Odvzdušnění palivového systému (nejen u 2,3TD)
- Tony
- Diskuzní Nováček
Re: Odvzdušnění palivového systému
Moje slová, niekto tu fakt napíše iba problém a keď ho odstráni tak nič nenapíše, ako to dopadlo. Ja som tiež pomocou tohto forumu vyriešil kopec vecí ale za každým som napísal aj VÝSLEDOK. Myslím si, že to riešenie čo som napísal s výmenou palivového filtra (následné zavzdušnenie) je v celku OK a bez trochu problémového rozťahovania Frontáčky.václav píše:Děkuji ti za vskutku vyčerpávající odpověď. Zase budu a ne jen já o něco chytřejší. Bohožel mě tady štvou členové kteří přizpěchají s nějakým problémem , který se zde snaží ostatní vyřešit a poradit, ale že by pak tazatel napsal jak dopadl a co bylo příčinou,nebo jak závadu odstranit, to jej ani nenapadne. Pokud ale naleznu odpověď na nějaký problém můžu předejít dalším škodám ,jako je to u tohoto článku a taktéž díky tvé odpovědi. Ještě jednou děkuji.
VESMIR, popísal si to na 1
FRONTERA B - 2.2 DTI RS, 85 kW, r.v. 2000
- vesmir
- Začínající diskutér
Re: Odvzdušnění palivového systému
no jo, čas. to je ten problém.
Spousta inf. se dá najít na netu ale nejvíc jich člověk získá, pokud se v tom sám vrtá. Ve fronterce jsem se zatím moc vrtat nemusel ale ve starších dieslech jsem byl pořád. Několikrát jsem si dělal i čerpadlo (tenkrát ještě staré dobré VE)
Spoustu inf. o čerpadlech naleznete třeba ve starších ročnících formule bosch:
http://aa.bosch.cz/Casopis-Formule-Bosc ... Bosch.html, třeba 1/2004...
Spousta inf. se dá najít na netu ale nejvíc jich člověk získá, pokud se v tom sám vrtá. Ve fronterce jsem se zatím moc vrtat nemusel ale ve starších dieslech jsem byl pořád. Několikrát jsem si dělal i čerpadlo (tenkrát ještě staré dobré VE)
Spoustu inf. o čerpadlech naleznete třeba ve starších ročnících formule bosch:
http://aa.bosch.cz/Casopis-Formule-Bosc ... Bosch.html, třeba 1/2004...
- maxik.t
- Pokročilý diskutér
Palivový fitr - odvzdušnění a odvodnění
Zdravím draci , předem se omlouvám za svou neznalost
, ale když nevim, tak se zeptám. Páč se mi z posledních 14ti dní podařilo nastartovat asi 3krát,tak sem se rozhodl odvzdušnit pal. systém a pokusit se dostat vodu ven z auta. Prej mi tam asi zamrzá voda s nafty. Tak a teť se dostávám k problému. Zvedl sem haubnu a zjistil, že nemám origo palivovej filtr , mám tam nějakej "homemade" bez předehřevu,jen ruční pumpu. Chtěl bych se vás zeptat jestli byste mi nepomohli identifikovat odvzdušňovací šroub a ventil na zbavení vysrážené vody a bordelu ? Myslím že ten ventil na vodu je ten bílej dole,ale zaboha nevím jak se do něj dostat. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
NO road ? NO stress ◄OFFROAD►
2.5 TDS long , 1997, 31x13,5 R15 Maxxis Mudzila, naviják 5,4t , lift 6cm + bodylift 5cm ,CB,nějaký ty světýlka na střeše, šnorchl , přední a zadní pevnosťák , expediční zahrádka ,pergola...
2.5 TDS long , 1997, 31x13,5 R15 Maxxis Mudzila, naviják 5,4t , lift 6cm + bodylift 5cm ,CB,nějaký ty světýlka na střeše, šnorchl , přední a zadní pevnosťák , expediční zahrádka ,pergola...
- farmář
- Moderátor
Re: Palivový fitr - prosím pomožte
mohu jak je to u mne, taky nemám ani jeden filtr ohřívanej! ale dole ta bílá vrtule je opravdu odpouštění vody. v tom plechu jak je to posazený je díra kudy to jde a šahám zespoda plechu,že. Dej si tam pod hadičku nějakou petku. Kdybys neměl odvzdušňovák na výstupu, tak to odvzdušníš na trukce, tom oku, o nic nejde, jen si pod to dej nějakej hadr.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- farmář
- Moderátor
ty vogo co to tam máš za paskvil?
ty máš dole jen čidlo? tak tam bys to musel odšoubovat a vypustit. Obávám se, že ty budeš muset palivák nalejt apřipojit hadici k čerpadlu a pak to natlačit až na čerpadlo a odvzdušnit tam nebo uhonit, nahodit a sežrat vzduch. Ale myslím že když filtr naleješ, pak připojíš druhou hadici a zapumpuješ tak to bude ok.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
taky trošku zareaguju. to, co ti někdo poradil není moc pravděpodopbné. voda v naftě být může ale nemá vliv na chod motoru. vždycky se drží kvuli své vyšší hustotě u dna filtru, takže k čerpadlu se nikdy ndostane, leda bys udělal někde kotrmelec. to, co v naftě tuhne je parafín. co s tím je tu řešeno už mockrát. pokud už se ti parafín v naftě vysrážel, nic jiného s tím neuděláš, než postavit auto do tepla a počkat, než se rozpustí. teprve pak lze naftu ošetřit. ovzdušňovací šroub nehledej na filtru ale na čerpadle ale pokud ti nafta nespadává, není co ovzdušňovat.
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- maxik.t
- Pokročilý diskutér
A mohl bys mi to napsat nějak tak " pro blba"
? Takže ten šroub na odvzdušnění tam není?
- farmář
- Moderátor
na čerpadle je, ten ti vystačí.To je fakt. Já trochu vody z filtru vypustil,Petře. Čert ví cokde natankoval a jestli někdy odkalil nádrž. Jávím že snad vy nemátena dně šroub,ale já jo
a originál,ne že jsem byl snaživej.
- Janeš Petr
- Moderátor
ne, my tam fakt odkalovací šroub nemáme. ani není třeba. nádrž je v plastu a přebytečnou vodu pobere filtr. pokud se mění, jak má, nebo i častěji a není díra v nalejvacím hrdle, aby tam cákalo od kola, problémy nejsou
- maxik.t
- Pokročilý diskutér
A kde ten šroub hledat?
- Janeš Petr
- Moderátor
pokud je tam boška čerpadlo, je mezi trubkama ( tam, co strkáš hodinky při nastavování ). je ale vcelku zbytečné ho hledat. palivovej filtra naleješ naftou před jeho montáží a zbytek vzduchu vytlačíš pumpováním ruční pumpou do přes přepad zpátky do nádrže
- maxik.t
- Pokročilý diskutér
aha tak super,díky moc 
- maxik.t
- Pokročilý diskutér
Re: Palivový fitr - odvzdušnění a odvodnění
Čaute,tak sem ten filtr dal dohromady. Koupil sem místo UFI německej FRAM ,nečepoval do petky naftu šel sem na to. Přátelé trvalo mi to 3 hodiny než sem ten bazmek dostal ven
. Nakonec sem musel odpojit obě hadičky a vyšroubovat celou pumpu ven aji s filtrem. Nakonec se mi podařilo oddělit filtr ve svěráku hasákem , asi ho minulej majitel dlouho neměnil
.
Když sem to složil dohromady a ručo napumpoval,chytla na drc. Tak sem zvědavej jak dlouho to vydrží .....
Když sem to složil dohromady a ručo napumpoval,chytla na drc. Tak sem zvědavej jak dlouho to vydrží .....
- Vokoun
- Ultra diskutér
Re: Odvzdušnění palivového systému (nejen u 2,3TD)
Tak jsem dnes čistil svody sání včetně toho slavnýho ventilu EGR či jak se to jmenuje. Všechno jsem pěkně vyčistil, ale ... musel jsem odpojit přepady a tlakový trubky od čerpadla. Po kompletizaci jsem chtěl nastartovat a ono to nechytlo ani jednou, ani po druhé. Baterka nic moc (jsem rád, že přežila mrazy). Tak jí dám večer na nabiječku a zítra to zkusím natočit, doufám že úspěšně.
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Odvzdušnění palivového systému (nejen u 2,3TD)
Vokoune, ty nemáš 2,3td, jak je v nadpisu. ty, jestli hodláš ráno čerpat spadlou naftu dobře nabitou baterkou, hlásíš se dobrovolně k adeptům na výměnu nebo opravu vstřikovacího čerpadla 
tolik stran se tu o tom už napsalo, jak postupovat u 2,2dti ale je to marný, ...je to marný
, ...je to marný
.