vymena cerpadla VP44 za cerpadlo z Avie

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
RAV9
Začínající diskutér

vymena cerpadla VP44 za cerpadlo z Avie

Příspěvek od RAV9 »

nazdar,
zamyslal sa uz niekto nad prestavbou s trochou improvizacie? nemyslim vrazit tam teraz cerpadlo zrovna z Avie, musi davat samozrejme vecsi tlak (asi 320 Bar pokial sa nemylim), ale nejaka nahrada by sa mozno nasla.
co by to vsetko obnasalo dat tam mechanicke cerpadlo? keby to bolo zrealizovatelne, mozno by sa moja Froncka obetovala v zaujme vedy :lol:
Land Rover Discovery 2
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Re: vymena cerpadla VP44 za cerpadlo z Avie

Příspěvek od DJ.Tom »

No ty kráso, jeden ruší klimu a dělá zní dohušťovadlo na gumy, druhý vrací technologii o 10 let zpět :)
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

na experymenty ty pujčim z A30 :mrgreen: :mrgreen:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

já tu mám ještě nadupanější, z avie A31N :wink:
DJ.Tom píše:No ty kráso, jeden ruší klimu a dělá zní dohušťovadlo na gumy, druhý vrací technologii o 10 let zpět :)
dovolím si odporovat. zrovna v případě čerpadla VP44 byl pokrok vrácen už samotným výrobcem tak o deset let zpět, už jen tím, že takovej bastl vůbec zkonstruovali. takže montáž řadovky z avie je proti tomu velkým pokrokem vpřed :wink:
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

Čo máte proti VP-čkam? :shock: Nechápem! :roll: :lol: :lol: :lol: . Mne by úplne stačilo ,ak by som si dopasoval čerpadlo,ktoré mám doma ! Je to čerpadlo VP44 z Astry DI,je po repase a jazdilo v aute asi 6 mesiacov,kým sa autom nehavarovalo! Dnes som ho vymontoval a mám ho v dielni na ponku,je ako nové! Môžem na neho len pozerať, alebo ho musím predať! :cry: :cry: Nepasuje mi číslo,ktoré končí 003 a mi do Frontery potrebujeme 009 ! :( Nekomunikovala by mi s ním ECU ! :cry:
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
Janeš Petr
Moderátor

tak ho zkus raznicema přerazit na 009, třeba si toho ECU nevšimne :wink:
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

Janeš Petr píše:tak ho zkus raznicema přerazit na 009, třeba si toho ECU nevšimne :wink:
:lol: Až príde ten čas a já ho ešte budem mať(možno už zajtra),tak to skúsim! :grin:
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

majo píše:Čo máte proti VP-čkam? :shock: Nechápem
az na to ze je to kazivy bazmek co vecsinou chcipne ked to necakas tak uplne nic

ale teraz vazne, co vsetko by sa muselo prerobit?
Land Rover Discovery 2
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

RAV9 píše:
... ale teraz vazne, co vsetko by sa muselo prerobit?

:shock: Počkaj,táto téma nebola založená,ako humorná? Myslím, akože na pobavenie? :wink:
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

majo píše:
RAV9 píše:
... ale teraz vazne, co vsetko by sa muselo prerobit?

:shock: Počkaj,táto téma nebola založená,ako humorná? Myslím, akože na pobavenie? :wink:
ja to myslim smrtelne vazne :roll: (teda az na to s tou aviou :lol: )

proste ak by existovala moznost tam dat nejake spolahlive mechanicke cerpadlo, tak by som ten elektricky sunt s radostou vyhodil.
Land Rover Discovery 2
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

[quote="RAV9"]
...proste ak by existovala moznost tam dat nejake spolahlive mechanicke cerpadlo, tak by som ten elektricky sunt s radostou vyhodil...

:lol: Neblbni! Nezamýšľaj sa nad takými somarinami! :wink: Ako môžeš nahradiť vysokotlakú pumpu,klasickým mech.čerpadlom na motore,ktorý je celý konštruovaný na priame vysokotlaké vstrekovanie? VP-čko tlačí 1600-1800bar.! Aké čerpadlo by si chcel použiť a koľko by ťa vlastne stálo? O koľko menej,ako repasované VP-čko? Ako by ti asi ten motor išiel,ak by vôbec išiel? Ako chceš dávkovať palivo cez 5 bodové dvojpružinové vysokotlaké vstrekovače,ktoré vďaka ECU vstrekujú 2-krát (predvstrek 180bar.,hlavný vstrek 365bar.),do kompresného pomeru 18,5:1?. Čo chceš urobiť z ECU,ktorá by pri odpojení konektoru z čerpadla, zblbla? Ako chceš ovládať plyn,keď teraz ho ovládaš cez ECU? Ako chceš prerobiť náhon čerpadla,aby si zachoval časovanie rozvodov ,ktoré cez čerpadlo vedú a vedel nastaviť časovanie vstreku? Akú E normu by si splňal pri EK? Čo by si reálne z toho motora spravil? Vďaka čomu asi, ma ten motor 85kw,pri 2.2l obsahu(a to je škrtený)? Atď.atď. Ak by si sa zamýšľal nad tým,ako použiť čerpadlo VP44 PSG16 s dvojkonektorom z novšej Frontery,ktoré sa týmto spôsobom nekazí,tak nepoviem,toooooo motoru môže pridať! :wink: To si potom radšej dopasuj celý motor s prevodovkou ,aj s príslušenstvom z 2.3TD a tvoj aj s príslušenstvom predaj! :wink: Ešte na tom aj zarobíš,len tá robota! :lol: Môžeme sa dohodnúť! Já ti dám z 2.3td a ty mi dáš 2.2DTI,plus ti niečo doplatím! :wink: Chceeeeeš? :wink:
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

prave preto som sa pytal co by to obnasalo!

- kedze VP tlaci az 1800 Bar (s tim som jaksi neratal :shock: ) tak bude asi problem zohnat nahradu, co tak cerpadlo z nejakeho kamionu?
- s nejakou tou stratou vykonu som ratal, islo mi o to vymenit ho za nieco spolahlivejsie
- casovanie - neviem, co tak nejaku remenicu, plyn prerobit na mechanicke lanko etc...
Ale ako tak vidim, asi bude jednoduchsie zmenit auto ako cerpadlo :mrgreen:
Land Rover Discovery 2
Janeš Petr
Moderátor

já myslím, že by to šlo. z motoru použít jen mechaniku, písty, ojnice ,hlavu kliku a blok a ostatní zátěž jako všechna čidla a ŘJ ,vyprasknout. proč vstřikovat naftu na dvakrát, když skoro sto let stačilo vstříknutí jen jedno :grin:
a jakou to bude splňovat normu ? je mi to vcelku ukradené. živím všechny ty ekoteroristy a zelené strany ze svejch daní, tak ať mi s nějakejma normama políběj pr.... :wink:
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

RAV9 píše:prave preto som sa pytal co by to obnasalo!

- kedze VP tlaci az 1800 Bar (s tim som jaksi neratal :shock: ) tak bude asi problem zohnat nahradu, co tak cerpadlo z nejakeho kamionu?
- s nejakou tou stratou vykonu som ratal, islo mi o to vymenit ho za nieco spolahlivejsie
- casovanie - neviem, co tak nejaku remenicu, plyn prerobit na mechanicke lanko etc...
Ale ako tak vidim, asi bude jednoduchsie zmenit auto ako cerpadlo :mrgreen:
ještě se mi válí pod stolem čerpadlo z T138 :mrgreen:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
Janeš Petr
Moderátor

to by tam šlo taky. ještě ti zbyde pár elementů do zásoby, kdyby ti cestou nějakej přestal dávat. jen přendáš trubky na další a jedeš dál :lol:
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“