Chlazení oleje u 2,2DTi

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
myslivec
Super diskutér

Re: Chlazení oleje u 2,2DTi

Příspěvek od myslivec »

Už jsem to tu někde ve vlákně psal, že jde o zbytečnou histerii s přehříváním 2,2 DTI :wink: až na jednu podstatnou maličkost. Auta máme starý, opotřebovaný a pří vysokém tlaku v chladícím okruhu, jak bylo správně psáno :wink: voda nevře, můžou povolit hadice, takže promačkat a jestli je nějaká zpuchřelá, hned jí vyměnit. Já jel Olomouc minulý týden a rafika atakovala na dálnici červené pole a v pohodě na benzínce jsem to nechal brumlat 5 min a vše se hodilo do normálu :wink:
climberr
Diskuzní Nováček

Příspěvek od climberr »

No já se spíš obávám toho, až za to připřahnu naloženej plaťák, to se to bude nejspíš hřát víc.
Pořádně jsem to ještě nezkoumal, ale bratranec mi říkal, že na prsou, ve kterejch je zubový čerpadlo oleje jsou vývody pro připojení olejovýho chladiče, tak jsem chtěl vědět, jestli se to do nějakejch edicí montovalo.
Frontera 2.2 dti
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Přečti si vlákno o přehřívání, bylo tam někde psáno o zasanytrovanejch čidlech, a díky nim pak spínaly větráky až na větší teplotu. :wink:
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahoj, moc jsem to nečetl detailně tak to třeba někdo psal, ale já chladič oleje mám

Nachází se nad zadním diferenciálem, tedy je veden až do záďě vozu.
Ve předu jsou tři chladiše za sebou:
1. Klimatizace
2. Voda
3. interkoler pro turbo

a čtvrtý tedy vzádu... a předpokládám že je pro olej, nenapadá mě pro co by byl jiného

Jinak čidlo teploty oleje je dané dole z boku vany motoru, nic méně je jedn pro jednotku motoru a teplota se dá odečíst pouze na diagnostice (i op-com a tech2) teoreticky by nebyl problém na to dodělat i měřáček, spíš jde o to kam ho dát....
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

DJ.Tom píše:Ahoj, moc jsem to nečetl detailně tak to třeba někdo psal, ale já chladič oleje mám

Nachází se nad zadním diferenciálem, tedy je veden až do záďě vozu.
Ve předu jsou tři chladiše za sebou:
1. Klimatizace
2. Voda
3. interkoler pro turbo

a čtvrtý tedy vzádu... a předpokládám že je pro olej, nenapadá mě pro co by byl jiného

Jinak čidlo teploty oleje je dané dole z boku vany motoru, nic méně je jedn pro jednotku motoru a teplota se dá odečíst pouze na diagnostice (i op-com a tech2) teoreticky by nebyl problém na to dodělat i měřáček, spíš jde o to kam ho dát....
Tome :?: :roll:
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

to chce fotku toho chladica oleja. nad zadnym diferencialom {resp. nad a ZA nim, pod kufrom} byva kocka na filtrovanie vrateneho benzinu od motora do nadrze, ale nie vsetky auta to maju. a najma tu ide o benziny. ale mozno je aj u dizlov daco take. u mna to ma privodne hadicky.....rozneho priemeru a vyzera to pomerne zlozito. tak reku ci si to DJ nemyli.
mimochodom > ako som vcera lezal pod autom, tak kablove zvazky do frontery robila YAZAKI, je tam od nich kopec velkych stitkov na kabloch, avsak vtedy este YAZAKI asi nebol v SVK :P .
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Aha to by bylo možné :) vyfotím a přilepím sem.
Vypadá to jako normální chladič tak 50x30 cm hadičky pravda na olej jsou poměrně tenký.
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

Sice nemam Bcko fronteru ale nemoze to byt chladenie nafty?
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Chladič oleje to nebude, to by bylo moc ujetý. Místo chlazení nafty bych spíš čekal výměník, kde od čerpadla se vracející nafta ohřívá tu, která vyráží z nádrže k motoru.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

no neviem, uz nemam sice fronteru, ale na 99% to bude chladič nafty z prepadov aby sa nafta nevracala do nadrže horuca (coz by mohlo kapku zneprijemnit den, ze... :lol: )
Land Rover Discovery 2
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“