Otáčkomě a tachometr

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Odpovědět
PeterSO
Diskuzní Nováček

Re: Otáčkomě a tachometr

Příspěvek od PeterSO »

Zdravim no aj mne sa teraz stalo to ze my prestal z casu na cas ist tachometer, doteraz som rok jazdil tak ze my otackomer a cislice na pocitadle Km do zapnutia svetiel nenaskocili ale tachometer stale siel a zrazu prestal aj ked zapnem svetla a ked som pobuchal po vrchu palubovky tak sa sem tam aj preberie tak manapadlo ci to nemvoze byt len neaky kontakt alebo studeny spoj? a aby som sa na to vobec mohol pozriet potreboval by som ci neviete niekto ako vyberiem celu palubovku von lebo som pozeral a je tam dost hlupy pristup tak ci tu nemate neaky navod na rozobranie DIK
Frontera B - 2001 2,2 DTI 16V
Dědek

Příspěvek od Dědek »

Ačkoli to nemáš uvedeno, předpokládám, že jedná se jedná o "novější" Frontéru, která nemá náhon na tachometr , ale snímač otáček. U něj začni .Tady "poboucháním" nic neopravíš. Dědek
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

PeterSO píše:Zdravim no aj mne sa teraz stalo to ze my prestal z casu na cas ist tachometer, doteraz som rok jazdil tak ze my otackomer a cislice na pocitadle Km do zapnutia svetiel nenaskocili ale tachometer stale siel a zrazu prestal aj ked zapnem svetla a ked som pobuchal po vrchu palubovky tak sa sem tam aj preberie tak manapadlo ci to nemvoze byt len neaky kontakt alebo studeny spoj? a aby som sa na to vobec mohol pozriet potreboval by som ci neviete niekto ako vyberiem celu palubovku von lebo som pozeral a je tam dost hlupy pristup tak ci tu nemate neaky navod na rozobranie DIK
Ahoj a máš palubní počítač ? pokud nano a pořítá ti kilometry, hledej vdu u palubky, pokud ne tak ano začni u čidla.
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
PeterSO
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PeterSO »

Ano mam B r.v. 2001 a mam aj palubny pocitac ale po tom co som tu precital par ostatnych prispevkov si myslim ze bude naozaj nieco len s neakym kontaktom kedze ked zatlacim na nulovac denneho pocitadla Km tak nabehne niekedy na 1x alebo niekedy ho musim silnejsie stlacit a podrzat a az potom nabehne, neni to len neaky kontakt? popripade korozia na konektore? a ako by som mohol vymontovat palubku s budikamy?
janoduch
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janoduch »

ja by som ju dal opravit neni to tak drahe aj mne to na zaciatku tak islo potom to zacalo samo od nicoho padat a na koniec to neslo vobec kdesi je aj cislo na opravara co to opravuje a je fakt spolahlivy robil mi ju a spokojnost na mojej strane
0908933300
Milacik- B 2,2 /16V LTD -benzin/LPG,malicko zdvyhnuta, Body lift 5 cm,navijak 5,5t ,rosirena ,nove pneu EXTREME T3:*.skype bubo.ja,icq-431432153.janoduch@post.sk +421915897103/+421948001033
PeterSO
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PeterSO »

No vidim ze s tym ma asi problem vela ludi ako ja, este sa xcem opytat ci my niekto uz poradi ako rozobrat pristrojovu dosku a ako mam vybrat budiky dik
janoduch
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janoduch »

ahoj peto neviem aku mas fronu nevidim popis ale ak mas B tak dve sk rutky su ako su otackomer a tachometer ked na ne pozeras a na tom ciernom plasste co je ako predny ram budikou v tom viklenkupotom musis dat dole ten plast sivi co je pod volantom .potomzbadas kde drzi ten ramik na skrutkach tusim dalsie dve jedna pod vipinacom na svetla druha vedla spinacky v pravo. Ako su fukare tam to drzi len na klipe tak to pomali podvazis a vyskoci cely ramik .pozor potrebujes odpojit ako prve vypinac na svetla koncovka,potom ohrev spetneho aj s ovladanim,dalej tri koncovky ako su vystrazne,4*4,ohrev okna.no a potom samotne budiky drzia 4 skrutky po rohoch palubnej.potom povitiahnes a poodpajas koncovky z palubnej to vsetko trva cca 5 min.mne tebe pre zaciatok cca 15min. Este ten sivy plast pod volantom drzi len na dvoch skrutkach pri pedaloch a pri palubke su klipy po stranach v lavo a v pravo povitiahnut a este tusim treba povolit aj skrutky co drzia packu otvarania kapoty. :shock:
ak nie vidis kde byvam a kdesi mam tu aj cislo tel. Tak brkny.drzim palce.
Milacik- B 2,2 /16V LTD -benzin/LPG,malicko zdvyhnuta, Body lift 5 cm,navijak 5,5t ,rosirena ,nove pneu EXTREME T3:*.skype bubo.ja,icq-431432153.janoduch@post.sk +421915897103/+421948001033
rades
Diskuzní Nováček

Příspěvek od rades »

mám stejnej problém na Béčkový fronteře r.v. 1999 a jak tady někdo psal že použil z anglický verze tak se chci zeptat jestli to funguje bez problémů??? protože když jsem to vyzkoušel na svém autě tak jsem byl rád že jsem sotva objel blok?! Rozhodilo to i řazení v automatu a to nemluvím o ostatních budíkách :shock: musel jsem tam zpátky nacpat tu svojí a auto zas šlapalo jak má!! Tak nevím kde je chyba :evil: má někdo anglickou přístrojovku a šlape mu v poho??
hýčkaná na asfaltu - terénu se vyhejbá :D 4x4 limited 3.2 V6
krpy_zlin
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krpy_zlin »

já mám anglickou..jediné co jsem změnil je podkres z mil na km..a přesně to sedí.. jinak jsem sehnal přesně na můj motor i rok výroby..a jede to bez problému..jen je otázka..zda taky časem nezačne blbnout...
Frontera B Sport 2,2dti - prodáno, Mitsubishi L200, r.v. 1994, 2,5 TD - prodáno, Jeep Grand Cherokee 4.0 :-)
fronterman
Začínající diskutér

Příspěvek od fronterman »

janoduch píše:ja by som ju dal opravit neni to tak drahe aj mne to na zaciatku tak islo potom to zacalo samo od nicoho padat a na koniec to neslo vobec kdesi je aj cislo na opravara co to opravuje a je fakt spolahlivy robil mi ju a spokojnost na mojej strane
0908933300
Teraz som s ním telefonoval. Stačí mu to poslať balikom, cena je cca 1000 Sk a že vraj to robia bežne. Denne mu príde niekoľko zásielok. Tak idem na to.... potom napíšem, čo a ako.
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
fronterman
Začínající diskutér

Tak. Dnes mi došla prístrojovka z opravy. Už je aj založená v aute. Šlape super (klop klop klop po čele :wink: ).
Cena opravy aj s poštovným: 30 Eur
Ten chlap je z Oravskej Polhory.
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

Ahoj! Ako dlho si na prístrojovku čakal,kým prišla naspäť? ( Pre mňa je to dôležitá informácia.) :wink:
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
fronterman
Začínající diskutér

Posielal som to v piatok 18.6. poštou. Došlo mu to v utorok. Urobil to, otestoval a poslal na dobierku späť. V piatok som to mal. Takže týždeň. Šlape to dobre. Ináč za ten týždeň som jazdil bez prístrojovky 8)
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

Dík za info.! :wink:
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
krpy_zlin
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krpy_zlin »

Tak su zase v *****, tachometr zase vynechává...ale vydržel tři měsíce... Začalo to jako minule..blikala mi rezerva..a po chvilce jizdy to začalo..stejně jako u toho prvního..Tlačítkem reset to naskočí..Chce to fakt přijít na to, čím to je..a můžeme toto téma zrušit... :grin:
Frontera B Sport 2,2dti - prodáno, Mitsubishi L200, r.v. 1994, 2,5 TD - prodáno, Jeep Grand Cherokee 4.0 :-)
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“