Manualní zubové spojky předních kol (volnoběžky)
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- farmář
- Moderátor
- Slaava
- Moderátor
Spojení
Teoreticky by člověk po zapadnutí moh přepnout volnoběžky, šáhnout na poloosy a otočit s nima dokud se nespojí s nábojem kola. Pak zařadit 4x4 a jet. Jenže když si po kolena ve sračkách, tak na poloosy ani nevidíš. 
- farmář
- Moderátor
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
-
Rosta
...no klicem k uspechu je se k tomu chovat slusne. Zamrzat nebudou, kdyz budou cisty a namazany a zuby se nezkurvi, kdyz budes rozjezdy na 4x4 delat citlive a pomalu (ty prvni, nez to zaskoci). Pak to samozrejme muze prezit auto. Ale kdyz je nekdo hovado a jak psal farmar hned lehne na plyn, tak se to pokazi ...
-
kaktus79
Nazdar hosi,
opat som tu... :D
Takze ja som tiez donuteny na vymenu automatov za manual.
Minuly tyzden vo stvrtok som bol jazdit v bahne. Potom som siel na "cafe" a ked som isiel z parkoviska ozvalo sa bum-bum-bum.
Myslel som si, ze je to zaschnuty kus blata na pravom prednom kotuci. Po prejdeni paru sto metrov to prestalo. Isiel som zasa chvilku cez pole na 4x4 , vyradil som a bolo to O.K.
Druhy den rano som siel auto umyt a z prednyc kolies isiel otrasny zvuk, kovove bzucanie...Opat som to pripisal hline na prednych brzdovych kotucoch.
Po wapke vsetky pazvuky prestali.
V sobotu som bol jazdit na offroad kopci v Petrzalke, celu dobu som tam jazdil 4L, bolo bez problemov.
Vcera nedela-uplny horor. Bol so na blatach. Vysiel som xz terenu na polnu cestu, vyradil som 4H za jazdy a zasa neprijemne bzucanie. Zastavil som, siel som niekolko metrov dozadu a potom dopredu, vzdy to bzucalo. Dal som 4x4, prestalo. Siel som takto aj po rovnej ceste domov
a na umyvarku, kde som odpojil 4x4 standardnym sposobom - bzucanie nebolo.
Nedalo mi to a siel som zasa do terenu, pripojil som 4x4 - horor same BUm BUM z prednych kolies, stisol som brzdu-pocit akokeby som kopol do kamena...Takze pumpa-wapka.
Zasa zaradenie a vyradenie 4x4 : pri zaradenom 4x4 nebzuci, pri vyradenom 4x4 bzuci. Na 5ty pokus prestalo bzucat.
Momentalne som 2H a idem dat rozobrat predne volnobezky...
Dufam len, ze okrem volnobeziek nemam v prdeli aj nieco ine...

opat som tu... :D
Takze ja som tiez donuteny na vymenu automatov za manual.
Minuly tyzden vo stvrtok som bol jazdit v bahne. Potom som siel na "cafe" a ked som isiel z parkoviska ozvalo sa bum-bum-bum.
Myslel som si, ze je to zaschnuty kus blata na pravom prednom kotuci. Po prejdeni paru sto metrov to prestalo. Isiel som zasa chvilku cez pole na 4x4 , vyradil som a bolo to O.K.
Druhy den rano som siel auto umyt a z prednyc kolies isiel otrasny zvuk, kovove bzucanie...Opat som to pripisal hline na prednych brzdovych kotucoch.
Po wapke vsetky pazvuky prestali.
V sobotu som bol jazdit na offroad kopci v Petrzalke, celu dobu som tam jazdil 4L, bolo bez problemov.
Vcera nedela-uplny horor. Bol so na blatach. Vysiel som xz terenu na polnu cestu, vyradil som 4H za jazdy a zasa neprijemne bzucanie. Zastavil som, siel som niekolko metrov dozadu a potom dopredu, vzdy to bzucalo. Dal som 4x4, prestalo. Siel som takto aj po rovnej ceste domov
Nedalo mi to a siel som zasa do terenu, pripojil som 4x4 - horor same BUm BUM z prednych kolies, stisol som brzdu-pocit akokeby som kopol do kamena...Takze pumpa-wapka.
Zasa zaradenie a vyradenie 4x4 : pri zaradenom 4x4 nebzuci, pri vyradenom 4x4 bzuci. Na 5ty pokus prestalo bzucat.
Momentalne som 2H a idem dat rozobrat predne volnobezky...
Dufam len, ze okrem volnobeziek nemam v prdeli aj nieco ine...
- farmář
- Moderátor
netuším,nejhnusnější kopanec jsem dostal vždy jen od ABS,což teda byla mrda pekelná...proto ho ani nechci,dokud mám cit pro brzdu....automaty když se posraly hučely bzučely mlátily jen rachtavě-ale nekopaly drasticky-zuby přeskakují po zubech a a nekopou...jen škubou jak zaberou a zase pustí...co si pamatuji.Zlaté manuály,i v terénu jsem s nimi spokojenější.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
kaktus79
Dal som auto do opravy, preventivne nech sa mi pozre na brzdy, ABS a aj na tie automaty. Po Novom roku budem hned mon tovat manualy, uz ich mam objednanefarmář píše:netuším,nejhnusnější kopanec jsem dostal vždy jen od ABS,což teda byla mrda pekelná...proto ho ani nechci,dokud mám cit pro brzdu....automaty když se posraly hučely bzučely mlátily jen rachtavě-ale nekopaly drasticky-zuby přeskakují po zubech a a nekopou...jen škubou jak zaberou a zase pustí...co si pamatuji.Zlaté manuály,i v terénu jsem s nimi spokojenější.
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
to kaktus: Tak ja mam uplne stejny problem a zkusenost.Volnobezky uz sem mel rozebrane vycistene namazane.Vcera sem zajel kvuli mereni na louku.Jak je to mokry tak 2H nezabralo tak 4H a silene rany jak rikas jako kdyz kopes do sutru z prave strany.Volnobezky po vyrazeni bzuci musim s tim cuknout 5-10 m dozadu a dost drasticky aby se vyrasily.Uz cekam jak mi dodaji AVM manualy a tyhle poleti obloukem.Je asi mozne je zrepasovat ale na to nemam cas a nemuzu si dovolit stat auto me zivi takze je pro me levnejsi vymena za manualy.A jak psal farmar mohlo by to mit vyhody kdyz potrebujes jet na 2L a pritom ti staci jen zadek.
-
kaktus79
-
PETR&JITKA
- Začínající diskutér
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele: