Chiptuning a jiné způsoby zvýšení výkonu u vznětových motorů
-
Pepe
- Diskuzní Nováček
Chiptuning a jiné způsoby zvýšení výkonu u vznětových motorů
Zdarec všichni,
měl bych na vás dotázeček. Pohrávám si s myšlenkou zvýšit koně u 2,5 TDS, ale nevím jestli to stojí za to riziko, kvůli 25 koňům navíc do toho jít. Všude píšou, že je to v dobrých servisech v pohodě bez rizik a že zazálohují původní nastavení a v případě, že zákazník není spokojen se změnou, tak to vrátí do původního stavu. Ale je to zásah do motoru a chtěl bych, aby šlapal co nejdýl. Tak by mě zajímal váš názor, jestli třeba nemáte zkušenosti s přečipováním, hlavně z dlouhodobého hlediska. Díky za odpovědi.
Pepe
měl bych na vás dotázeček. Pohrávám si s myšlenkou zvýšit koně u 2,5 TDS, ale nevím jestli to stojí za to riziko, kvůli 25 koňům navíc do toho jít. Všude píšou, že je to v dobrých servisech v pohodě bez rizik a že zazálohují původní nastavení a v případě, že zákazník není spokojen se změnou, tak to vrátí do původního stavu. Ale je to zásah do motoru a chtěl bych, aby šlapal co nejdýl. Tak by mě zajímal váš názor, jestli třeba nemáte zkušenosti s přečipováním, hlavně z dlouhodobého hlediska. Díky za odpovědi.
Pepe
Mazel 97' 2,5 TDS
-
Rosta
-
*pt*
- Pokročilý diskutér
chiptuning
mam 2.2 tdi automat a prve co som urobil ked som to doviezol ze som to nechal prechipovat ... vykon siel hore - bolo to hrozne lenive, teraz je to uz len lenive ..vsak ako offroad, nie :D
ale cisto exaktne - zrychlenie z 0-100 km/h slo dolu o cca 2 sek , pruznost motora pri rychlostiach okolo 80km/h sa podstatne zlepsila ...spotreba , mozno o pol litra sla hore, mozno to bola len tazsia noha ....
zivotnost - bude to asi pol roka co mi to robili, cca 10 tis km a zatial ziadny badatelny problem ...
osobne doporucujem
no a teraz pride na rad ten sportovy vzduchovy filter a potom ...!
ale cisto exaktne - zrychlenie z 0-100 km/h slo dolu o cca 2 sek , pruznost motora pri rychlostiach okolo 80km/h sa podstatne zlepsila ...spotreba , mozno o pol litra sla hore, mozno to bola len tazsia noha ....
zivotnost - bude to asi pol roka co mi to robili, cca 10 tis km a zatial ziadny badatelny problem ...
osobne doporucujem
no a teraz pride na rad ten sportovy vzduchovy filter a potom ...!
mfg
*pt*
Lexus NX200t
*pt*
Lexus NX200t
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Steinmetz
Já tam mám nějakou krabičku Steinmetz a to zvyšuje výkon o 15 Kw. Takže nemám 85 ale 100. Viz.: http://www.steinmetz.cz/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
- farmář
- Moderátor
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Jste oba vedle
je to v motorovém prostoru a vedou od toho dráty někde do motoru.Je to origoš Opel.Montujou to i do jinejch oplů /vectra ,astra corsa /je to fakt poznat ty koně navíc.Mrkněte sem http://www.steinmetz.cz/?tuning/22
- Slaava
- Moderátor
Chip a Dale
No jo. U 2,3TD bych ty koně taky ocenil, jenže tenhle motor nenačipuješ. Elektronika žádná, když je blbě, tak to pomalu natočíš klikou a časováním ventilů taky ničeho nedocílíš.
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- farmář
- Moderátor
nevím klasika má něco do sebe,máš tam jen to co tam máš ale víš jistě že to tam je a není moc co se porouchat-jak je někde moc drátů-musíš být pevnej ve víře a nesmí tě Bůh zkoušet-zkrátka musíš jen doufat.Znám takových případů kdy ti ani přes comp neporadí co tomu je a může to být jen uhnilá kostra.To je kupodivu dost častá a zvlášní závada,kterou ti počítač v servisu neřekne,místo toho ti vyplivne hafo závad.A přitom jde o hovadinu.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Slaava
- Moderátor
Elektronika
Já sem rád jak svině. V elektronice se nevyznám a ani jí nehovím.
-
Rudla
Chiptuning
Zdarec. Na této adrese http://www.ace-servis.com/ provádějí
chipování se zálohou původních hodnot. Byl jsem to zatím jen
omrknout, ale myslím že se z těch 120 na 143-150k pozdvihnu.
Cena 6000 Kč, ale nevím teď jesti je to s nebo bez DPH.
chipování se zálohou původních hodnot. Byl jsem to zatím jen
omrknout, ale myslím že se z těch 120 na 143-150k pozdvihnu.
Cena 6000 Kč, ale nevím teď jesti je to s nebo bez DPH.
-
Roman
Re: Chiptuning
Já mám 2,2 DTi přečipovanou na 100kW, jezdím s ní rok a najel jsem 52000km naprosto v pohodě. Je to doopravdy znát v akceleraci i pružnosti. Krouťák je k dispozici o dost níž.
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chiptuning
Já taky.Je to přesně jak píšeš
ty koníky navíc jsou znát