Žhavicí svíčky - doporučení výrobci

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
majo
Moderátor

Re: Žhavicí svíčky - doporučení výrobci

Příspěvek od majo »

Ahoj!Standa! Dostatočné žhavenie môžeš vyskúšať aj takto ! Prečítaj si ! viewtopic.php?f=7&t=3032&start=15 Mimochodom ako to vlastne chytá? a- dlho točí bez odpalu a potom chytí naraz na všetky válce?
b- točí ,odpaľuje niektorý válec (válce),ale nechce naskočiť,až po dlhšom točení?
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
Standa27Cepec
Začínající diskutér

Příspěvek od Standa27Cepec »

Nazdár Májo, spravná odpověď je za c. Startuju, nechytá a pak začne "šťukat" a chytne. Padáním nafty, si myslím nebude, protože když je teplo, tak to chytá hnedka. Ale zkusím odpojit ten snímač teploty, jak jsi psal v"diagnostice motoru" a dám vědět.
fronťák 2,2 dti r.v.2000 B AUTOMAT podložky pod kola 33mm+zvednuto o 6cm
Standa27Cepec
Začínající diskutér

Ještě by mě zajímalo, kde najdu to čidlo teploty chl. kap. pro řídící jednotku. Marně ho hledám!!!!!!!!!!!! :shock: DIK!!
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Bych řek, že u termostatu.
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

Ahoj! Snimač teploty je v hlave válcov (pod plastovým krytom),hneď vedľa snímača teploty pre budíky,ktorý je na termostate.Je na ňom konektor,na ktorom je treba zatlačiť jazýček a vytiahnuť! Je väčší ako snímač pre budíky,na ktorom je len jeden káblik. To si nemôžeš pomýliť. A čo ! Problém stále pretrváva?
Standa27Cepec
Začínající diskutér

Zatim bylo teplo, tak jsem to neřešil, pro jistotu jsem koupil aditiva a změnil benzinku, když jsem se zeptal na Letovickou benzinku Schell, tak moc chvali jsem neslyšel, ba naopak! No a vysledek? Nepatrně se to zlepšilo, ale furt to není ono. Jinač dik, konečně to vyskoušim, sám jsem zjedav jest-li to chytne hned, když to bude žhavit "na plno"! :!:
Standa27Cepec
Začínající diskutér

Tak, jsem odpojil ten snímač teploty a skutečně to žhavilo dlouho, ale bohužel startování se nijak nezlepšilo, řekl bych, že to startovalo jako obvykle "na hovno"! Jelikož jsou moje možnosti
tímto vyčerpány, tak uvažuju to dát do servisu.V Kuřimě je servis na ropáky a mám sněma dobré skušenosti. Jednou jsem měnil motor na mondeu (1,8td) a nechal jsem to tam seřídit , změřit tlaky, dát nové žh. svíčky a přetěsnit naft. čerpadlo. A bylo vidět, že tomu rozumý, a hlavně byli ochotní a vše na co jsem se zeptal mě vysvětlily, tak uvidím. Každopádně jestli vás něco napadne tak, sem stím! :wink:
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

Stando, než to dáš do servisu, udělej ještě jeden pokus, nech auto přes noc stát z hodně prudkého kopce čumákem dolů a aspoň s půlkou nádrže. Pokud se startování zlepší, je to jasný :wink:
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

V prvom rade je treba zistiť,či na žhaviče skutočne aj prichádza šťava!Zistíš to aj obyčajnou 12V žiarovkou (ak nemáš multimeter,alebo žiarovkovú skúšačku). Stačí ak vytiahneš konektor zo žhaviča a strčíš do konektoru očistený drát od bužírky (dbať na to aby mal v konektory kontakt), druhý koniec drátu priložiť na spodok žiarovky na + pól (nalepšie rovno napájkovať,ak máš čím) a žiarovku priložiť - pólom (plechovým obalom) niekde o hlavu válcov. Nie o veko ventilov,to nemusí mať dobré ukostrenie,nakoľko je osadené na gumenom tesnení a pritlačené skrutkami cez gumky! Zapnuť kľúč zapaľovania,samozrejme pri vytiahnutom snímači teploty,aby to žhavilo! Žiarovka sa musí rozsvietiť. Toto vyskúšať na každom žhaviči,pretože na žhavenie sú vedené dve vetvy a teda či fungujú obe (všetky 4 žhaviče). Žhaviče samotné si už skúšal,čiže ak šťava je ok,tak zo žhavením by problém nemal byť! Potom už len padajúca nafta! Pozri palivový filter,či nieje čierny. Ak je,tak je to jasné. Inak,čo písal myslivec naozaj pri padaní nafty funguje! :wink:
Standa27Cepec
Začínající diskutér

Tak jsem vyskoušel, jestli jde ta šťáva na ty žh. svíčky a ok. No a teď už zbývá jenom vyskušet jestli nepadá ta nafta. Pak se ozvu jak to dopadlo. :wink:
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

Ahoj! Na 99% ti padá nafta cez tesniace krúžky medzi vstrekom a traverzou. Tesnosť krúžku je závislá na teplote motora,čiže ak je krúžok netesný,ukáže sa to najskôr na studenom motore( a v zime najskôr) ,kedy je zimou zmrštený a stvrdnutý a v prípade nedostatočného prítlaku tesniacich plôch prepustí práve vtedy. Zistíš to úplne jednoducho.Vytiahni prepadové hadičky ,vezmi napr.striekačku aspoň 20ml., malý kúsok hadičky podobnej prepadovej(proste aby tesnila na striekačke aj traverze), natiahni striekačku vzduchom,nasaď hadičku na miesto prepad.hadičky a striekačku. Striekačkou vtláčaj vzduch do traverzy.Ak krúžok tesní,tak sa ti to nepodarí,len stlačíš toľko koľko je vzduch stlačiteľný a pri uvolnení sa striekačka sama začne vytláčať! Takto skús každý vstrek. Ja namiesto striekačky použ. malý kompresor na 12V do zapaľovača,natlakujem na cca 4 atm. a sledujem,či neklesá tlak. Predpokladám,že asi nemáš taký kompr.,preto tá striekačka. Aj ňou dosiahneš určitý tlak ,ak ju podržíš zatlačenú. Takto zistíš, aj na ktorom válci to netesní. Potvrdí ti to aj čierny palivový filter(ak pozrieš)! Nezabudni,toto musíš skúšať na studenom motore,na teplom sa ti tú netesnost "nemusí" podariť zistiť!Uvidíš,že to bude ono!Potom daj vedieť! A budeme pokračovať! :wink:

A ešte som zabudol! Prepadovú hadičku z čerpadla nevytahuj,ale nejakou zvierkou ju nad čerpadlom zaškrť a až potom vytiahni prep.hadičky z travérz.Predídeš tak zavzdušneniu! :wink:
Standa27Cepec
Začínající diskutér

Dik, jakmile to vyskouším, dám vědět! :wink:
Standa27Cepec
Začínající diskutér

Májo, mám to teď rozdělané, asi na 100%, je to tím, že padá nafta. Ty hadičky se protáčejí a netěsní. Jen si nevím rady, jak se vydělávají ze vstřiku? (motoru) Mohl by jsi mě to hned popsat. Dík :shock:
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

ahoj lidičky mam takové dilema jeste jsem na Frontere nevymontovaval žhavičky tedy ne ty dlouhé tech kratkych už na ruzných motorech dost a ted k tomu hlavnímu kolegovi se podařily 3 ze 4 zlomit a mě čeká výmena ted a nevím jestli je mám dolovat za tepla nebo za studena nemůžu se rozhodnout tak bych uvítal nějaké názory dík :?:
tel- +420 608701329 NON STOP
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“