Otáčkomě a tachometr
- majo
- Moderátor
Re: Otáčkomě a tachometr
[quote="Janeš Petr"]stejně se musí svítit i ve dne, tak to neřeš a prostě jen rosviť světla. naopak, viděl bych v tom výhodu. nefunkční budíky tě upozorněj, že jsi zapoměl roužnout světla
..
Tak touto teóriou sa riadim tiež!! Mne budíky (otáčkomer) nefungujú už rok(len pri zasvietených svetlách) a vôbec mi to nevadí a ani to neriešim! Dokonca som to použil aj ako odpoveď na otázku od kamaráta"či som už platil pokutu za nesvietenie". Mne pokuta za nesvietenie nehrozí,pretože mám auto vybavené špeciálnym snímačom rozsvietenia svetiel,kde keď nesvietim tak mi nespustí budíky.Čo som mu aj názorne predviedol a on na to" ty vole fasa"
A verí tomu asi dodnes!

A zabudol som dodať,že km stočené nemám!!
Tak touto teóriou sa riadim tiež!! Mne budíky (otáčkomer) nefungujú už rok(len pri zasvietených svetlách) a vôbec mi to nevadí a ani to neriešim! Dokonca som to použil aj ako odpoveď na otázku od kamaráta"či som už platil pokutu za nesvietenie". Mne pokuta za nesvietenie nehrozí,pretože mám auto vybavené špeciálnym snímačom rozsvietenia svetiel,kde keď nesvietim tak mi nespustí budíky.Čo som mu aj názorne predviedol a on na to" ty vole fasa"
A zabudol som dodať,že km stočené nemám!!
Naposledy upravil(a) majo dne 27 zář 2009 20:26, celkem upraveno 1 x.
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
-
vologa
zdravím, mám asi podobný problém ako tu popisujete, rozdiel je len v tom
že me sa to začalo vyrazením poistky počas jazdy,budíky na palubovke zamrzli a radio tiež.
Po výmene poistky sa všetko vrátilo do normálu, ale po asi 15min jazdy sa to zopakovalo
následne už po 5min, a teras ju prepáli rovno pri vkladaní,iná elektrika funguje v poriadku (svetlá,okná).
Neukazuje ani tachometer a nejde zapnut radio,svieti iba display s hodinami a teplotou.
Bude to teda ten istý problém s plošným spojom? Ďakujem za odpoveď
že me sa to začalo vyrazením poistky počas jazdy,budíky na palubovke zamrzli a radio tiež.
Po výmene poistky sa všetko vrátilo do normálu, ale po asi 15min jazdy sa to zopakovalo
následne už po 5min, a teras ju prepáli rovno pri vkladaní,iná elektrika funguje v poriadku (svetlá,okná).
Neukazuje ani tachometer a nejde zapnut radio,svieti iba display s hodinami a teplotou.
Bude to teda ten istý problém s plošným spojom? Ďakujem za odpoveď
- Janeš Petr
- Moderátor
tak tahle závada je čistokrevnej zkrat, nebo velké prudové přetížení té pojistky. odpojuj od ní postupně všechny dráty, až padneš na ten, co ti to pálí. je to některá z pojistek na sv. 15, tj. po zapnutí klíčku, přes kterou je napájeno víc věcí. osobně bych začal hledat u rádia, pak až odpojováním jednotlivejch okruhů od pojistky
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
vologa
pre: Janeš Petr
trafil si presne bolo to rádio, konkrétne tá skupina káblov ktoré k nemu vedú
a jeden s nich sa predral na hrane plechu ktorá je za rádiom,a tam to skratovalo
vďaka za typ
trafil si presne bolo to rádio, konkrétne tá skupina káblov ktoré k nemu vedú
a jeden s nich sa predral na hrane plechu ktorá je za rádiom,a tam to skratovalo
vďaka za typ
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Janeš Petr
- Moderátor
pěkné. to jsi tu bandáž oloupal, nebo už tak vyhořela ( vypadá nějak seškvařeně ) ?
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
vologa
bolo to len malo roztvorene, tak som to odmotal, aby som videl
na izolaciu kablu,lebo na prvy pohlad to vyzeralo OK, az potom sa ukazalo to prepalenie
potom som to este ocistil aby som to mohol lepsie ofotit, ta bandaz bola len predrata
ale izolacia na kabli uz bola opalena,
prelepene niekolkymi vrstvami izolacky,a na plech nalepena PU paska,na cas to zas vydrzi
na izolaciu kablu,lebo na prvy pohlad to vyzeralo OK, az potom sa ukazalo to prepalenie
potom som to este ocistil aby som to mohol lepsie ofotit, ta bandaz bola len predrata
ale izolacia na kabli uz bola opalena,
prelepene niekolkymi vrstvami izolacky,a na plech nalepena PU paska,na cas to zas vydrzi
-
black forest
- Začínající diskutér
Ahoj,mám zcela nový poznatek o chování palubní elektriky u "B".Tachometr mi naskočí,když uberu reostatem osvětlení palubky.Samozřejmě,že musím mít zapnutá světla.Nu vot čuděsno, kakaja sivodňa těchnika.

- fronterman
- Začínající diskutér
Ahoj všetci. Tak to začalo blbnúť aj mne
Nejde tachometer. Klepem po nulovacej tyčke ako blbec, už ma to celkom serie
Pri štartovaní, keď zapnem kľúčik, tak v prístrojovke počuť cvrkanie. Má to tak robiť?
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ne nemá to tak dělat. Jde to spravit. Po letech hledání a bádání jsme přišli na to jak. Cena opravy je cca kolem 1500,- Kč. Zatím máme 100% úspěšnost na 1 pokus, ale může se stát, že se to podaří až na druhý nebo třetí pokus. Záleží co vše je poškozeno.
- DJ.Tom
- Pokročilý diskutér
Až budete mít někdo palubku, o které jste si jistý že blbne (né vynechává jednou za čas, to bych na stole nepoznal) Tak s eu mě zastavte zkusím to pořádně proměřit a proletovat. Třeba se na něco příjde. ale neručím za to 
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21
Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
-
sevcikpeter
- Diskuzní Nováček
ahojte mám taký problém
otáčkomer mi odrazu zo dňa na den prestal ísť . všetko ostatné mi ide .mám opel fronteru 2,2 i 1998 dlhá
- Vokoun
- Ultra diskutér
Tak už to potkalo i mě. Taky se to u mě spouští resetem, jak popisuje Krpy
Objevil už někdo konkrétní příčinu

Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
- DerrickCuster
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Můj tachometr, světe div se, taky dostává epileptické záchvaty. Už mi to leze krkem, tak se chystám to vyndat a proměřit. Jak jsou připevněné rafičky k osičkám? Nerad bych si je při sundavání utrhnul. Nebo jestli máte někdo nějakou fintu, jak je snadno sundat, budu za ní vděčný.
- DJ.Tom
- Pokročilý diskutér
Jsou jen nasazený ale docela natěsno, toč snima v protisměru ručiček a přitom velmi jemě tahej (cca na 2 celé otáčky jí vytahni)DerrickCuster píše:Můj tachometr, světe div se, taky dostává epileptické záchvaty. Už mi to leze krkem, tak se chystám to vyndat a proměřit. Jak jsou připevněné rafičky k osičkám? Nerad bych si je při sundavání utrhnul. Nebo jestli máte někdo nějakou fintu, jak je snadno sundat, budu za ní vděčný.
Pokud by jsi to vyrval i z osičkou dá se o po rozdělání krokovýho motorku zase složit.
Před vyndáním, si udělej obyč tužkou čárky v obou krajních polohách.
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21
-
krpy_zlin
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já si na to udělal pomůcku...Vzal jsem starý tenký nepotřebný šroubovák...výřiznul do prostředka drážku..a opatrně ručičky vysadil...Tři šli v pohodě..a u té poslední jsem myslel..že se zlomí..ale vydrželo to...
Frontera B Sport 2,2dti - prodáno, Mitsubishi L200, r.v. 1994, 2,5 TD - prodáno, Jeep Grand Cherokee 4.0 :-)