kontrolka dobíjení nezhasíná

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Odpovědět
myslivec
Super diskutér

kontrolka dobíjení nezhasíná

Příspěvek od myslivec »

Mám dotaz na pomazané hlavy 8) . V poslední době mi ráno po nastartování motoru nezhasne kontrolka dobíjení, když lehce přidám plyn, tak zhasne. Loučí se alternátor nebo baterka :roll: :roll: :?: Baterka má kontrolní okénko zelené. Odpolko už to nedělá, jen ty chladnější rána 8) 8) 8). Zajimávé je, že svití s menší intenzitou než při zapnutí zapalování, jako by chtěla zhasnout :roll:
ASTRA F
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: kontrolka dobíjení

Příspěvek od ASTRA F »

:shock: málo to dobíjí, příčin může být několik, volný řemen, ušoupané uhlíky nabo relé v altecu
Ferda Mravenec
ASTRA F 1.4i
Frontera SPORT 2.0i (A)
ICQ 258 332 332
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Nebo někde větší přechodový odpor, zaoxidovaný kontakt a pod. Jestli ti ty dráty někde neutrhal srnec zatím co čučíš na posedu. 8)
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

myslivec píše:Mám dotaz na pomazané hlavy 8) . V poslední době mi ráno po nastartování motoru nezhasne kontrolka dobíjení, když lehce přidám plyn, tak zhasne. Loučí se alternátor nebo baterka :roll: :roll: :?: Baterka má kontrolní okénko zelené. Odpolko už to nedělá, jen ty chladnější rána 8) 8) 8). Zajimávé je, že svití s menší intenzitou než při zapnutí zapalování, jako by chtěla zhasnout :roll:
nemáš třeba po ránu jen podlitej zrak krví ??? třeba to vůbec nesvítí :grin:
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

Jan Sekanina píše:Nebo někde větší přechodový odpor, zaoxidovaný kontakt a pod. Jestli ti ty dráty někde neutrhal srnec zatím co čučíš na posedu. 8)
To mě napadlo jako první, že budou chtít přebrousit kontakty na buzení :arrow: , teď to zas nedělá, tak to budu řešit operativně 8) . Ten srnec asi o ten alternátor vytloukal :lol: :lol:. Vzpomínám si, že minulý rok touto dobou jsem večer v polích málem jednoho povozil na kapotě :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
PM palkon
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PM palkon »

Tohleto mi dělala špatná dioda v usměrňovači na alternátoru. Na některé z diod může být i studeňák, který se po zahřátí umoudří a pak to funguje.
Frontera B 2.2dti dlouhá automat
Janeš Petr
Moderátor

tak se mi včera v noci taky za jízdy rosvěcela kontrolka dobíjení a zhasínala mi světla. musel jsem vždycky zhasnout na obrysovky a po chvilce zkusit zas rosvítit. vždycky se to zas na chvilku chytlo...na chvilku... no, bylo to opravdu dlouhejch 25 km...
Janeš Petr
Moderátor

...a přitom ten řemen tuhle před velikonocema vypadal, že do vánoc by mohl ještě vydržet :evil:
P1110845.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Asi ti ho po cestě něco snědlo. Jak vypadaj řemenice (resp. jak to jede s novým řemenem)?

Koupil si ten novej řemen v metráži a slepil ho doma tím lepidlem z výstaviště? :lol: ...sorry.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

požádal jsi kolemjdoucí o punčocháče a když nechtěla dát tak jsi je z ní strhal, nebo v tom vašem kraji jak je zvykem, jsi jen zastavil u silnice, řekl jí....krásko sundej punčocháče jdeme na to a to čuměla, jak jsi s nima zase zdrhal k autu? :mrgreen:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

No právě. V našem kraji stačí zastavit u kraje cesty a dodavatelky náhradních dílů se už sbíhají. :mrgreen:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Janeš Petr
Moderátor

jenže jejich punčochy bejvaj ještě v horším stavu, než moje řemeny. hoši, nic nebylo, jela se mnou manželka, takže jsem se pokusil dojet bez opravy. ...do středy je přece daleko :wink: ( ženatí ví, co mám na mysli )
Janeš Petr
Moderátor

Slaava píše:...resp. jak to jede s novým řemenem)?
jede to pěkně, jen je škoda, že už to při rozjezdu nevydává ty zvuky kvílejících pneumatik, co se z toho už od června při každém sešlápnutí plynu, efektně linuly
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

To mě taky tak prosvěcovalo dobíjení a dělo se tak při nízkých otačkách. Výsledek šetření: uhlíky :!:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“