2,5TDS, help kody zavad+ rozluštení chování

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
bierhanzel

2,5TDS, help kody zavad+ rozluštení chování

Příspěvek od bierhanzel »

Zdravím. OPEL FRONTERA 2.5TDS 1998sport 169tis.km, Poprosil bych o pomoc fronteráky. Mám ji cca měsíc a už zlobí :grin: hold "opel". Auto krom spousty jiných závad má dvě hlavní. Za jízdy z ničeho nic chcípne a začne blikat kontrolka oranzova motoru. Vyndam klíč nastartuji a je zas v poho. nekdy to tyden neudela a ted 3x za 20km :( . Druha zavada jsou horší starty kdy musim nažhavit a počkad ještě 5 vteřin na dožhavení a pak se parkrat prekuli a lapne. Tipuji dle klepani po naskoceni ze je jedna žhavici svicka KO. Toho bych se až tolik nebál, horší je to náhle chcípání. Dále se mi rozsvící kontrolka mazaní při neutrále za tepla samozřejmě a tlakoměr ukazuje cca 1,5mm nad červeným polem. Může být KO čidlo nebo se mám přiklánět na horší čerpadlo? Musím podotknout, že jsem ještě od předchozího majitele nemenil olej plus filtr tak se to treba zlepsi. Kamarad mi vyjel tyto zavady z RJ..... mohl by mi je nekdo vysvětlit či ještě lépe poradit co to může být za problémy.

-1201
-725
-1230
-1572
-1220
-1635
-606
bierhanzel

Re: 2,5TDS, help kody zavad+ rozluštení chování

Příspěvek od bierhanzel »

Ještě musím podotknout, že co se týká výkonu tak netuším jestli to jede na full power nebo nějaký nouzák, byl sem zvyklej vždy na "silné vozy" tak to samo sebou pro mne přijde jak multikára. :mrgreen:
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

bierhanzel píše: Kamarad mi vyjel tyto zavady z RJ..... mohl by mi je nekdo vysvětlit či ještě lépe poradit co to může být za problémy.

-1201
-725
-1230
-1572
-1220
-1635
-606
jak ti ten kamarad vyjel ty kody
tel- +420 608701329 NON STOP
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

zatím to vypadá, že ho přidíráš. Svíčky KO, čili to máš po někom, kdo sice taky udělá tři prdele kontrol u Bosche,ale pak max. vyklepe popelník. Jestli se přidírá, třebas jen tím, že někdo zvěrsky lepil něco silikonem a přebytek ucpal sítko ve vaně, tak je to jedna možná z několika možných.
Ten motor je VM, takže to samý co má Alfa a Jeep, no jestli je ti slabej, jdi do 5,8i u Jeepa, 6,5TD Hummera nebo tak. :roll:
Jestli má tvoje auto zanedbanej servis, tak filtry, vyčistit váhu vzduchu, oleje převodovka a dify, dřív než bude pozdě. Zlom vaz.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

....jedna žhavička KO ? a proč si myslíš, že by to kvuli ní mělo klepat. jestli nežhaví, může se to chvilku po startu hádat, ale klepat to stoprocentně nebude ( pokud nemáš konec žhavičky upadlej a namlácenej taky v pístu - ale to by ti klepalo nejen po startu ). jdi po vstřikách . když tečou, můžou se ozejvat jako klepání, dokud neni motor dost ohřátej na to aby se nafta vznítila i nerozprášená.proto musíš pravděpodobně přežhavovat, aby to vůbec chytlo. o mazání už se tu toho napsalo tolik, že nemá smysl to papouškovat pořád dokola. dokut nezměříš tlak opravdovým manometrem přímo v místě čidla, nemá cenu dělat nějaké závěry. a na konec. jestli jí máš už měsíc a ještě jsi nevyměnil olej v motoru, není co dodat.....
Maximusmax
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Maximusmax »

Zdar jestly jeste schanite tak tady jsou chybove kody na oply.Je to zabaleny v zipu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera A Long 2.5TDS 97R.V
petr 2.5tds

Příspěvek od petr 2.5tds »

borci a co to chcipani mam totiz stejnej problem
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Janeš Petr píše:....jedna žhavička KO ? a proč si myslíš, že by to kvuli ní mělo klepat. jestli nežhaví, může se to chvilku po startu hádat, ale klepat to stoprocentně nebude ( pokud nemáš konec žhavičky upadlej a namlácenej taky v pístu - ale to by ti klepalo nejen po startu ). jdi po vstřikách . když tečou, můžou se ozejvat jako klepání, dokud neni motor dost ohřátej na to aby se nafta vznítila i nerozprášená.proto musíš pravděpodobně přežhavovat, aby to vůbec chytlo. o mazání už se tu toho napsalo tolik, že nemá smysl to papouškovat pořád dokola. dokut nezměříš tlak opravdovým manometrem přímo v místě čidla, nemá cenu dělat nějaké závěry. a na konec. jestli jí máš už měsíc a ještě jsi nevyměnil olej v motoru, není co dodat.....
Co se člověk nedozví. A když to teda klepe, tak může být konec žhaviče v háji. OK. A chci se tě Petře zeptat, krom ventilu tam může ještě klepat co :?: Něco tam slyším a když chytnu tlakovou trubku k poslednímu vstřiku, tak to pěkně cítím v prstech (to klepání).
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

Voky,ty cítiš prstami na vysokotlakej trubke klepot? Myslím vybrácie,rovnakej frekvencie,ako počuteľný klepot? Na to bacha! Môžeš mať tak zodratý mostík na hydrošteloch,že ti pustí hydroštely tak vysoko,že ti narážajú do traverzy zo spodu (vôľa medzi hydroštelami a traverzou je cca 0.2-0,5mm,len odhadujem-nemeral som) a nárazy sa prenášajú po traverze až do trubky. Alebo môžeš mať opačne otočený mostík a ten ti naráža to traverzy zboku (menej pravdepodobné). Musíš zhodiť veko ventilov a skontrolovať mostíky a či nieje traverza oklepaná zo spodu od hydroštelov! Mostík sa vybeháva od vačky v mieste,kde sa otáča vačka po mostíku pri uvoľnenom ventilu. Mostík je v neustálom kontakte s vačkou,kde kontakt vačky s mostíkom tvorí doraz rozpínaniu sa hydroštelu. V prípade vydratia mostíka, sa hydroštel rozpína viac a viac,až kým mu nezačne robiť "doraz" traverza. Ak je už tak vydratý mostík , tak hrozí aj zlomenie mostíka v oslabenom mieste. A ver tomu,že sa to už stalo. Skôr by som to ale čakal pri nejakých 350000KM a viac,ale nikdy nevieš! :wink:
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

..typnul bych na vadnej vstřikovač, resp. trysku ale krom toho to může být i cokoliv mechanického rázu, např. volnej pístní čep, ojniční šála nebo píst ve válci, nevhodná výška těsnění pod hlavou a ty jak cítíš tlak nafty v trubce při dodávce, může tě mást to, že je to ve stejné frekvenci a máš pocit, že to klepání vychází právě z trubky
George 3D
Začínající diskutér

Příspěvek od George 3D »

Taky jsem se potýkal s dutým klepáním u motoru 2,5TDS. Příčinou byly dva vadný hydroštely, který nastavovaly moc malou vůli. Přede mnou se v tom motoru totiž už někdo hrabal a vyměnil jich jen 6 a na 2 u prvního válce se vykašlal. Navíc byly zkombinovaný od dvou různejch výrobců Opel/Ajusa. Že to dělají hydroštely jsem si vyzkoušel tak, že jsem vyndal všechny žhavičky, sundal víko ventilů a protáčel jsem motorem abych viděl jakou vůli mám na jednotlivejch ventilech.
Frontera B long, 2000, 3,2i, dříve Frontera A long, 1996, 2,5 TDS
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

:shock: :shock: :shock: Ok a když to rozhodím, je potřeba dávat nová těsnění ?
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

Pod veko ventilov nemusíš dávať po rozobratí nové tesnenie! Je to tesnenie na viac použití a zíde ti dole spolu s vekom ventilov.
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
matrix26
Začínající diskutér

Příspěvek od matrix26 »

Zkus první svíčky proměřit a vyměnit to by odpovídalo špatnýmu startování jak píšeš, malý výkon těžko říct, nouzák je u těchto aut tak že odstaví vstřikování nad 2000 otáček, vyzkoušej tlakování turba bud manometrem na výstupu je ventil pro něj nebo jen když ti někdo přidá plyn nad 2 tis ot na hadicích od turba. Klepání motoru je za studena horší jak u zetoru,a le po zahřátí by měl jít Ok na volnoběh cca 650ot. jinak taky bych začal výměnou palivového filtru, mrknul na vzduchový, pročistit atd. ten tlakoměr bych první ověřil zda ukazuje Ok, je docela nízko a občas uhnilej drátek či načatej a proto může ukazovat hodně divně.
ex Opel Frontera A 2,5TDS, CB Team Roadcom 80k, 255/65R16 Conti CrossContact AT, šnorchl, světelná rampa, naviják přední 12000lbs a naviják zadní ATV3500lbs.
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“