Protektory TIPTYRE

Vše co se bude týkat pneumatik, protektorů a disků. Rozměry, huštění, vzorky, údržba, doporučení, atd. Všechny modifikace Frontera.
Radim Solanský
Začínající diskutér

Protektory TIPTYRE

Příspěvek od Radim Solanský »

Zdar chlapi, máteli zájem moho vám popisovat opotřřebení protektorů firmy TIPTYRE.
Mám je asi 2,5měsíce a mám na nich nalítáno 8OOOkm.
Z toho terén 3500km, sních 500 až 1000km v závějích až 50čísel a zbytek silnice :)
Rosta

Re: Protektory TIPTYRE

Příspěvek od Rosta »

Radim Solanský píše:Zdar chlapi, máteli zájem moho vám popisovat opotřřebení protektorů firmy TIPTYRE.
Mám je asi 2,5měsíce a mám na nich nalítáno 8OOOkm.
Z toho terén 3500km, sních 500 až 1000km v závějích až 50čísel a zbytek silnice :)
...se neptej pis, ne :lol: :lol:
Slaava
Moderátor

Re: Protektory TIPTYRE

Příspěvek od Slaava »

Radim Solanský píše:...nalítáno 8OOOkm.
Ty se na cestách (asfaltkách) moc nevohřeješ, he? :lol:
Naposledy upravil(a) Slaava dne 12 pro 2006 20:20, celkem upraveno 1 x.
Radim Solanský
Začínající diskutér

znáš to pořád jsi v pohybu :)
PETR&JITKA
Začínající diskutér

Příspěvek od PETR&JITKA »

a stále víme prd :lol:
Slaava
Moderátor

Prd

Příspěvek od Slaava »

PETR&JITKA píše:a stále víme prd :lol:
Hlavně, že je sranda. :wink:
Radim Solanský
Začínající diskutér

Omlouvám se, ale dřív jsem se nedostal k notesu.
1. gumy nové měly výšku vzorku 12mm, na vývážení byly v pohodě tak jak každej protektor. Výhoda je že si ve firmě vyberete gumy stejný kostry, neboť majitel je nadšený ofrodista. Gumy jsme volily dle použití auta. Chtěl jsem 50% na 50% dezenu GLOBE - TROTTER ale ty neměli. Tyhle gumy mají ostrou hranu a tak líp drží ve svahu příčně a ve sněhu v zatáčkách. Hlavně je používaj Švícaři, myslím tím ten vzorek.Musel jsem vbrar jiný, jezdil jsem po plátně.
Tak jsem vybral RANGER AT. Tyhle jsou super na zimu a v terénu perfektně berou a na silnici nehučí. Tenhle vzorek dělá Yokohama.
Sada gum mě vyšla na nějakých zhruba 8000,kč beru tam na firmu i osobní a dodávkové. Zatím prvotřídní spokojenost.
Jinak tyhle Rangery dodává do Autosalonu Mitshubichi kde je nabízejí zákazníkům jako zimní.
Radim Solanský
Začínající diskutér

omlouvám se za chyby :D
Radim Solanský
Začínající diskutér

2. Gumy mají velmi měké a přilnavé kostky.
Po 8tisících mají vzorek nějakych 10mm. Jezdím s nimy i nějakých 160km a to někdy i s 2,5tun vozíkem.
V teránu mě velmi překvapily, supr se čistí.
Když jsme projížděli rašeliniště tak ok, podotýkám nemám uzávěrku a jen samosvor. Musí mít člověk na to cit jinak je v prdeli a jde pro traktor.
Svahové a boční držení auta také je to ok.
Když vlítnete s nimy do vyjetých kolejí plné vody, neboli malého jezera, což je v polsku běžné tak máte s 100% jistotu že neplavete a držíte celkem dobře stopu.
Když jsme je testovali na sněhu a ve svazích berou perfektně, podotýkám schválně jsem jezdil bez 4 x 4.
Na hřebenovkách v 80km a 50cm závěj žádný problém, jen nestíhají stěrače odebírat sních :shock:
Při brzdění jsou v poho, sjíždílite kopec tak kupodivu celkem také drží. Mohu jen doporučit.
3. Měl byh jezdit bažiny tak bych si vzal od nich guyane. Ale ty na silnici budou hučet a na zimu moc nejsou neboť mají velký a tvrdší kostky. Původně mne lákaly dle drsného vzhledu.
4. gumy caiman nedoporučují, neboť se zanáší a strašně hučí.
Berou od nich gumy kluci co jezdí závodně terén.
Máli někdo zájem tak mu tam domluvím slevu, neboť jsme tam jako firma registrovaní.

sorry za chyby to ta chřipka
Radim Solanský
Začínající diskutér

jo nedělám jim nějakou placenou, ale jen to objektivně posuzuji.

Pokud někdo bude ty gumy chtít tak je to za nákupku + něco málo navíc k vůli finančáku, jedná se mi o odběr a tím je další větší sleva a lepší cena.
Tak to děláme všude a všichni jsou spokojeni :)
Rosta

Příspěvek od Rosta »

... zacina to znit docela slibne. Me cekaji gumy na jare, tak se mozna ozvu. Jeste dotaz: kdyz to jsou protektory, tak celoprot. nebo jen nalepenej behoun?
Radim Solanský
Začínající diskutér

je to celoprotektor :)
Rosta

Příspěvek od Rosta »

Radim Solanský píše:je to celoprotektor :)
...supr, to je dobry. Protoze takovej vysvlecenej behoun ve 130ti na dalnici neni nic moc :roll:
Hugo
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hugo »

mal som tie gumy na frontere a nalietal som cca 50tis km. potom z toho bol slick

cesta - super
lahky teren - super
blato a tazsi teren - celkom to ujde
sneh - prvych 15tis. km bolo ok - potom to slo ako hokejovy puk

inak ich hodnotim ako super gumu... ten vzor yokohama geolandar at je proste super, len ma mrzi ze ked som ich nahadzoval tak som menil aj gulove capy riadenia, poloosi riadenia, a spolu loziska.
po 50tis. som to musel menit vsetko znova.
zatial to pripisujem kvalitnemu spracovaniu protektoru made in poland :lol:

to co som usetril pri kupe tych gum som si teraz priplatil
Radim Solanský
Začínající diskutér

zdarec chlapi,
na gumách mám nalítáno nějakých 13000km výška vzorku po celém běhounu je necelých 9mm. Hustím je na sportce na rovné 2atmosféry. Zatím jsem s něma velmi spokojen ve sněhu drží prvotřídně a vůbec nehučí. :)
Pokud má někdo o protektory od firmy tiptyre zájem tak ze základního ceníku pro osobní a dodávkové vozy je sleva od 10 do 30%, na offroudy zatím pouhých 7%.
Odpovědět

Zpět na „PNEUMATIKY“