Anketa: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi
- Doktor
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Anketa: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi
Každej ropák zakouří při startu........nebuďte hned ze všeho, co se tu napíše vys*aný
Bu'd rád, že nevidíš, jak se za tebou kouří, když přidáš do kopce 
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Anketa: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi
myslivče, já tu nebudü věčně, taky se musíte naučit trošku hledat samimyslivec píše:počkat mě to taky zakouří krátce po startu, kde je ten příspěvek od majaJaneš Petr píše:ten olej ve spalovacím prostoru u těchdle motorů a následné zakouření motoru krátce po startu tu pěkně vysvětloval majo. rozhodně to ale nebylo pístními kroužky - šlo to někde z hlavy![]()
![]()
majo napísal :
,, .......Demontovali sme žhaviče a na naše prekvapenie,žhavič na 4.válci bol mokrý(nedalo sa identifikovať či od oleja,alebo nafty) a samozrejme nefunkčný.Zamontovali sme ich späť s tým,že si ho kúpim a vymením.Ak sa použije žhavič presného typu a výrobcu (v mojom prípade BERU BE GN992 cena16,86eur v autokelly),tak stačí vymeniť len jeden.V prípade použ.inej značky nutné meniť všetky 4.Pri výmene žhaviča som chcel ten nový namontovať na ten 4. válec a pri vymontovaní žhaviča,kde sme úmyselne naspäť namontovali funkčný,ten bol opäť mokrý.Namontoval som nový,čistý a preštartoval,vymontoval. Keďže bol čistý,lepšie sa dalo identifikovať,či sa jedná o naftu,alebo olej.Podozrenie padlo na olej!Vymontoval som žhavič aj na 1.válci(aby motor nenatočil) a opäť pretočil motorom resp.manželka,ja som sledoval či bude niečo vyfúkovať cez otvor.Ak bol motor v kľude (motor bol horúci)všimol som si,že zo 4. válca vychádza číerny dym v určitých intenzitách,čo bolo jasné znamenie,že olej kvapká na horúci piest.Jediná možnosť odkiaľ mohol olej prenikať do válca by mohla byť netesnosť vstrekovača v hlave.Túto teóriu mi tak trochu potvrdzoval aj fakt,že pri naštartovanom motore a vytiahnutí odparováku,motor trochu dýchal,resp.vychádzala olejová disperzia!Odniesol som auto do servisu na už spomínané nastavenie vstrekov a povedal som mu túto teóriu,načo mi odpovedal,že sa s týmto v praxi ešte nestretol a že je to málo pravdepodobné,ale uvidí pri demontáži vstrekov! Večer mi volal,že som mal pravdu a že motor musel niekto rozoberať,resp.vyberať vstreky a použil,buď starú podložku,alebo nevyčistil sedlo v hlave a zamontoval vstrek(o čom svedčila odtlačená nerovnosť na vymontovanej podložke)! Vstrek na 4. válci bol zapečený spáleným olejom ako sviňa a len tak tak,že ho vytrhol ......,,
viewtopic.php?f=7&t=3032&start=0&st=0&s ... hilit=sivo
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/