opraví - já stále nevím jestli se to dávalo do všech Béček, do Limited verzí nebo jak to bylo), na druhou stranu na Béčko nenacpeš tak velký gumy jako na Fronteru A.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
oucconer
Diskuzní Nováček

Příspěvek od oucconer »

Promiň tim rokem 2003 jsem myslel to Béčko. Béčko je oproti Áčku hrozně plastový :-)... A ty kola to je docela mínus...
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Nevím v jakým ohledu, plastů je na Béčkách stejně jako na Áčkách. Já osobně bych se bál elektroniky ale pokud se jí chceš vyhnout, tak si musíš koupit 2,3TD, kde není skoro nic, žádná řídící jednotka, jenom hromada relátek. Zkus si pročíst tohle fórum a něco si o těch autech zjistit. Nemůžeš se řídit jenom pocitama a citama. Nic ve zlým - třeba si pak koupíš něco úplně jinýho.
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Tak jsem ti ji dneska okoukl v AAAAAAAAAAAAAAčkách. Stojí v Brně ! Nešel jsem nijak do podrobností a až na rezavé přední nárazník a pár škrábanečkú na laku vypadá docela pěkně. Interiér a hlavně sedadlo řidiče (kdo Fronteru má ví jak se sesedne na levé straně při nastupování ) opravdu vypadá na tak nízký stav km. Zdálo se jako by byla trochu přizvednutá ale nijak jsem to dál nezkoumal . Vzhled tedy celkem OK. Motor ? upřímě bych do 2.8 ani do 2.5 ropáka nešel (subjektivní pocit po tom co mě o nich říkali mechoši), osobní zkušenost nemám. Radši bych volil Béčko s 2,2 ropou když nechceš benzín. :!:
oucconer
Diskuzní Nováček

Příspěvek od oucconer »

Tak to ti děkuju mockrát, že si byl tak hodný a kouknul se na ní. Dobře dám na Vaše rady a kouknu po nějakym Béčku s 2,2 :-)...Díky moc ;-)
Janeš Petr
Moderátor

Žanek píše: Motor ? upřímě bych do 2.8 ani do 2.5 ropáka nešel (subjektivní pocit po tom co mě o nich říkali mechoši), osobní zkušenost nemám.
mechoši toho namelou a přitom motor 2,8 z nich neviděl skoro nikdo a 2,5 lítá ve stovkách jinej aut a problémy jsou s ní, jako s každým jiným agregátem. konkrétně, k motoru 2,8 se váže pověst o praskajících klikovkach. já jsem ji slyšel už mockrát ale nepoznal jsem nikoho, komu by praskla . to tu bylo mraky vyběhlej ojnic z benzíňáků ale o tom se žádné historky světem nešíří :grin:
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Vono je to taky možná proto ,že se sem po roce devadesát začlo tahat spousty vyšlehanejch vraků a sem tam už toho měl některej dost , nevydržel a už se to s tím motorem veze. :twisted:
Janeš Petr
Moderátor

přesně tak. ale těm řečem, co plácaj o fronterách ,, mechanici ,, se moc důrazu přikládat nedá. frontera je tak bezporuchové auto, že ji prakticky nikdo ze servisáků nezná :lol:
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Peťo o Fronteře nepadla řeč. Mluvil jsem jen o motorech ,který se dávali do Jeppa a hromady jinejch aut. Tady byl hlad po ropácích tak se tahalo kde co dokud bylo možný sehnat naftu za pár kaček.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Janeš Petr píše:
Žanek píše: Motor ? upřímě bych do 2.8 ani do 2.5 ropáka nešel (subjektivní pocit po tom co mě o nich říkali mechoši), osobní zkušenost nemám.
mechoši toho namelou a přitom motor 2,8 z nich neviděl skoro nikdo a 2,5 lítá ve stovkách jinej aut a problémy jsou s ní, jako s každým jiným agregátem. konkrétně, k motoru 2,8 se váže pověst o praskajících klikovkach. já jsem ji slyšel už mockrát ale nepoznal jsem nikoho, komu by praskla . to tu bylo mraky vyběhlej ojnic z benzíňáků ale o tom se žádné historky světem nešíří :grin:
Já se sruplou klikou u 2,8TDi taky nikdy nesetkal (založil sem průzkumný téma na viewtopic.php?f=7&t=4083 - uvidíme, co kdo napíše). U těch 2,5TDs zlobí snad jenom šoupátka ale když se dá pozor na chlazení, tak to podle mě není nijak výrazně problematickej agregát.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“