Lenka z Kočova u Bruntálu (Opel Frontera A 2,3TD, rok 1993)
- Žanek
- Super diskutér
Re: Lenka z Kočova u Bruntálu (Opel Frontera A 2,3TD, rok 1993)
Vem ty psy sebou hned. 
- Janeš Petr
- Moderátor
..a nech je nejdřív vyhladovět 
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Žanek
- Super diskutér
A pak že to není o šlompácké práci. 
- Janeš Petr
- Moderátor
jo, asi jsi měl pravdu 
-
len.pal
- Diskuzní Nováček
Tak mám nový termostat a autíčko se trošku vzbudilo, no nic méně, pořád to není ono...
Pořád nevím, čím to může být. Bylo mi řečeno, že může být pumpa v háji a nebo je to v topení. Ony se ty hadice zahřívají tak nějak divně.
A já, protože tomu nerozumím se budu muset zase spolehnout na "supermechanika".
Pořád nevím, čím to může být. Bylo mi řečeno, že může být pumpa v háji a nebo je to v topení. Ony se ty hadice zahřívají tak nějak divně.
A já, protože tomu nerozumím se budu muset zase spolehnout na "supermechanika".
Honda CR-V, rok 1998
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Nezahřívají se divně, ale ta spodní co jde do radiátoru je horká že se na ní nedá udržet ruka a ta horní je jen trošku vlažná,takže dle mého názoru bych to viděl na ucpané topení. Co vy na to odborníci přes áčka ? 
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
- farmář
- Moderátor
jestli je to takhle tak jo, no pak si najdeš Slaavovo křik na bordel co vyplavil ze svého radiárotu a budeme doma. Vypustit kapalinu, jeli k něčemu ještě, na radiátor nasadit hadici z vodovodu a proti smyslu normální cirkulace nechat vyplavit bordel. A kontrolovat a koukat. A nadávat.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No ten mechanik ji řekl če bude v prdeli čerpadlo,ale mě se to nezdá když je jedna hadice horká jak .... a druhá asi ta výstupní jenom vlažná.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
- farmář
- Moderátor
může být i slabší,ale radiátory jsou hodně často ucpaný a nikoho z těhle mechaniků nenapadne je čistit.On ti ho radši vymění. Prachy z dílu plus práce. Asi tak. Vypláchni jí radiátor, vem si dva správný špunty, odpoj hadici a rychle ji zacpi, obě, pak připoj přívodní na tu která byla chladná a na druhou druhou do kanálu a pust to naplno . Pak to vrať, dolej nemrzku a uvidíte, Slaava a nejen on vypustil spoustu sraček. Já taky když jsemho myl v koupelně. Ovšem můj byl tehdy ještě prasklej.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
jestli čerpadlo plní svoji funkci poznáš dvěma způsoby. nalej plnou expanzku a pak rychle přidej plyn. pokud ti poklesne hladina a pak se zas zvedne, pumpa si vodu stáhla, takže funguje.Franta píše:No ten mechanik ji řekl če bude v prdeli čerpadlo,ale mě se to nezdá když je jedna hadice horká jak .... a druhá asi ta výstupní jenom vlažná.
druhej způsob je odpojit horní hadičku od expanzky - musí z ní stříkat voda
a k tomu radiátoru. když je vstupní hadice teplá ( vstupní je ta vzadu na bloku ) a výstupní studená, znamená to, že to teplo voda ( pokud je v hadicích opravdu jen voda ) někde předala a vrací se zpátky ochlazená ( výstupní je ta, co se vrací dopředu na hliníkovou trubku se dvěma vývody vedle sebe ). pokud je rozdíl v teplotách moc velkej, je někde průtok omezenej. může to být jak v tom radiátoru, tak v tom výstupním holendru v bloku, kde je malá díra a za tím čtvrtým válcem se zanáší všechen bordel, co v chladící soustavě putuje
pořád tu ale stojí otázka, jestli jí v těch hadicích cirkuluje voda ( která je schopná teplo předat ) nebo horká pára a bubliny , které bohužel nikdy topit nebudou. tak se znovu ptám, co se jí vrací v hadičce od motoru k expanzce , voda ? nebo voda s bublinama ?
-
len.pal
- Diskuzní Nováček
Moc děkuju za vyčerpávající informace...zkusím co půjde. 
Honda CR-V, rok 1998
-
len.pal
- Diskuzní Nováček
Takže zase skoro dva měsíce pryč a žádná změna. Tady z těch umělců široko daleko mi nechce ten radiátor vypláchnout. Každý má nějakou výmluvu, proč se to nesmí dělat. Ještě, že už je jaro a bude mít ta moje pojízdná lednička výhodu stálé klimatizace. 
Honda CR-V, rok 1998
- Slaava
- Moderátor
Rád bych si ty výmluvy poslechnul. Musíš jim říct, že to musí do dvou dnů vypláchnout, jinak pocítí přítomnost zhmožděnin v oblasti rektálního vyústění zažívacího traktu.len.pal píše:...každý má nějakou výmluvu, proč se to nesmí dělat...
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
len.pal
- Diskuzní Nováček
Ahoj Sláávo, dík za radu, asi si ji vezmu k srdci.
No ony jsou ty výmluvy různé. Jeden řekne, že to pak poteče pořád, druhý, že si tím zacpu chladič, a jiný, že to tím není, že mi tam dá nějakou "supr" rozbočku a další hadičky a takové různé zlepšováky. Prostě se jim nechce.
Už jsem domluvená tady s Nimrodem, že až budu mít cestu, tak se tam stavím a pořešíme to.
No ony jsou ty výmluvy různé. Jeden řekne, že to pak poteče pořád, druhý, že si tím zacpu chladič, a jiný, že to tím není, že mi tam dá nějakou "supr" rozbočku a další hadičky a takové různé zlepšováky. Prostě se jim nechce.
Už jsem domluvená tady s Nimrodem, že až budu mít cestu, tak se tam stavím a pořešíme to.
Honda CR-V, rok 1998
- farmář
- Moderátor
Boha jeho ti jsou ještě lepšejší jak v Opelu.
Každej radiátor musí být co nejlépe průchodnej. Chladič i topení. Jeho žebrování co nejčistější, ale chladič se nejlépe a nejdříve vyfoukává vzduchem, protože voda by z prachu udělala lepidlo.
Za druhé jakou odbočku u radiátoru? ten chlap snad konstruoval první raketu,ale náš první kosmonaut, nějaký Jan Hus, uhořel při startu. Tak toho nebrat.
Na tyhle kecy kašli, výplach ti do radiátoru udělat díru nemůže, pokud tam už není. Pak bys stejnak musela koupit jinej. Ale to se neboj, hele. Dále , proč zněla rada proti směru proudění vody v autě? bordel se seká o neprůchodnost, která je směrem jeho výtoku, takže tím vyplavuješ od neprůchodnosti ven. V podstatě zabordelenej radiátor je jeden velkej filtr bordelu z okruhu.
Pořád narážíme na původní premisu-proč něco čistit, když budeš díky špatnému chladícímu okruhu jezdit donekonečna s prasklejma hlavama a platit jako mourovatá. Tohle snad mohou dělat pouze schválně.
Za druhé jakou odbočku u radiátoru? ten chlap snad konstruoval první raketu,ale náš první kosmonaut, nějaký Jan Hus, uhořel při startu. Tak toho nebrat.
Na tyhle kecy kašli, výplach ti do radiátoru udělat díru nemůže, pokud tam už není. Pak bys stejnak musela koupit jinej. Ale to se neboj, hele. Dále , proč zněla rada proti směru proudění vody v autě? bordel se seká o neprůchodnost, která je směrem jeho výtoku, takže tím vyplavuješ od neprůchodnosti ven. V podstatě zabordelenej radiátor je jeden velkej filtr bordelu z okruhu.
Pořád narážíme na původní premisu-proč něco čistit, když budeš díky špatnému chladícímu okruhu jezdit donekonečna s prasklejma hlavama a platit jako mourovatá. Tohle snad mohou dělat pouze schválně.