Xenony

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
janoduch
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Xenony

Příspěvek od janoduch »

DerrickCuster píše:Řekl bych, že je celkem rozumný důvod, proč nemají homologaci pro provoz na pozemních komunikacích... Ale jestli chceš oslňovat a lézt na nervy ostatním na silnici, tak prosím. Leda že bys tím chtěl svítit v lese na srnky :)
co myslis je v tom rozdiel v niecom na tych svetlach ?
to len pre info nahanania srnkach po lese xixixi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ten cierny pas tam nieje pre srandu.nuz nie vsetci sme znali vo veciach ja tiez vsetko neviem takze mas odpustene!!!!!!! :!:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Milacik- B 2,2 /16V LTD -benzin/LPG,malicko zdvyhnuta, Body lift 5 cm,navijak 5,5t ,rosirena ,nove pneu EXTREME T3:*.skype bubo.ja,icq-431432153.janoduch@post.sk +421915897103/+421948001033
janoduch
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janoduch »

juj ale je pekna nie ? :shock:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Milacik- B 2,2 /16V LTD -benzin/LPG,malicko zdvyhnuta, Body lift 5 cm,navijak 5,5t ,rosirena ,nove pneu EXTREME T3:*.skype bubo.ja,icq-431432153.janoduch@post.sk +421915897103/+421948001033
DerrickCuster
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DerrickCuster »

Fróňu máš pěknou, to se musí nechat. Ty pneu jsou 33"? A co se těch xenonů týče, tak zbastlit se dá všechno. Když to funguje jak má a nikoho to neohrožuje nebo neomezuje, tak prosím. Jenže to u samodomo úprav v mnoha případech neplatí. A pořád si stojím za tím, že pokud ta sada nemá homologaci pro pozemní komunikace, má to svůj důvod a tudíž by na silnici neměla co dělat. Navíc mám k xenonům svojí osobní soukromou částečně iracionální averzi...
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

mne sa doma valaju asi 4 sady xenonov ale nikdy by som ich do auta nebastlil, pride mi uplna prasarna s tim jazdit po cestach :?
Aj keby mali homologizaciu (tieto konkretne maju) stale taketo svetla nemaju gyroskopicke natacanie a pri nerovnostiach by som oslnoval, ci chcem ci nechcem. O roztpylenom svetle kvoli absencii cirych skiel a ostrekovacov ani nehovorim.
V tomto suhlasim s opicajtmi ked za taketo veci beru technicak.

rozmyslal som ich namotovat do pridavnych svetlometov. tie dialky co mam na streche niesu nic moc, xenony by bola fajn nahrada.
Land Rover Discovery 2
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Každej má na to nějakej svůj názor. Můj je ten, že na auto typu offroad xenony nepatří. Nechte je pro limuzíny :!:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

Vokoun píše:Každej má na to nějakej svůj názor...
respektujem nazory inych, ale toto sa ma tyka priamo... ked soferujem niekolko hodin v noci, na druhy den mam oci ako čínan :evil:
Land Rover Discovery 2
janoduch
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janoduch »

DerrickCuster píše:Fróňu máš pěknou, to se musí nechat. Ty pneu jsou 33"? A co se těch xenonů týče, tak zbastlit se dá všechno. Když to funguje jak má a nikoho to neohrožuje nebo neomezuje, tak prosím. Jenže to u samodomo úprav v mnoha případech neplatí. A pořád si stojím za tím, že pokud ta sada nemá homologaci pro pozemní komunikace, má to svůj důvod a tudíž by na silnici neměla co dělat. Navíc mám k xenonům svojí osobní soukromou částečně iracionální averzi...
neviem ako je to s tymi palcami ale mali by to byt 31 lebo 33 na becko nedas aj keby co bolo to by kastna musela bit nad kolesom to by bola ina krava .nejakych 60cm od zene podvozok.
Naposledy upravil(a) janoduch dne 15 kvě 2010 16:24, celkem upraveno 1 x.
janoduch
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janoduch »

RAV9 píše:mne sa doma valaju asi 4 sady xenonov ale nikdy by som ich do auta nebastlil, pride mi uplna prasarna s tim jazdit po cestach :?
Aj keby mali homologizaciu (tieto konkretne maju) stale taketo svetla nemaju gyroskopicke natacanie a pri nerovnostiach by som oslnoval, ci chcem ci nechcem. O roztpylenom svetle kvoli absencii cirych skiel a ostrekovacov ani nehovorim.

rozmyslal som ich namotovat do pridavnych svetlometov. tie dialky co mam na streche niesu nic moc, xenony by bola fajn nahrada.
no myslim ze je zbytocne rozvadzat ci sa hodia alebo nie. len podotknem :stava sa to po vecsine na fabijach.vezmi si ake ma svetla fabija ma cire a halogenove ziarovky ak sadnu traja ludia do nej a sofer nesklopí svetla mas to to iste co vidis na ceste ak ide oproti tebe? pi...! takze tak tisic kucharou tisic chuti .takze k dalsej tejto teme sa zdrzim komentaru.inac xenon ti spravne rozptyluje svetlo az za pomoci sosovky (lupi)nie len ze ostrekovac a cira optyka .a este ak davas xenon do klasickeho svetla tak treba svetlo inac nastavit ( lomenie )svetla to len tak pre nfo.
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

janoduch píše:
RAV9 píše:mne sa doma valaju asi 4 sady xenonov ale nikdy by som ich do auta nebastlil, pride mi uplna prasarna s tim jazdit po cestach :?

no myslim ze je zbytocne rozvadzat ci sa hodia alebo nie. len podotknem :stava sa to po vecsine na fabijach.vezmi si ake ma svetla fabija ma cire a halogenove ziarovky ak sadnu traja ludia do nej a sofer nesklopí svetla mas to to iste co vidis na ceste ak ide oproti tebe? pi...! takze tak tisic kucharou tisic chuti .takze k dalsej tejto teme sa zdrzim komentaru.inac xenon ti spravne rozptyluje svetlo az za pomoci sosovky (lupi)nie len ze ostrekovac a cira optyka .a este ak davas xenon do klasickeho svetla tak treba svetlo inac nastavit ( lomenie )svetla to len tak pre nfo.
Opět znovu opakuji ! Ke xenonovým světlům se dělá automatický vyrovnávač. Buď neorigo za cca 3000 nebo origo na vrakáči z Astry tak za 2000 ten pak veškerý hupy a naložení auta srovnává, a to poměrně rychle.
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

janoduch píše:
1. Fabia ma na svetlach motorky prave na sklopenie pri zatazi
2. ma kity aj so sosovkou a stejne ich tam nepcham
3. prajem ti aby si stretal na cestach vela takych "zastancov" xenonov
Land Rover Discovery 2
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

DJ.Tom píše:
Opět znovu opakuji ! Ke xenonovým světlům se dělá automatický vyrovnávač. Buď neorigo za cca 3000 nebo origo na vrakáči z Astry tak za 2000 ten pak veškerý hupy a naložení auta srovnává, a to poměrně rychle.
ja viem ze sa to da Tome, ale ty si jeden z mala ludi co si da s tim namahu, vela ludi si kupi najlacnejsiu sadu, nabastli ju tam pomocou silikonu a tim to aj konci.
Proti takejto "profi" dorabke nemam ale uplne nic.
Land Rover Discovery 2
Eisner
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Eisner »

kdyby někdo chtěl origo xenony na B, tak za oba 10t na aukru http://aukro.cz/predni-svetlo-xenon-ope ... 27215.html
Frontera A Long, 2.2i, r.97, Frontera B long 2,2dti, r.04
Dave136
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Dave136 »

Jsem nevěděl, že se dělají na B čočky :grin: . Jen by mě zajímalo zda to má schválení k provozu!! :twisted:
Frontera B, 2.2 Dti
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

pokud maj xeny giro, je to vcelku ok, ovšem vzpomeňte na první generace xenonů, co pomalu sklápěly. Já koupil Audi s Xenony bez gira a vyhodil jsem je ven. Už existují velmi svítivé žárovky, ok, čtyři stovky, pětikilo za sadu,ale už si vyberete teplotu a svítivost, bez toho, že by bylo nutné porušit výkon. A svítí to pak skvěle. Tak osobně nepociťuji potřebu tam páchat znovu xenon.
Víte, na co jsem si ho nechal? na pracovní světla na traktor :))))
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Eisner
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Eisner »

Taky sem neveděl že delali xenony na bečka, ale na ten vrakač sem tenkrat volal a shanel čirý světla. Bylo mi řečeno že se xenony davaly na poslední modely za příplatek, ale nikde sem to neviděl, ani na fotce:(
Frontera A Long, 2.2i, r.97, Frontera B long 2,2dti, r.04
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“