Pomocné odpružení (zvednutí) zadní nápravy vzduchovými měchy
-
Sokolník
Pomocné odpružení (zvednutí) zadní nápravy vzduchovými měchy
Jak se si tak všimal poslení vyjížky s kamarádem, tak mě celkem zaujalo jeho Terano vybavené na zadní nápravě nafukovatelnýma měchama s Karosy. Měchy má propojeny na centrální ventilek vyvedený u zásuvky tažného a v podstatě se tím dá auto zvednout a zároveň fungují jako spojené nádoby např, při křízení. Naprosto mě to učarovalo a chci si tím vybavit svoji 2,3TD a tak by mě zajímalo jestli to někdo má a poradí, nebo budu první 
- Martin Dudík
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Prej to funguje nejlíp s přepouštěcím ventilem a expanzkou
Prej to funguje nejlíp s přepouštěcím ventilem a expanzkou.
Důďa
Frontera A 1998, 2,2i 16v.
... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
Frontera A 1998, 2,2i 16v.
... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
-
Sokolník
Takže měchy jsem objednal v mototechně na nákladáky. Jeden stojí 550,- Ještě mě napadlo, že by nemuselo být špatný dát tam nědke po cestě před centrální ventilek nějakou malou vyrovnávací expanzku, třeba placatou 4 litrovou co by vyrovnávala tlaky a hlavně při křížení sloužila jako meziprostror na vzduch
-
Sloupekk
- Kontaktovat uživatele:
Měchy
Zdravím nemáte někdo na prodej vzduchový měchy popřípadě nevíte kde se daji sehnat?U nas je nemuzu za boha sehnat.Diky za odpovedi.
Opel fontera A 2,3td, long, r.v.1994, najeto:180000km, rozšířeno o 4cm, zdvíhnuto o 5cm
-
netvor
- Diskuzní Nováček
Re: Pomocné odpružení (zvednutí) zadní nápravy vzduchovými měchy
Zdar pánové já mám vz.měchy na autě už asi tři roky a bez problému a co tady pišete o nějaké vyrovnavací nadobě to mi hlava nebere. Aby se vám nestalo jak projedete zatačkou že auto zustane nabulené na stranu.....

Citroen C2 - firemní nákladní nákupní vozík
Opel Frontera-A long 2,4i+lpg,zvednutá+vzduchové měchy - prodáno
tel: 605 35 81 05
Opel Frontera-A long 2,4i+lpg,zvednutá+vzduchové měchy - prodáno
tel: 605 35 81 05
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Měchy
Sloupekk píše:Zdravím nemáte někdo na prodej vzduchový měchy popřípadě nevíte kde se daji sehnat?U nas je nemuzu za boha sehnat.Diky za odpovedi.
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Janeš Petr
- Moderátor
co fakt ? že ty měchy jsou ze sedačky, nebo že působíš na rám tím měchem silou do míst, kde je nejslabší a celej zadek auta přes něj lámeš ? když auto v originál provedení odpružení, hnípne přetížené, nebo při křížení, na origo doraz, kterej v těch místech, kam se cpou měchy, je, vynáší se síla do třech míst. na předním uložení pera jde síla kolmo do rámu, je tam proto nejsilnější. na zadním konci pera je rám díky houpačce namáhanej částečně na tlak, částečně na tah, takže je tam profil rámu už jen třetinovej. no a zbytek síly jde do rámu v místech dorazu. když tam dáš měch, celé tohle působení sil změníš a protože ty rámy už něco pamatujou, je to prostě k ničemu
- myslivec
- Super diskutér
Díky za vysvětlení, jenom taková odbočka Disco III má měchy a jsou s tím samé patálie 
- Janeš Petr
- Moderátor
patálije bejvaj se vším, co je řešené zbytečně složitě 
- myslivec
- Super diskutér
Taky bych to nechtěl, aby mě potopně tahal UAZ, protože jsou měchy vyfouklé, takže má Disco světlost jako ochcávka 
- Slaava
- Moderátor
To k tomu nedávaj za ty prachy pumpičku? 
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
lasky
- Začínající diskutér
- Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
- Kontaktovat uživatele:
Re: Měchy
ahoj petre nevim jak jsi to s temi mechy pochopil ale nevidim duvod namahani ramu my jsme to pouzivali protoze jsme tahali auta na podvalu a jenom jsme pomahali odlehcit listovym perum a osobne si myslim ze ramu vic prospeje kdyz misto dorazu na tvrdou gumu se lehce zhoupne na mechu jinak receno podle tebe my co uz mame pruziny misto listaku tak lameme ram? a mimohodem mechy uprostred listaku jsem si daval uz kdysi na dodavku kdyz jsem nalozil vic nez jsem mel tak jsem si dofouknul a pera jsem nikdy nezlomil ani ram ja nevim doufam ze se te nedotknu ale ty jsi nekdy mechy na aute mel?protoze me baví jak nekdo vdycky vsechno ví aniz by to vyskousel a jestli to mas vyskousene tak beru zpetJaneš Petr píše:Sloupekk píše:Zdravím nemáte někdo na prodej vzduchový měchy popřípadě nevíte kde se daji sehnat?U nas je nemuzu za boha sehnat.Diky za odpovedi.když nevíš, jak zkurvit rám, a není ti ho líto, tak si je tam namontuj... prodávaj se jako měchy do vzduchem odpružených sedaček LIAZ a Karosa
tel- +420 608701329 NON STOP
-
lasky
- Začínající diskutér
- Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
- Kontaktovat uživatele:
pane myslivec to auto ti nikdy neklesne niz nez ho mas ten mech se montuje mezi listak a ram takze i kdyz ho nechas prazdny tak funguje jako tlumic dorazu jako ze nejde natvrdomyslivec píše:Taky bych to nechtěl, aby mě potopně tahal UAZ, protože jsou měchy vyfouklé, takže má Disco světlost jako ochcávka
tel- +420 608701329 NON STOP