Kontrolka motoru 2,5td
-
krpy_zlin
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Kontrolka motoru 2,5td
Ahoj kluci...já snad nebudu mít nikdy klid...po dvou týdením bezzávadového ježdění, mi začala svítit kontrolka elektr. motoru. Rozsvítí se..pokud jedu tak na 1500 otáček po rovině teměř bez tahu...jakmile však přidám..tak hned zhasne...na tah to zatím vliv nemá..čím to muže být?? Jinak to začalo od doby, kdy mi praskla hadička od zařízení, které se nachází na straně řidiče...jsou to tři válečky, z kterých vedou tenké hadičky do turba, a ruzně do motoru avšak jejich název neznám. Poznal jsem to tak, že z nich unikal vzduch, tak jsem ji vyměnil. Díky za rady...
Frontera B Sport 2,2dti - prodáno, Mitsubishi L200, r.v. 1994, 2,5 TD - prodáno, Jeep Grand Cherokee 4.0 :-)
- václav
- Pokročilý diskutér
Re: Kontrolka motoru
Takže, je tady toho popsáno dost, prozačátek hledej v dieselové motory : výměna podtlakových hadiček, renovace EGR ventilu atd. Začni tím nejjednodušším, vyměň podtlakové hadičky, jako nouzovka, než koupíš novou hadičku, zkus ty staré nevyměněné zkrátit, to je ale jen krátkodobé řešení, dej nové. EGR ventil vyčisti, to je taky prkotina, vše tady najdeš. Mě to dělal ten egr ventil, rozsvěcela se mi kontrolka na volnoběh a po přidání zhasla. Zkus to a ozvi se ahojda Václav. 
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
-
krpy_zlin
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se na to díval..a byla prasklá ještě jedna hadička...tak snad to bylo tím...ještě to musím testnout...
Frontera B Sport 2,2dti - prodáno, Mitsubishi L200, r.v. 1994, 2,5 TD - prodáno, Jeep Grand Cherokee 4.0 :-)
- Vokoun
- Ultra diskutér
Jo,jo. Hadičky jsou sviňa 
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
- václav
- Pokročilý diskutér
Takže Krpi, teď to úplně nejdůležitější !!! Jestli se zkouška vyvede a kontrolka dá pokoj, kup v pondělí asi 3 nebo 5, teď už nevím přesně metrů hadičky a za hoďku to máš vyměněný !!! Ahojda a dej vědět. 
-
krpy_zlin
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak zvířátko mě trápí..Dneska jsem to jel projet..Kontrolka motoru při nastartování nesvítí..Pokud jedu do kopce..na rovině..s plynem..tak nic..ale jak jedu z kopce..a brzdím motorem víc jak cca 10 s tak se rozsvítí..a už nezhasne..po vypnutí motoru a opětovném potočením klíče jen blikne a zůstane svítit..pokud motor nechám vypnutý tak 10 s už nesvítí?? Čím to může být?? na co se mám mrknout ??? Normálním pohledem jsem nic neobjevil... 
- myslivec
- Super diskutér
no možná váha vzduchukrpy_zlin píše:Tak zvířátko mě trápí..Dneska jsem to jel projet..Kontrolka motoru při nastartování nesvítí..Pokud jedu do kopce..na rovině..s plynem..tak nic..ale jak jedu z kopce..a brzdím motorem víc jak cca 10 s tak se rozsvítí..a už nezhasne..po vypnutí motoru a opětovném potočením klíče jen blikne a zůstane svítit..pokud motor nechám vypnutý tak 10 s už nesvítí?? Čím to může být?? na co se mám mrknout ??? Normálním pohledem jsem nic neobjevil...
- myslivec
- Super diskutér
Jo a rady dávám za litr slivovice 
-
krpy_zlin
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak mrknu do komory..kolik jí tam mám..ale na srazu určitě nějaká bude...
Tak ale na chodu motoru necítím žádný rozdíl ???
-
krpy_zlin
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se opět pořádně díval na motor a zjistil, že mám totálně popraskané přepady až z ních valila nafta...Může se díky tomu kontrolka za podmínek jež jsem psal rozsvítit ??
- václav
- Pokročilý diskutér
Takže na 99,9 procent nemají přepady na kontrolku vliv, navíc máš zaděláno na destrukci čerpadla, pokud ti spadne nafta a ty budeš točit starterem, samo že ne hned , a proto je rychle vyměň. Vyměnil si ty podtlakový hadičky ??? Já bych to viděl na EGR ventil, funkčnost podtlaku a jeho čistota, bývá zakarbonovaný a jeho demontáž a vyčistění je otázka 10 minut práce. Pokud ti tam řádí kuna zkus ještě hledat nebo zajeď na počítač ať ti na to mrknou, jestli se nenačetla nějaká závada. Mnoho zdaru a držím palce. Ahojda.