Xenony

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Re: Xenony

Příspěvek od Milda »

Už se tu o tom trochu déle nepsalo, ale potkávam samochodky, jejichž samodomo-xenony fakt svítí příšerně do xichtu: :twisted:
A dneska je zas na netu připomínka k dodatečným úpravám světel na xenony.
Tak pro nové kutily předem hláška, že to asi do Fronter fakt nejde.
:idea: :
http://www.novinky.cz/domaci/196036-dod ... u-stk.html
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahoj, já už jsem si sadu koupil, ale ještě nenamontoval. Byl to ale poměrně těžký výběr. Potřebuješ bixenony, tedy světla kde se mechanicky mění ohnisko výbojky. Výběr byl děsnej, protože většina výrobců těchto sad co jsem viděl jou pěkný bastly. Výbojka se houpe uchycení... tedy nejde nastavit ohnisko, nebo od výbojky kde je při startu napětí jako kráva lezou naprosté tkaničky. Nakonec jsem našel poměrně i levnou sadu za 2000 jenž byla jakž takž, barvu světla jsmem zvolil 5000 K cože není úplně bílý světlo je to něco mezi halognem a výbojkou. Prodejce byl tak super že semnou ztrávil půl hodky a večer proti stěně jsme jednu výbojku zaměnili a napájeli ze zdroje a druhou žárovku nechali a poronaly. Korekce náklonu je dobrá a klopený mimo daný úhel nesvítí.
Trošku tápání je s místem instalace, neboť zdroj musí být do cca 30 cm u výbojky a tyto kabely se nesmí za žádnou cenu prodloužit. Protože pak hrozí výboj proti zemi. Na pravé straně je nádhená plocha na podběhu pod baterkou, na levé staně to snad vecpu pod box filtru. Zapojení je naprosto jednoduché.
Zatím jsme si stím svítil jen na dílně a je to bomba. Jinak bych to určitě nedával do vtel jenž nemají čirou optiku. Na Bčka se daj tyhle světla sehnat kolem 2000 na Ačko jsem je viděl z USA na ebay.
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

pt ma xenony aj vzadu a su take silne ze ohybaju plechy na felde. :lol: a tak silne svetlo davaju het, ze si pt myli feldu a fabcu :P a este ma aj silne brzdy, teda silnejsie ako felda....a nastastie ma aj tu vestecku gulu... na obycajne auta to staci, ale tie vyssie predky to uz nepokryje.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
DerrickCuster
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DerrickCuster »

Já vám nevim, ale ještě jsem nepotkal auto s xenonama (ať už sériovýma nebo samodomo), které by byť jen málo neoslňovalo. Prostě je mi to namodralé světlo proti srsti. A stačí, aby u takových samodomo xenonů bylo trochu špinavé sklo světla a už to svítí všude možně jen ne, kam mám. Já bych do toho rozhodně nešel. Když málo vidim, vezmu hadr, umeju bláto ze světel a je klid :)
Dědek

Příspěvek od Dědek »

No, ony xenony mají něco do sebe. Hlavně potmě za deště nebo na mokrém asfaltu. To jsou halogeny proti xenonům bludičky. Vyzkoušel jsem si to na dálnici z Prahy na Liberec. Na dálková se nedá vůbec jet, protože ona je to vlastně taková pseudodálnice a prostředek je oddělen jen svodidly, ale auta na dálkové se oslňují. Nezbývá tedy nic jiného než ubrat plyn a když nevidím kam vlastně jedu , je to tak na max.80km/h. S Audi A4 s xenonama ovšem paráda i při 140km.Dědek
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

No jasně, proč ne? Stačí mít solidní instalaci v autě, aby to snesla, automatiku pro náklon parabol, čiré sklo (optiku) a ostřikovače světel se slušným tlakem a dodatek v TP se štemplem. V podstatě samé prkotiny :idea:
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Není to až tak tragické...

Kabeláž to snese každá, naopak xenony berou mín (35W) Jen při startu berou 5A což je jako halogen.
Automatický náklon světel není podmínkou kydž je to dobře nasavené, jinak jej jde sehnat na vrakáči z Astry za cca 1000 Kč
Čirou optiku mají Bčka od 2002 tedy na vrakovištích je jich plno.
Odstřikovače... nikdo nekontroluje jestli jsou funkční tak by se dali koupit jen domečky.
Xenony nemají zápis v techničáku, pouze na světle mají označení D ... stačí udělat solidní samolepku na světlo.
A při technický.. kdyby remcaly dáte si žárovky do kapsy a za 5 minut to je prohozený.

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Vono nejde jen o to vidět sám ale aby taky viděli něco ti co jedou doprotivky! :roll: Jednou jsem kvůli takovýmu debilovi s dodělávanýma xenonama málem sejmul chodce na krajnici.
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Žanek píše:Vono nejde jen o to vidět sám ale aby taky viděli něco ti co jedou doprotivky! :roll: Jednou jsem kvůli takovýmu debilovi s dodělávanýma xenonama málem sejmul chodce na krajnici.
Jak říkám záleží na tom co je to za xenony a jak je to udělaný

Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Tak nějak. :twisted:
PeterSO
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PeterSO »

Zdravim vas ako tak pozeram a citam vase komentare su poniektore velmi zaujimave, ja mvozem povedat za seba ze uz som zopar desiatok XENONOVYCH sad sam namontoval ci uz na Svoju vlastnu fronteru B 2001 2.2 DTI 16V alebo aj bratovu ale robyl som aj opel astra 19 diesel kombi starsie so maju cire skla a aj ine druhy offroadov ako napr Mitsubisi L200 a aj jeho ine obmeny, ako aj suzuki sx4 a podobne auticka, a v poslednom case robym aj prerabky xenonov pre ATV a zatial som nemal ziadny problem a ani s policajtamy ludia ktorym som montoval xenony zatial nemali ziadne problemy, tak ako tu uz niekto pisal ide o to ake xenony aka teplota farby je pouzita a ci sa jedna o Bixenon alebo len obycajny ako nahrada za ziarovku H1 H7 H11 atd a co sa tyka u frontery tu niekto pisal ze potom nesedi guma kora tesni svetlo pred vlhkostou, vobec to nieje pravda, staci jej male upravenie a na dobrej xenonovej sade to sadne paradne pozrite si aj foto a ziadna vlhkost ani zahmlievanie svetla nehrozi takze ziaden silikon a pilniky a kusy drotov netreba.
P1070072.JPG
P1070073.JPG
P1070074.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera B - 2001 2,2 DTI 16V
janoduch
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janoduch »

ja mam xenony a vsetko pasuje ako ma bez prerabania,ak xenon odide tak tam hodim klasicky haAALOGEN AKY TAM BOL :idea:
ASI TAK AKO TO TU PISE PETERSO :!:
Milacik- B 2,2 /16V LTD -benzin/LPG,malicko zdvyhnuta, Body lift 5 cm,navijak 5,5t ,rosirena ,nove pneu EXTREME T3:*.skype bubo.ja,icq-431432153.janoduch@post.sk +421915897103/+421948001033
krpy_zlin
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krpy_zlin »

Frontera B Sport 2,2dti - prodáno, Mitsubishi L200, r.v. 1994, 2,5 TD - prodáno, Jeep Grand Cherokee 4.0 :-)
DerrickCuster
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DerrickCuster »

Řekl bych, že je celkem rozumný důvod, proč nemají homologaci pro provoz na pozemních komunikacích... Ale jestli chceš oslňovat a lézt na nervy ostatním na silnici, tak prosím. Leda že bys tím chtěl svítit v lese na srnky :)
krpy_zlin
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krpy_zlin »

Moje fróňa oslní i bez světel :lol:
Frontera B Sport 2,2dti - prodáno, Mitsubishi L200, r.v. 1994, 2,5 TD - prodáno, Jeep Grand Cherokee 4.0 :-)
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“