Nové právní úpravy

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Odpovědět
Slaava
Moderátor

Re: Nové právní úpravy

Příspěvek od Slaava »

Dobrej výjeb! Díky za užitečné info! :lol:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

tak tu máme další novinku. do lékárničky se bude muset přibalit nová DÝCHACÍ MASKA. nějak jsem nepochopil důvod, k čemu to bude dobré ale třeba je tu mezi námi nějaký lapiduch nebo dochtor, který mi to nějak vysvětlí.
uznávám, že staré provedení dýcací roušky ( asi tak před 15 lety ) nebylo zrovna ideální. byl to jen čtverec igelitu do kterého se prstem propíchla díra proti hubě postiženého. problem byl, že při špatném zaklonění hlavy , takzvaném trojhmatu, postiženému nedržela huba otevřená.
u novějších roušek je již náhubek, kterej se vrazí nedejchajícímu mezi zuby a ten pak nemůže sklapnout. nic víc to ale stejně neřeší. při špatném záklonu hlavy, kdy mu nedrží huba otevřená sama, do něj stejně moc vzduchu nedostanete, postiženej má ještě také jazyk a krk, na což ministerstvo dopravy zapomělo ( v další novelizaci přibyde do poviné výbavy lékárničky polštář na podložení v oblasti pod krkem ).
dál nám tam přibyla POKRÝVKA. je to pravděpodobně z důvodu rušení stanic záchranné služby, kdy bude postižený ležet v příkopu u silnice na příjezd sanitky i pár hodin. doporučoval bych ministerstvu dopravy, v příští novelizaci striktně nařídit, že pokrývka nesmí obsahovat husí peří ale jen ovčí vlnu nebo umělé materiály ( jsou přeci mezi námi i astmatici na které je třeba brát také ohled ) zatím to u většiny nehod, u kterých jsem asistoval ( 5 na silnici 2 na jiném místě ), nebo jsem se dostal jen do kolony za nehodou proběhlo tak, že než postižené vyprostíte z vraků, sanitka je na místě, takže na přikrývání nebyl ani čas
poslední co přibylo, jsou KVALITNÍ ANTIKOROVÉ NŮŽKY DLOUHÉ MIN. 15 cm. to bych řekl je úlet MD uplně maximální. kdo jste kdy někde zachraňoval, určitě mi dáte za pravdu, že na fáči se po omotání udělá uzel a to, jestli vám za uzlem zůstal jeden konec delší a jeden kratší je naprosto jedno. než pujde ze špitálu na první vycházku, stejně bude mít už fáč několikrát vyměněnej, takže ostudu vám těmy nestejnými konečky za vašim uzlíkem, dělat nebude. po příjezdu záchranky, vám její osádka vaše dílo rozstřihá a po kontrole stavu si ho přefačují znova. dokonce i při amputaci 3 prstů a půlky dlaně, co jsem měl možnost fačovat naposledy, se posádka záchranky po příjezdu rostřiháním obvazů přesvědčila, že ty prsty v pytlíku ud svačiny patří opravdu postiženému a pak si ho ofáčovali znova, místo aby ho hned naložili a upalovali ke špitálu.
no, kdo se chcete po ránu taky trošku rozčílit, tady máte plné znění té zprávy - http://www.novinky.cz/domaci/193984-rid ... nicek.html
MMS
Začínající diskutér

Příspěvek od MMS »

...co se tíče těch nerezových nůžek, nevím jak doslovně to mysleli ale nemagnetické antikorózní nůžky z ušlechtilích kovů (nerez, titan a pod.) jsou tak od 1000,-kč
To mi pak stoupne hodnota auta, jelikož autolékarna je povinná... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
legenda :Frontera 2.2. dlouhá leštěnka LPG
Alfa romeo 156 2.4JTD
Golf V LPG
Janeš Petr
Moderátor

ono je tam napsáno ,, v antikorozní úpravě se zaoblenými hroty ,, blbě jsem to napsal. :idea: pak je ale možné nadále používat ty čínské plechové, co jsou v lekarničkách nyní. jsou totiž také galvanicky upravené, takže se jedná o antikorozní úpravu
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

tahle blbost má platit od kdy :?:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
Janeš Petr
Moderátor

od příštího roku
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

vozím s sebou nůž a polní lopatku. To stačí,ne? :evil: Vestu mám skoro vždy na sobě, zelenou. Jo a tyčku od heveru, já jsem vybavenej. To a klasickou lékárničku pro slušné lidi.
Kdo fačoval ví, že stejně konec fáče se v praxi roztrhne, udělá se uzel a zaváže se to. Fáč nemá sto metrů, to není hajzlpapír a tak ho stejně vymotáš celej.
Krátký nůžky, dlouhý nůžky.....už chybí jen háky na otevírání hrudníku, lampa, stojan na infuzi. Nakonec to skončí tím, že bude muset každej jezdit sanitkou a mít aspoň 3 roky mediny :mrgreen:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

farmář píše: ...vozím s sebou nůž a polní lopatku. To stačí,ne? ..
Myslím,že pri takej nehode v skutočnosti,ako prebiehajú vo filme COBRA 11,by si na podanie prvej pomoci,asi viac už ani nepotreboval ! :grin: :mrgreen:
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

farmář píše:vozím s sebou nůž a polní lopatku. To stačí,ne? :evil: Vestu mám skoro vždy na sobě, zelenou. Jo a tyčku od heveru, já jsem vybavenej. To a klasickou lékárničku pro slušné lidi.
Kdo fačoval ví, že stejně konec fáče se v praxi roztrhne, udělá se uzel a zaváže se to. Fáč nemá sto metrů, to není hajzlpapír a tak ho stejně vymotáš celej.
Krátký nůžky, dlouhý nůžky.....už chybí jen háky na otevírání hrudníku, lampa, stojan na infuzi. Nakonec to skončí tím, že bude muset každej jezdit sanitkou a mít aspoň 3 roky mediny :mrgreen:
Tak tomu říkám příspěvek :!: :lol:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
black forest
Začínající diskutér

Příspěvek od black forest »

farmář píše:vozím s sebou nůž a polní lopatku. To stačí,ne? :evil: Vestu mám skoro vždy na sobě, zelenou. Jo a tyčku od heveru, já jsem vybavenej. To a klasickou lékárničku pro slušné lidi.
Ahoj.Co takhle kdyby v poviné výbavě byl skládací kněz,který by ulevil těm co jsou bez šance.Kam se až dostanem? :mrgreen: Forest
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

kněze potřebujeme už teď, pak už nám bude k ničemu :? navíc na co kněze, když tohle už požehnali jiní pomazaní?
Mimochodem, víte proč se do lékárniček musí dávat návod na první pomoc?

protože i ti, co si řidičák pouze koupili, by to měli umět!Ostatní měli kurzy v autoškole.

Podle mne by spíš měli i když by to byla buzerace být jednou za třeba pět let povinné školicí kurzy, kde by se doprobraly změny, oživila zdravověda.... jenže ty blbci by z toho zase udělali kšeft, týden v trapu atd. aby to byl byznys. Ovšem řeknu vám, že třeba názorné ukázky toho, jaký je rozdíl v rychlostech a následcích jako ukazoval Ing. Ptáček tuhle na fakultě při přednášce studentům, by mělo být povinnou součástí výuky autoškoly a školení řidičů.
Byl jsemteď na jedné jeho přednášce a stálo to za to. Začínalo to tedy historií tachografů a AETR, ale dost dobrý.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Janeš Petr píše:nová rada, jak se vyhnout ekopolatkům při přepisu. sežeňte si někoho se ZTP průkazkou :wink: http://honda-club.cz/forum/viewtopic.ph ... tp&start=0
Hele, tam asi není podmínka něco jako že když ten člověk už na sebe jedno auto napsaný má, tak když si na sebe chce napsat další, tak už ta úleva platit nebude, ne? Ty seš taková sbírka zákonů, ty mi určitě poradíš, viď? :wink:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Janeš Petr
Moderátor

člověče, to netuším. je to třeba vyzkoušet. ono stejně, víš jak to je, co okres , to jinej výklad zákona
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

je to úplně jedno. Ale už se urychleně na ministerstvu chystá novelizace, že bude muset mít auto v registru rok nebo doplatí ekopoplatek. Takže spěchej! Jo známej už takhle rušil prvopřevody přes dalšího známýho, jinak by se některejch aut nezbavil. Na dopravce už z toho šílej, tolik aut u invalidů prý ještě neviděli :mrgreen: a nejpozději druhej den zase převedenejch, :)
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

No von si to ten člověk chce i nechat ale jedno auto už má a mě jako vykladači zákona nevěří.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“